AMA MX 2023 – Ο “ROOKIE” H.DEEGAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ RED BUD!

Στα πλαίσια των εορτασμών της Αμερικανικής ανεξαρτησίας, πραγματοποιήθηκε ο πέμπτος αγώνας του ΑΜΑ Motocross 2023 στο Red Bud όπου ένας Αμερικανός ο Haiden Deegan, κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του, σπάζοντας την μέχρι τώρα κυριαρχία των Αυστραλών αδερφών Lawrence, στο πρωτάθλημα. Στην μεγάλη κατηγορία των 450, ο επίσης “rookie” και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence, έκανε μόνο αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την νίκη.

Κατηγορία 450
Σε αυτόν τον αγώνα είχαμε την επιστροφή του Chase Sexton στην ενεργό δράση σε μια πίστα όπου αγωνιζόταν από μικρή ηλικία αλλά δεν ήταν ο μόνος που επέστρεψε καθώς έκανε την εμφάνιση του και ο Jason Anderson για πρώτη φορά φέτος, δύο αναβάτες που επέστρεψαν από τραυματισμούς. Και στα δύο σκέλη, οι καλές εκκινήσεις του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawrence(1-1) δεν επέτρεψαν σε κανένα να τον απειλήσει, αν και έκανε φιλότιμες προσπάθειες ο Dylan Ferrandis στο δεύτερο σκέλος. Με την νίκη του ο Αυστραλός “rookie” συνέχισε το αήττητο σερί του σε σκέλη και αγώνες, απολαμβάνοντας πρωτοπορία 57 βαθμών στο πρωτάθλημα ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν τα μισά της σεζόν. Στο πρώτο σκέλος ο Feerandis(2-2) άργησε να βρει ρυθμό και ίσως τον αποσυντόνισε ο εκπληκτικός Ty Masterpool, που κράτησε για πολλούς γύρους την δεύτερη θέση αντέχοντας στις επιθέσεις των Ferrandis και Sexton αλλά και του Adam Cianciarulo που τελικά τον πέταξε κάτω στην προσπάθεια του να τον περάσει. Ο Γάλλος ανέκαμψε στο τέλος του δεύτερου σκέλους και έδειξε πολύ καλύτερος στο δεύτερο, για να πάρει την δεύτερη θέση της ημέρας. Μέτριες εκκινήσεις και λάθη στο δεύτερο σκέλος, κράτησαν τον Sexton(2-3) μακριά από τους δύο πρώτους, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Μετά από πολλές μάχες στην πρώτη εξάδα, ο Aaron Plessinger(4-4) κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση μπροστά από τον Jason Anderson(5-7) που είχε εκλάμψεις καλού ρυθμού και στα δύο σκέλη που τον βοήθησαν να ανέβει στην πέμπτη θέση. Αν και σε ακόμα έναν αγώνα ο Masterpool έκλεψε τις εντυπώσεις ανάμεσα στους ιδιώτες του πρωταθλήματος(εγκατέλειψε στο δεύτερο σκέλος από μηχανική βλάβη), ωστόσο ο Garrett Marchbanks(9-6) με την έκτη θέση ήταν αυτός που κατάφερε να διακριθεί.

Κατηγορία 250
Η εξέλιξη αυτού του αγώνα εξαρτήθηκε από τις εκκινήσεις ενός αναβάτη. Έχοντας κερδίσει όλους τους φετινούς αγώνες, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Hunter Lawrence ήθελε να αποφύγει το κακό προηγούμενο που είχε στα πρώτα σκέλη με κακές εκκινήσεις, και στο Red Bud κατάφερε επιτέλους να έχει καθαρή πίστα μπροστά του στο πρώτο σκέλος, το οποίο κέρδισε με άνεση. Στο δεύτερο όμως τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Δεν έφυγε καλά μετά την πτώση της μπάρας και στην πρώτη στροφή έμπλεξαν τα τιμόνια τους αρκετοί οδηγοί, ανάμεσα τους και ο Αυστραλός. Εγκατέλειψε την πίστα υποβασταζόμενος και φανερά χτυπημένος όμως οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό και ήδη νοιώθει καλύτερα. Αυτή η εξέλιξη άνοιξε την πόρτα για νίκη στους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας, και πρώτος στην σειρά για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ήταν ο δεύτερος της βαθμολογίας Haiden Deegan, που είχε καταφέρει με καλή εκκίνηση να πάρει την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος. Έφυγε μπροστά και στο δεύτερο, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει κοντά του τον Levi Kitchen που τον πέρασε στην δεύτερη στροφή, στον δρόμο του για την πρώτη φετινή του νίκη σε σκέλος. Βέβαια ο “rookie” της κατηγορίας Deegan(2-3), ήξερε τι χρειάζεται για να πάρει την νίκη, και δεν πήρε μεγάλα ρίσκα, ακόμα κι όταν του επιτέθηκε στο τέλος του σκέλους ο Tom Vialle για την δεύτερη θέση. Ο 16χρονος κατάφερε με τερματισμούς 2-3 να πάρει την πρώτη του επαγγελματική νίκη στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία και μάλιστα με χολιγουντιανό τρόπο, σπάζοντας το σερί του Αυστραλού, στον αγώνα εορτασμού της αμερικάνικής ανεξαρτησίας. Η δεύτερη θέση πήγε τελικά στον Kichen(7-1) που έδειξε τι μπορεί να κάνει αν έχει καλή εκκίνηση, με τον Justin Cooper(4-4) να ανεβαίνει αθόρυβα στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σε έναν αγώνα χωρίς εξάρσεις. Δύο τελείως διαφορετικά σκέλη είχε ο Vialle(9-2) αν και έφυγε καλά στις δύο εκκινήσεις, δεν είχε τον ρυθμό του δεύτερου στο πρώτο, κάτι που τον έφερε οριακά εκτός βάθρου στην τέταρτη θέση. Εκτός καλού ρυθμού και ο πέμπτος Rj Hampshire(3-7) ενώ παρά τις κακές του εκκινήσεις, ο Max Vohland(6-6) κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 8/7/23 Southwick MA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...