AMA MX 2023 – O J.LAWRENCE ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ UNADILLA

Έχοντας κερδίσει 18 σκέλη και εννέα αγώνες ο Jett Lawrence παρέμεινε αήττητος στην Unadilla κατακτώντας τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία του ΑΜΑ Motocross 2023 και έγινε ο πέμπτος στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατακτά τον τίτλο στην πρώτη του χρονιά. Στα 250 ο αδερφός του Hunter, κατάφερε να πάρει την νίκη και μετά το μηχανικό πρόβλημα του Haiden Deegan, πήρε και πάλι διαφορά στην βαθμολογία.

Κατηγορία 450
Στην Unadilla, ήταν η τελευταία ευκαιρία του ανταγωνισμού του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jett Lawrence να σπάσουν το αήττητο του Αυστραλού, πριν κατακτήσει τον τίτλο. Ο μόνος που μπορούσε να τον απειλήσει, ήταν και πάλι ο ομόσταυλός του Chase Sexton που κατάφερε νωρίς στο πρώτο σκέλος να βρεθεί πίσω του. Μετά το διάστημα “της γάτας με το ποντίκι” που έπαιξαν οι δύο πρωτοπόροι του αγώνα, ο Sexton αποφάσισε να σταματήσει τα παιχνίδια και να κάνει την επίθεση του στον Jett που είχε αρχίσει να κάνει λάθη. Βρήκε μια καλή ευκαιρία αλλά το διαφορετικό λούκι που επέλεξε έσπασε με αποτέλεσμα να του κόψει την φόρα και να τον φέρει να προσπαθεί να βάλει την μοτοσυκλέτα του ξανά σε λειτουργία. Η μάχη όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Sexton κατάφερε να βρεθεί ξανά πίσω από τον Jett, απειλώντας εκ νέου την πρωτοπορία. Όμως είχαν αρχίσει να έρχονται τα ντουμπλαρίσματα και στην προσπάθεια του να περάσει έναν αναβάτη έχασε το μπροστινό βάζοντας τέλος στην μάχη του σκέλους. O Sexton θα τερμάτιζε τελικά τρίτος αφού κατάφερε να τον περάσει ο εκπληκτικός Dylan Ferrandis μετά την πτώση του. Από την άλλη ο Jett, πήρε το πρώτο σκέλος και μετά την καλή του εκκίνηση κατάφερε να πάρει και το δεύτερο, καθώς ο ανταγωνισμός του προσπαθούσε να ανέβει θέσεις για να τερματίσει στο βάθρο. Με καλύτερη εκκίνηση ο Sexton(3-2) πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Ferrandis(2-3) που έδειξε ότι είχε τον ρυθμό και θα μπορούσε με καλύτερες εκκινήσεις να παλεύει ίσως και με τον Jett. Με καλές εκκινήσεις και σταθερή απόδοση ο Adam Cianciarulo(4-6) τερμάτισε την ημέρα στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον επίσης σταθερό Aaron Plessinger που πρόσφατα ανανέωσε με την Red Bull KTM. Στον πρώτο του αγώνα επί αμερικανικού εδάφους ο “παγκόσμιος” Harri Kullas(7-7) κατάφερε με καλές εκκινήσεις και σταθερούς τερματισμούς να πάρει την έκτη θέση στην Unadilla. Στο τέλος ήταν ο Jett Lawrence που στα 19 του έτη και στην “rookie” του χρονιά στα 450, κατάφερε να πάρει τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία και έγινε ο πέμπτος στην ιστορία που παίρνει τον τίτλο την πρώτη του χρονιά. Αν συνεχίσει το αήττητο σερί του θα είναι ο τρίτος στην ιστορία που το πετυχαίνει, βάζοντας το όνομα του δίπλα στους Ricky Carmichael και James Stewart.

Κατηγορία 250
To απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα της κατηγορίας, συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο και στην Unadilla όταν ο “rookie” και δεύτερος της βαθμολογίας Haiden Deegan, εγκατέλειψε το πρώτο σκέλος με μηχανικό πρόβλημα την στιγμή που βρισκόταν στην τρίτη θέση. Αυτή η εξέλιξη τον έφερε να διαλέγει τελευταίος θέση στην μπάρα στο δεύτερο σκέλος, επηρεάζοντας σημαντικά τον αγώνα του. Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος όμως και για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Hunter Lawrence μετά τις μέτριες εκκινήσεις του. Πάλεψε να ανέβει θέσεις σε μια πίστα όπου οι προσπεράσεις δεν ήταν εύκολες, και με την μεγάλη εικόνα του πρωταθλήματος στο μυαλό του, αρκέστηκε σε δύο δεύτερες θέσεις που ήταν ικανές να του δώσουν την νίκη της ημέρας. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Levi Kitchen(1-4), που κατάφερε να οδηγήσει από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο κρατήθηκε μέσα στην πρώτη εξάδα καθ όλη την διάρκεια του. Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Justin Cooper(5-1) μετά την νίκη του στο δεύτερο σκέλος και τον τερματισμό του στο βάθρο της Unadilla. O Cooper είχε καλό ρυθμό και στα δύο σκέλη και θα μπορούσε να είναι και ο νικητής του αγώνα, όμως στο πρώτο παρά την πολύ καλή εκκίνηση του, αντιμετώπισε προβλήματα μένοντας πίσω. Καλούς αγώνες και καλό ρυθμό είχε ο Jo Shimoda(3-3), όπως επίσης και καλούς τερματισμούς, όμως δεν ήταν αρκετοί για να τον ανεβάσουν στο βάθρο μένοντας στην τέταρτη θέση. Πέμπτος στον αγώνα τερμάτισε ο Max Vohland(4-6) μετά το πολύ καλό του πρώτο σκέλος με έκτο τον Tom Vialle(8-7) που επέστρεψε στο πρωτάθλημα μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 19/8/23 Budds Creek MD.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...