MXGP 2023 – R.FEBVRE ΚΑΙ J.GEERTS ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Το πέρασμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2023 από την Ινδονησία ολοκληρώθηκε, με τον Romain Febvre να πετυχαίνει back to back νίκες σε έναν προορισμό του θεσμού όπου o Γάλλος έχει καλά στατιστικά στην MXGP κατηγορία. Στην ΜΧ2 ο Geerts έκανε το τριπλό, φεύγοντας με το απόλυτο αποτέλεσμα από την Ινδονησία.

Κατηγορία MXGP
Όπως αναφέραμε και στον προηγούμενο αγώνα, το GP της Ινδονησίας προσφερόταν για συγκομιδή βαθμών κυρίως από τους αναβάτες που τους χρειαζόντουσαν, αφού ήταν σχεδόν σίγουρο ότι οι πλασαρισμένοι καλά στην βαθμολογία δεν θα πίεζαν σε έναν μακρινό προορισμό. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Romain Febvre να κερδίσει τον προηγούμενο αγώνα χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado ήταν τελείως αδιάφορος. Στην Ινδονησία ΙΙ ο Ισπανός προσπάθησε να κόψει τον ρυθμό του Febvre κερδίζοντας τον προκριματικό αγώνα, και στο πρώτο σκέλος περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνει την επίθεση του στον Γάλλο, στερώντας του την νίκη στο σκέλος. Ο Febvre(2-1) όμως επέστρεψε στο δεύτερο και δεν επέτρεψε να συμβεί το ίδιο, κρατώντας πίσω του τον Prado μέχρι και τον τερματισμό. Στο τέλος, και οι δύο έφυγαν νικητές από το δεύτερο ασιατικό GP, με τον Febvre να κατακτά το δεύτερο σερί του αγώνα και τον Prado(1-2) να φεύγει με διευρυμένο το βαθμολογικό του προβάδισμα χάρη της νίκης του στο προκριματικό σκέλος. Για την τρίτη θέση έγιναν επικές μάχες μεταξύ των Jeremy Seewer και Ruben Fernandez που “έπαιζαν τιμονιές” όλο το σαββατοκύριακο δίνοντας σκληρές μάχες, αλλά και του Glenn Coldenhoff(3-3) που τελικά κατάφερε να τους επιβληθεί, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Seewer(4-4) κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον Fernandez(5-5) πέμπτο ενώ σε έναν ακόμα αγώνα ο Valentin Guillod(6-6) κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ2
Σταδιακά αλλά ταυτόχρονα σε χρόνο ρεκόρ, ο Jago Geerts επέστρεψε από τον τραυματισμένο του καρπό, στην παλιά καλή φυσική του κατάσταση και απόδοση, διαλύοντας τον ανταγωνισμό στην Ινδονησία ΙΙ. Κατάφερε να κερδίσει και τα τρία σκέλη με καλές αλλά και μέτριες εκκινήσεις, γεγονός που δεν τον επηρέασε, κάνοντας ότι ήθελε στην πίστα του Lombok. Όπως δήλωσε στο τέλος, του άρεσε η πίστα και αυτό φάνηκε στον αγώνα με την άνετη επικράτηση του.

Αντίθετα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Andrea Adamo(2-3), έκανε πολλά λάθη και έπρεπε να δουλέψει σκληρά για μια θέση στο βάθρο. Στο πρώτο σκέλος βρέθηκε πίσω από τον Geerts αλλά όπως δήλωσε ήταν αδύνατον να τον πιάσει καθώς είχαν σχεδόν τον ίδιο ρυθμό, ενώ στο δεύτερο, προβλήματα με πτώσεις τον έβαλαν σε περιπέτειες. Ο Ιταλός ανασυγκροτήθηκε και κατάφερε στο τέλος να μπει στην πρώτη τριάδα, καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση της ημέρας. Σε χρόνο ρεκόρ επέστρεψε από τραυματισμό και ο Simon Langenfelder(5-2) δίνοντας την μάχη του βάθρου και στα δύο σκέλη, έχοντας ως όπλο του τις καλές του εκκινήσεις. Εκμεταλλευόμενος το χάος των πτώσεων πολλών αναβατών ο Γερμανός κατάφερε να συγκεντρώσει ικανοποιητικούς βαθμούς για να τον ανεβάσουν στην τρίτη θέση. Την μάχη του βάθρου έδωσε και ο τέταρτος τελικά Roan Van de Moosdjick(3-6), έσβησε όμως τις ελπίδες του με πτώση στο δεύτερο σκέλος. Μέρος της εξίσωσης βάθρου, ήταν και ο πέμπτος Liam Everts(6-4), αλλά έχασε κρίσιμες θέσεις στο τέλος των δύο σκελών. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Kay de Wolf(4-8) που αγωνίζεται με τραυματισμό στον αστράγαλο από το Γερμανικό GP.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΜΘΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/7/23 Loket Τσεχία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...