ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ MX JUNIOR 2023 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ Η ΛΕΤΟΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ…ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior 2023 ξεκίνησε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με τα προκριματικά των τριών κατηγοριών όπου τον ρυθμό έδωσαν οι Λετονοί, κυριαρχώντας κυρίως στα 65cc και τα 125cc. Ανάμεσα σε συμμετοχές ρεκόρ για τον θεσμό με 73 στα 125cc, 82 στα 85cc και 69 στα 65cc, αγωνίστηκαν και οχτώ Έλληνες αθλητές που κατάφεραν να συμμετάσχουν στα σκέλη της τελευταίας ευκαιρίας των κατηγοριών 125cc και 65cc χωρίς όμως να καταφέρουν να προκριθούν στους αγώνες της Κυριακής.

Οι καλύτεροι νέοι στον κόσμο αγωνίστηκαν σήμερα στη σκληρή άμμο του TCS Racing Park κατά τη διάρκεια των προκριματικών όπου ξεκίνησαν οι δύο ημέρες έντονων αγώνων. Παράλληλα με τις ελεύθερες δοκιμές της ημέρας, μια ειδική εκδήλωση το FIM Ride Green ήταν η συμμετοχή των εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στο Ecotic Caravan.

Στην κατηγορία των 125cc, ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και ο σημερινός πρωτοπόρος της EMX125 Janis Reisulis της MJC Yamaha Official EMX125 που ήταν ο ταχύτερος της κατηγορίας με χρόνο 1:51.221 μπροστά από τον δεύτερο Nicola Salvini της Yamaha ενώ τρίτος ήταν Ούγγρος Noel Zanocz.

Η κατηγορία των 85cc είδε τον Aron Katona να βρίσκεται στην κορυφή του γκρουπ του με τον εξαιρετικό χρόνο 1:57.876 μπροστά από τους Dani Heitik και Nicolo Alvisi. Εν τω μεταξύ στα 65cc, ο Λετονός αναβάτης Patricks Cirulis κέρδισε την πρώτη θέση με 2:07.349 μπροστά από τον συμπατριώτη του Reiners Grasis με τρίτο τον Αμερικανό Jackson Vick.

Με την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης ημέρας των προκριματικών, στρέφουμε τώρα την προσοχή μας στο αύριο και ανυπομονούμε για περισσότερες απίστευτες μάχες, για να αναδειχτούν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Εφήβων 125cc και 85cc καθώς και τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Παίδων στην κατηγορία 65cc.

Κατάταξη προκριθέντων Παγκόσμιο MX Junior 2023

Αποτελέσματα σκελών τελευταίας ευκαιρίας

1143 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ακύρωση του 4ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Mε έγγραφό του προς την...