ENDUROGP 2023 – ΕΠΙΘΕΣΗ J.GARCIA…ΝΙΚΗ S.HOLCOMBE ΣΤΟΝ 6Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Μετά την καλοκαιρινή διακοπή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP 2023 πέρασε στην Πορτογαλία για τους δύο τελευταίους γύρους του θεσμού όπου αυτό το σαββατοκύριακο είχαμε τον έκτο αγώνα του πρωταθλήματος ενώ την επόμενη θα πραγματοποιηθεί και ο τελευταίος έβδομος γύρος. Εκεί ο Josep Garcia ήταν αυτός που μετέφερε τον καλό του ρυθμό από τον πρόλογο και στην πρώτη ημέρα, αλλά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Steve Holcombe απάντησε την δεύτερη, κερδίζοντας την ημέρα.

Ο Garcia είχε όρεξη από την Παρασκευή κερδίζοντας τον πρόλογο από τον Zach Pichon, και δεν άλλαξε διάθεση το Σάββατο, δίνοντας από την αρχή δυνατό ρυθμό στον αγώνα. Αυτό έπιασε απροετοίμαστους τους Steve Holcombe και Andrea Verona, προσπαθώντας όλη την ημέρα να μαζέψουν την διαφορά. Ο Brad Freeman είχε χτυπήσει στο κεφάλι σε προπόνηση και δεν ήταν στο 100%, μένοντας μακριά από την μάχη της Γενικής, προσπαθώντας να σώσει ότι μπορεί στην Ε3. Την πρώτη ημέρα κέρδισε ο Garcia δίνοντας σκληρή μάχη με τον δεύτερο τελικά Verona που επικράτησε του μεγάλου του αντιπάλου στην EnduroGP αλλά και στην Ε2, του τρίτου Holcombe.

Την δεύτερη ημέρα ο Holcombe μπήκε δυνατά από την αρχή προσπαθώντας να ανακόψει την φόρα του Garcia αλλά και να μην χάσει άλλους βαθμούς από τον Verona. Η μάχη κράτησε μέχρι το τέλος για τους Holcombe και Garcia ενώ ο Verona είχε μια πτώση με τραυματισμό στο χέρι του, μένοντας πίσω. Ο Βρετανός πήρε τελικά την νίκη της δεύτερης ημέρας από τον Garcia και τον Verona, κρατώντας ανέπαφο το βαθμολογικό του προβάδισμα σε EnduroGP και E2. Στην Ε1, δύσκολα θα χάσει τον τίτλο ο Garcia την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Freeman αντέδρασε την δεύτερη ημέρα κερδίζοντας στην Ε3 από την έκπληξη της πρώτης φετινής νίκης του Jamie Betrieu.

Αποτελέσματα έκτου γύρου Πορτογαλία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...