SMX 2023 – ΝΙΚΗ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ J.LAWRENCE ΣΤΟ LOS ANGELES

Το μεγάλο φινάλε του SuperMotocross 2023 πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό στάδιο του LA Coliseum στο Los Angeles όπου κρίθηκαν οι εντυπωσιακά αμειβόμενοι τίτλοι του θεσμού. Στην μεγάλη κατηγορία ο Jett Lawrence κατάφερε να το γυρίσει, πήρε την νίκη και το πρωτάθλημα βάζοντας στο ταμείο του 1.000.000 δολάρια. Στα 250 ο “rookie” Haiden Deegan κατάφερε με ώριμη οδήγηση και στρατηγική, να πάρει την νίκη, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας στον τελευταίο αγώνα, κάτι που τον έκανε κατά 500.000 δολάρια πλουσιότερο.

Κατηγορία 450
Στον τελευταίο αγώνα του SMX 2023 αλλά και της χρονιάς για το αμερικάνικο motocross, o Chase Sexton απολάμβανε προβάδισμα δύο βαθμών στην κατάταξη της βαθμολογίας από τον διώκτη του Jett Lawrence, κάτι όμως που είχε μικρή σημασία καθώς ο αγώνας του Los Angeles έδινε τριπλάσιους βαθμούς στους νικητές. Οπότε όποιος κέρδιζε τον αγώνα, ουσιαστικά κέρδιζε και το πρωτάθλημα και για αυτόν τον λόγο ο αγώνας θεωρούταν Τελικός! Στην αρχή του πρώτου σκέλους οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας Sexton, Lawrence και Ken Roczen δεν είχαν καλή εκκίνηση, με τους Adam Cianciarulo, Justin Barcia και Jason Anderson να δίνουν την μάχη της πρώτης θέσης στο ξεκίνημα του αγώνα. Μια πτώση του Cianciarulo έφερε μπροστά τον Anderson αλλά προηγούμενος ο Barcia είχε μια άσχημη πτώση την στιγμή που είχε πάρει την πρωτοπορία από τον AC, με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στην επανεκκίνηση με την σειρά κατάταξης ένος γύρου πριν την κόκκινη σημαία, ο Anderson οδήγησε τον αγώνα αλλά γρήγορα τον πέρασαν οι Roczen και Lawrence για την μάχη της πρώτης θέσης. Βγάζοντας το τετραπλό, ο Jett κατάφερε να περάσει τον Roczen αλλά ο Γερμανός κατάφερε στην συνέχεια να το βγάλει και αυτός ακολουθώντας τον Αυστραλό. Ο Roczen δεν άφησε σε ησυχία τον Lawrence μέχρι τον τερματισμό, ολοκληρώνοντας με αυτή την σειρά το σκέλος έχοντας πίσω τους τον Sexton. Στο δεύτερο σκέλος, ο Sexton ήθελε έναν τερματισμό αρκετές θέσεις πιο μπροστά από τον Lawrence για να πάρει τον τίτλο, και ίσως και τον αγώνα καθώς ο Αυστραλός τον είχε περάσει στην βαθμολογία. Πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα δημιουργώντας μεγάλη διαφορά από τον Lawrence και τον Roczen που έδιναν την μάχη της δεύτερης θέσης. Λίγο μετά τα μισά του αγώνα όμως η υπόθεση τίτλος κλείδωσε υπέρ του Jett, καθώς ο ομόσταυλος του Sexton είχε μια πτώση με εγκατάλειψη. Παρόλα αυτά ο Lawrence δεν έκοψε, διεκδίκησε και πήρε την νίκη του σκέλους αλλά και του αγώνα, από τον Roczen που τον πίεζε ασφυκτικά. O Lawrence ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου στην ιστορία SuperMotocross με τον Roczen τελικά να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά την δεύτερη θέση του στον αγώνα. Ο Sexton έπεσε στην τρίτη θέση μετά την εγκατάλειψη του, με τέταρτο τον Cooper Webb που συμπλήρωσε το βάθρο του Los Angeles. Ο Aaron Plessinger που είχε μια άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος κατέλαβε την πέμπτη θέση της βαθμολογίας με τον Adam Cianciarulo να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα του νεοσύστατου θεσμού SMX.

Κατηγορία 250
Οι εξελίξεις στην κατηγορία συνεχίστηκαν να είναι ξεχωριστού ενδιαφέροντος από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Los Angeles. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Hunter Lawrence είχε μια πτώση με τραυματισμό, γεγονός που τον έβγαλε εκτός μάχης. Έτσι ο τίτλος θα παιζόταν ανάμεσα στον δεύτερο της βαθμολογίας Jo Shimoda και του τρίτου Haiden Deegan. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά και για τον Shimoda που είχε δύο καταστροφικές εκκινήσεις καταφέρνοντας στο πρώτο να αναρριχηθεί μέχρι και την τέταρτη θέση περνώντας μάλιστα και τον Deegan. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Ιάπωνας έφερε την ίδια θέση αλλά αυτή την φορά ο Deegan βρισκόταν τρεις θέσεις πιο μπροστά κάτι που έδινε στον Αμερικανό “rookie” τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο. Ο Haiden από την μεριά του δεν αγχώθηκε με την πέμπτη θέση του πρώτου σκέλους και έμεινε πίσω από τον Levi Kitchen στο δεύτερο, γνωρίζοντας ότι δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι παραπάνω για να πάρει την νίκη του αγώνα και τον τίτλο του SMX 250. O Shimoda βρέθηκε πολύ κοντά αλλά παρέμεινε δεύτερος στην βαθμολογία με τον RJ Hampshire που έκανε δυναμική επιστροφή στο βάθρο στον τελευταίο αγώνα SMX, να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι νικητές του πρώτου και δεύτερου σκέλους Jordon Smith και Kitchen κατέλαβαν αντίστοιχα την πέμπτη και τέταρτη θέση στην βαθμολογία, με τον Justin Cooper να πλαισιώνει την πρώτη εξάδα του πρώτου SMX 250.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...