AMA MX/SX 2023 – Ο Ε.TOMAC ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ YAMAHA ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η Monster Energy Yamaha Racing είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει ότι ο Eli Tomac θα επιστρέψει το 2024. Σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας γιορτής για την έναρξη της συνάντησης αντιπροσώπων της Yamaha στην πολιτεία του Κολοράντο, o πρωταθλητής Monster Energy AMA Supercross 450SX και Pro Motocross 450MX του 2022 ανακοίνωσε ότι επιστρέφει για τρίτη σεζόν με την ομάδα.

Ο Tomac απολαμβάνει μια επιτυχημένη θητεία με την ομάδα Monster Energy Yamaha Star Racing πάνω στο YZ450F. Το 2022, ήταν ένα εκπληκτικό ξεκίνημα με δύο τίτλους και μια νίκη στο Motocross of Nations, και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει έναν εντυπωσιακό αριθμό 14ων νικών σε supercross και 14ις σε motocross. Ο αναβάτης του Κολοράντο βρισκόταν σε καλό δρόμο για άλλη μια σεζόν ορόσημο φέτος, ξεπερνώντας τους σπουδαίους της ιστορίας του supercross και διεκδικώντας τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών της σειράς με την 51η νίκη του στην premier-class στο Glendale Triple Crown. Ο Tomac έγραψε επίσης ιστορία με την έβδομη νίκη του στο Daytona Supercross. Η νίκη όχι μόνο ξεπέρασε το ρεκόρ που σημείωσε πέρυσι ως ο καλύτερος αναβάτης supercross στο Daytona International Speedway, αλλά ισοφάρισε επίσης το ρεκόρ του θρύλου της NASCAR Richard Petty για τις περισσότερες νίκες στο εμβληματικό χώρο. Είχε ένα επιβλητικό προβάδισμα στο Πρωτάθλημα 450SX 2023, αλλά δυστυχώς, έμεινε εκτός δράσης για ένα έτος μετά τη ρήξη του αχίλλειου τένοντα του στον προτελευταίο γύρο στο Denver. Η επιστροφή του Tomac σε πλήρη φυσική κατάσταση είναι νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, και ο πολύπρωταθλητής ανυπομονεί να επιστρέψει.

Jim Roach – Yamaha Racing Department Manager για το YMUS
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Eli πίσω για το 2024. Δεν είναι υπέροχο μόνο για τη Yamaha και την ομάδα να επιστρέφει, αλλά και για το άθλημα συνολικά. Είμαστε επίσης χαρούμενοι που η ανάρρωσή του πηγαίνει καλά και που βλέπουμε ότι είναι ανανεωμένος και πρόθυμος να πάει σε αγώνες. Μαζί έχουμε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με το YZ450F και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχία του χρόνου.»

Jeremy Coker – Monster Energy Yamaha Star Racing 450 Team Manager
«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που θα έχουμε τον Eli στο πλοίο για την επόμενη χρονιά. Ήταν σίγουρα μια γροθιά στο Ντένβερ που αφαιρέθηκε το πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζαμε ότι ο Eli θα επέστρεφε. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα τον κατηγορούσε που το ονόμασε καριέρα με όσα έχει καταφέρει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι ο Eli έχει ακόμα αυτή τη φωτιά και ανυπομονεί να πάει σε αγώνες. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ημιτελείς δουλειές και ανυπομονούμε για την επόμενη σεζόν!»

Eli Tomac – Monster Energy Yamaha Star Racing
«Λοιπόν, καταρχάς, θα ήθελα να πω ότι το τέλος του αγώνα με μοτοσυκλέτα του Eli Tomac δεν ήταν ο δεύτερος προς τον τελευταίο γύρο της σεζόν supercross 2023! Με αυτό λοιπόν, είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι υπέγραψα για άλλη μια αγωνιστική σεζόν με την ομάδα Monster Energy Yamaha Star Racing. Η αποθεραπεία μου έχει πάει πολύ καλά και είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά το πρωτόκολλο. Πιστεύω ότι θα επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα γύρω στους έξι μήνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αγωνιστική σεζόν του 2024. Η μοτοσυκλέτα και η ομάδα ήταν υπέροχα την περασμένη σεζόν. Ήμασταν τόσο κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι ο αγώνας. Ανυπομονώ να βρω άλλη μια ευκαιρία να αγωνιστώ για το πρωτάθλημα!».

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...