Η ΥΑΜΑΗΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΥΖ, ΜΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΥ24

50 νικηφόρα χρόνια, 50 χρόνια καινοτομιών, 50 χρόνια YZ.

Η Yamaha δημιουργήθηκε για να αγωνίζεται. Από την πρώτη μέρα, η Yamaha έθεσε τους αγώνες στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Πριν από 50 χρόνια, η Yamaha παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα motocross παραγωγής YZ, την ίδια χρονιά που κατέκτησε το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με την εργοστασιακή YZM250 και οδηγό τον Hakan Andersson. Ήταν η αρχή μιας νέας εποχής για το άθλημα και στο πέρασμα του τελευταίου μισού αιώνα, η Yamaha έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα και ανταγωνιστικά εργοστάσια κατασκευής στις κατηγορίες των 4-χρονων και των 2-χρονων μοτοσυκλετών.

Η Yamaha σηματοδοτεί αυτή τη σημαντική στιγμή στην ιστορία της, με μια ολοκαίνουρια YZ250F που έχει δημιουργηθεί με αξιοποίηση της τεράστιας γνώσης που έχει αποκτηθεί, μετά από μισό αιώνα συμμετοχής σε κάθε μεγάλη κατηγορία πρωταθλημάτων GP.

Για να τιμήσει τα 50 επιτυχημένα χρόνια από την επίδραση των πρώτων μοντέλων ΥΖ στον κόσμο των αγώνων motocross, η γκάμα του 2024 θα περιλαμβάνει αποκλειστικές εκδόσεις YZ250F, YZ450F, YZ250 και YZ125 50th Anniversary. Με αγωνιστικό λευκό χρώμα, μωβ σέλα, μαύρους τροχούς και μωβ/ροζ γραφικά σε ρετρό στυλ, αυτές οι 50th Anniversary εκδόσεις προσφέρουν σε κάθε αναβάτη Yamaha, την ευκαιρία να γίνει μέρος αυτής της πολύ ιδιαίτερης περίστασης.

Ο χρωματισμός των εκδόσεων 50th Anniversary είναι εμπνευσμένο από τα τολμηρά χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στις YZ250 και YZ125 στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η οποία ήταν μια μεταβατική περίοδος για τις μοτοσυκλέτες motocross της Yamaha που σύντομα επρόκειτο να καλωσορίσουν την άφιξη της πρώτης 4-χρονής YZ. Η αρχή της νέας εποχής έγινε το 1998 και σηματοδοτήθηκε από τη χρήση του μπλε χρώματος (Yamaha Blue) σε όλα τα μοντέλα Off Road Competition του εργοστασίου.

Η κυκλοφορία της νέας YZ250F ενισχύει τη γκάμα Off Road Competition της Yamaha για το 2024 και την καθιστά πιο ισχυρή από ποτέ, με μια ποικιλία 4-χρονων, 2-χρονων, motocross, enduro, νεανικών και παιδικών μοτοσυκλετών.

50th Anniversary Edition

Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που η Yamaha εισήλθε στη σκηνή του motocross με τις πρώτες της μοτοσυκλέτες παραγωγής. Κατά τη διάρκεια αυτού του μισού αιώνα, οι YZ του εργοστασίου έχουν καταξιωθεί ως τα πλέον ανταγωνιστικά και καινοτόμα μοντέλα σε κάθε κατηγορία.

Η νέα YZF 50th Anniversary Edition γιορτάζει αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της YZ και τιμά τον πρώτο τίτλο της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross. Με έναν αποκλειστικό ιστορικό συνδυασμό χρωμάτων που αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία του 1990, καθώς και με όλη την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει η νέας γενιάς YZF, αυτή η 50th Anniversary Edition δίνει στους αναβάτες την ευκαιρία, να αποκτήσουν μια αποκλειστική μοτοσυκλέτα. Το λευκό χρώμα συνδυάζεται με μωβ/ροζ γραφικά σε ρετρό στυλ, ενώ η μωβ σέλα και οι μαύροι τροχοί συμπληρώνουν την εικόνα μιας επετειακής μοτοσυκλέτας με πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Ολοκαίνουριο πλαίσιο με αμφίπλευρες δοκούς αλουμινίου.
  • Λεπτότερες και πιο μικρές διαστάσεις για μεγαλύτερη ευελιξία
  • Πιο επίπεδη και στενότερη σέλα για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων
  • Βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις της ανάρτησης KYB
  • Νέος χειροκίνητος μηχανισμός ρύθμισης της απόσβεσης συμπίεσης του πιρουνιού.
  • Βελτιωμένη αίσθηση του πίσω φρένου
  • Πιο δυνατή απόδοση στις μεσαίες και υψηλές στροφές
  • Νέος οπίσθιος αγωγός καθαρισμού αέρα
  • Νέα ECU με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις FI
  • Νέα χαμηλής τριβής καδένα εκκεντροφόρου
  • Νέο ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με 2 λειτουργίες
  • Αναθεωρημένο σύστημα ελέγχου εκκίνησης
  • Νέα πιο διαισθητική εφαρμογή Power Tuner
  • Νέο χρονόμετρο και ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά
  • Οδηγός ρύθμισης κινητήρα και ανάρτηση σε μορφή συχνών ερωτήσεων (FAQ)

Διαθεσιμότητα και χρώματα:

Η YZ250F θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2023, σε χρώμα Icon Blue με νέα γραφικά. Η YZ250F 50th Anniversary Edition θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2023, σε χρώμα Anniversary White.

4038 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
JT 520X1RX-RING ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BIKE ALERT

Χάρις την κορυφαία τεχνολογία και χρησιμοποιώντας μόνο την υψηλότερη ποιότητα ειδικών κραμάτων ατσαλιού, η JT...