Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ DUCATI ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ MOTOCROSS PROJECT!

Ένα νέο, ιστορικό κεφάλαιο ανοίγει για την Ducati: το κόκκινο από το Borgo Panigale μπαίνει στο motocross. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX Antonio Cairoli θα ενταχθεί στη Ducati ως δοκιμαστής υψηλών επιδόσεων για το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η Ducati υπέγραψε επίσης πολυετή συμφωνία με τη Maddii Racing, μια από τις πιο έμπειρες ομάδες στο motocross paddock, η οποία θα είναι η δομή αναφοράς για τις αγωνιστικές δραστηριότητες MX και θα λάβει μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross 2024 με τον Alessandro Lupino, τον οκτώ φορές Πρωταθλητή Ιταλίας και νικητής του 2021 MXoN, που υπέγραψε επίσης συμβόλαιο με την Ducati ως αναβάτης αγώνων και δοκιμής.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι εργαζόμαστε για δύο χρόνια σε ένα πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του την επόμενη σεζόν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross, με στόχο την επικύρωση των τεχνικών λύσεων που έγιναν στη μοτοσυκλέτα στην πίστα. Αυτή η στρατηγική επιβεβαιώνει την προσέγγιση που διακρίνει την Ducati στην ανάπτυξη των πιο υψηλών επιδόσεων μοντέλων της, δηλαδή ξεκινώντας από τον αγωνιστικό ανταγωνισμό και στη συνέχεια δημιουργώντας σειρές προϊόντων ικανών για εξαιρετικές επιδόσεις προς τέρψη των θαυμαστών της. Πρόκειται για ένα πολυετές έργο που θα δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων και μοτοσυκλετών εκτός δρόμου. Τα μοντέλα θα γίνουν σταδιακά μέρος μιας οικογένειας μοτοσυκλετών με την επωνυμία Ducati, ξεκινώντας από το motocross.

Το επίκεντρο του έργου εκτός δρόμου Ducati είναι ένας συνδυασμός αναζήτησης ελαφρότητας που ωθείται στα άκρα, με κορυφαία εξαρτήματα και κινητήρες που χαρακτηρίζονται από μια πολύ ευρεία καμπύλη απόδοσης ισχύος. Η τελευταία επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση το σύστημα Desmodromic, που χρησιμοποιείται σε όλες τις σπορ μοτοσυκλέτες της εταιρείας με έδρα τη Μπολόνια ξεκινώντας από το MotoGP. Η Ducati είναι στην πραγματικότητα η μόνη εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα επαναφοράς βαλβίδων στις μοτοσυκλέτες παραγωγής της με των υψηλών επιδόσεων που χρησιμοποιεί σε αγωνιστικά πρωτότυπα.

Η είσοδος στον εξειδικευμένο τομέα εκτός δρόμου αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική και προκλητική στρατηγική επιλογή για την Ducati, που έγινε δυνατή χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια. Μια απόφαση που επιβεβαιώνει την επιθυμία να επεκταθεί η παρουσία της μάρκας σε ανεξερεύνητα εδάφη σήμερα. Νέοι μοτοσυκλετιστές θα να μπορέσουν να πλησιάσουν τη μάρκα Borgo Panigale και έτσι να εισέλθουν στη μεγάλη κοινότητα της Ducatisti.

Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, σχολίασε: “Είμαι περήφανος που ανακοινώνω την είσοδο της Ducati στο Motocross. Ένας εντελώς νέος κόσμος για την Ducati στον οποίο θέλουμε να φέρουμε το ταλέντο μας στο σχεδιασμό ελαφριών μοτοσυκλετών, με εξαιρετικά εξαρτήματα και υψηλές επιδόσεις και – παραπάνω όλα – κάτι που μπορεί να ενθουσιάσει όλο και περισσότερους μοτοσυκλετιστές. Ακριβώς όπως πιστεύουμε ότι η πίστα είναι το καλύτερο εργαστήριο για την ανάπτυξη και τη δοκιμή των μοτοσυκλετών που στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμες σε πελάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή όπως ο Tony Cairoli, ο οποίος, μαζί με το πάθος και την αφοσίωση πολλών από εμάς εδώ στο Borgo Panigale, θα συμβάλει στο να κάνει την Ducati εκτός δρόμου ικανή να προσφέρει προϊόντα πολύ υψηλών επιδόσεων στους παθιασμένους πελάτες της, όπως έχουμε αποδείξει στην άσφαλτο. Το έργο είναι εφικτό χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνει την επιθυμία μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέους κόσμους, να μιλήσουμε με νέους μοτοσυκλετιστές και επομένως να μεγαλώσουμε την κοινότητα της Ducati.”

Ο Antonio Cairoli πρόσθεσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνομαι μέρος του κόσμου της Ducati, που ήταν πάντα σύμβολο του ιταλικού πνεύματος σε όλο τον κόσμο, και ξεκινώ αυτή τη συναρπαστική νέα περιπέτεια, σε ένα εξ ολοκλήρου ιταλικό έργο. Η συνεισφορά μου στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας motocross Borgo Panigale είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα».

Οι επιδόσεις είναι μία από τις τρεις βασικές αξίες της μάρκας, μαζί με το στυλ και την φινέτσα. Στο Borgo Panigale υπάρχουν πολλοί λάτρεις του off-road και ανυπομονούμε να δούμε το Desmo σε όλες τις δυνατότητές του να δουλεύει εκτός ασφάλτου!

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!