MXGP 2023 – T.GAJSER KAI J.GEERTS ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Μετά από 19 αγώνες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2023 ολoκληρώθηκε στην Μεγάλη Βρετανία και το GP του Matterley Basin, χωρίς έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι τίτλοι είχαν κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα στην Maggiora, έμεναν όμως να καθοριστούν οι υπόλοιπες θέσεις κυρίως στην ΜΧ2. Ο Tim Gajser γνώρισε ακόμα μια επιτυχία στο αγγλικό GP κερδίζοντας και τα δύο σκέλη ενώ ο Jago Geerts, αποχαιρέτησε με νίκη την ΜΧ2.

Κατηγορία MXGP
Και τις δύο εκκινήσεις του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος πήρε ο Gelnn Coldenhoff με τον πρωταθλητή από τον προηγούμενο αγώνα Prado πίσω του. Ο Ισπανός θα είχε πτώσεις και στα δύο σκέλη στην αρχή, μένοντας αρκετά πίσω, πέφτοντας στην συνολική κατάταξη του αγώνα. Η μάχη της πρώτης θέσης είχε πρωταγωνιστές τους Coldenhoff και Tim Gajser ενώ στο τέλος ανάμεσα τους μπήκε o Jeremy Seewer στο πρώτο σκέλος και ο Romain Febvre στο δεύτερο. O Gajser(1-1) όμως ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, επιτέθηκε και τις δύο φορές την κατάλληλη στιγμή και πήρε μια σχετικά άνετη νίκη. Παρά τα λάθη του στο δεύτερο σκέλος ο Seewer(2-4) κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Febvre(5-2) που προσπάθησε να περάσει στο τέλος του δεύτερου σκέλους τον Gajser, για να πάρει το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Μια μάχη που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο Febvre είχε κλειδώσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και ο Seewer την τρίτη, από τον προηγούμενο αγώνα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε Coldenhoff(3-5) κερδίζοντας την μάχη για την τέταρτη θέση στον αγώνα αλλά και στην βαθμολογία, από τον πέμπτο τελικά Ruben Fernandez(6-3). Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Calvin Vlaanderen(7-6) που συμπτωματικά τερμάτισε στην αντίστοιχη έκτη θέση του πρωταθλήματος. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, η Yamaha επικράτησε έναντι της δεύτερης GASGAS και της τρίτης Kawasaki.

Κατηγορία MX2
Μπορεί ο τίτλο στην κατηγορία να είχε κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα στην Maggiora όμως για τις υπόλοιπες θέσεις υπήρχαν ανοιχτοί λογαριασμοί κάτι που έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα. Για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος σκληρές μάχες έδωσαν οι Jago Geert και Simon Langenfelder ενώ κοντά ήταν και ο Liam Everts. Μετά την νίκη του στο προκριματικό σκέλος του Σαββάτου ο Langenfelder μπήκε δυνατά στο πρώτο σκέλος και δεν άφησε κανέναν να του στερήσει την νίκη. Στο δεύτερο όμως ο Geerts ήξερε ότι ήθελε την νίκη για να κρατήσει πίσω του στην βαθμολογία τον Γερμανό , και με μεθοδικές κινήσεις κατάφερε να περάσει τον Langenfelder και σταδιακά να ανέβει και να απειλήσει για την πρώτη θέση τον Kay de Wolf. Τρεις γύρους πριν τον τερματισμό ο Βέλγος έκανε την κίνηση του στον Ολλανδό, για να κατακτήσει το σκέλος και τον αγώνα, γεγονός που τον έφερε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Geerts(3-1), την επόμενη χρονιά αλλάζει κατηγορία υποχρεωτικά λόγω του ηλικιακού ορίου της ΜΧ2. Στην δεύτερη θέση του αγώνα και την τρίτη του πρωταθλήματος τερμάτισε ο Langenfelder(1-4) δίνοντας σκληρές και όμορφες μάχες μέσα στην χρονιά. Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο πρωταθλητής πλέον Andrea Adamo(4-3) που ξεπέρασε προβλήματα με πτώσεις και κακές εκκινήσεις στον αγώνα. Κοντά στην νίκη του δεύτερου σκέλους βρέθηκε ο de Wolf(6-2) κάτι που θα τον βοηθούσε να ανέβει στο βάθρο. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση σπάζοντας με το bonus του δεύτερου σκέλους την ισοβαθμία του με τον πέμπτο Thibault Benistant(2-6). Φανερά εκτός ρυθμού ο Everts(7-5) τερμάτισε στην έκτη θέση του αγώνα, πέφτοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στους κατασκευαστές και εδώ η Yamaha ήταν η νικήτρια, με την ΚΤΜ δεύτερη και την Husqvarna να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...