FIM HARD ENDURO 2023 – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο M.LETTENBICHER ΣΤΟ GETZENRODEO!

Κάνοντας το έξι στα έξι ο περσινός πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2023 Manuel Lettenbichler κατάφερε να ολοκληρώσει μια απίστευτη χρονιά αήττητος κερδίζοντας τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος μέσα στην πατρίδα στον αγώνα του GetzenRodeo.

Προς χαρά του τεράστιου πλήθους που παρακολούθησε τον αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της διήμερης διοργάνωσης GetzenRodeo, ο Lettenbichler έκανε σαφείς τις προθέσεις του το βράδυ της Παρασκευής, κερδίζοντας τον αγώνα προλόγου Red Bull Double Trouble. Το Σάββατο, o Mani συνέχισε την κυριαρχία του στον προκριματικό πρωινό αγώνα για να επιβληθεί στον Μεγάλο Τελικό αργότερα.

Ωστόσο, η νίκη στον τελικό του GetzenChamp δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Letti. Επιδεικνύοντας εξαιρετική άμιλλα δίπλα στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Billy Bolt, οι δύο αναβάτες βοήθησαν ο ένας τον άλλον για να περάσουν μερικές από τις πιο δύσκολες αναβάσεις κατά τη διάρκεια του εξαντλητικού απογευματινού αγώνα, αλλά ήταν ο Bolt που ηγήθηκε για μεγάλο μέρος. Ο Bolt έκανε ένα μικρό λάθος που επέτρεψε στον Lettenbichler να προηγηθεί – ένα προβάδισμα που το κράτησε μέχρι το τέλος.

Πρώτος έφτασε στην checked flag, o Mani που όχι μόνο ολοκλήρωσε μια τέλεια διοργάνωση, με νίκες και στα τρία σκέλη, αλλά πέτυχε και την τέλεια σεζόν, εξασφαλίζοντας νίκες και στα έξι, πολύ διαφορετικά γεγονότα του θεσμού. Από τις υγρές και απαιτητικές συνθήκες του εναρκτήριου γύρου στο Rally Xross Hard Enduro στη Σερβία στις εμβληματικές αναρριχήσεις του Red Bull Erzbergrodeo στην Αυστρία, ο Lettenbichler επέδειξε σταθερά απίστευτη ταχύτητα και δεξιοτεχνία, εξασφαλίζοντας back-to-back τίτλους FIM Hard Enduro.

O Bolt τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ενώ παρά τo γεγονός ότι ο Trystan Hart δεν συμμετείχε στον αγώνα κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση στην βαθμολογία, μπροστά από τον Mario Roman που με την τρίτη θέση στο GetzenRodeo επιβλήθηκε του Teodor Kabakchiev.

Ήταν ένας τόσο δύσκολος αγώνας.” είπε ο Lettenbichler. “Έπρεπε να σκάψουμε τόσο βαθιά εκεί έξω για να συνεχίσουμε. Ο Billy οδηγούσε πολύ καλά και υπήρχαν μερικά μέρη όπου έπρεπε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Έκανε ένα μικρό λάθος και αυτό ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να τον προσπεράσω. Μετά από αυτό, επικεντρώθηκα και οδήγησα όσο πιο ομαλά μπορούσα στον τερματισμό.”

“Τα έδωσα όλα σήμερα.” λέει ο Billy. “Ένιωσα ότι είχα ό,τι χρειαζόταν για να κερδίσω. Στον τελικό οδηγούσα καλά και ένιωθα άνετα με την πίστα. Όταν μπήκα στο προβάδισμα, πίεσα όσο σκληρά ήμουν θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κενό. Αλλά αυτός ο αγώνας είναι τόσο τεχνικός και αν κάνεις λάθος, τιμωρείσαι σκληρά. Η πτώση στην ανηφόρα επέτρεψε στον Mani να πάρει το προβάδισμα και απλά δεν μπόρεσα να τον ακολουθήσω. Είμαι χαρούμενος όμως . Πήγα καλά εδώ και τα έδωσα όλα. Συγχαρητήρια και στον Mani για μια απίστευτη σεζόν. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αλλάξω την εστίαση σε εσωτερικούς χώρους και θα αγωνιστώ τώρα στο SuperEnduro!”

Results: Round 6 – 2023 GetzenRodeo

1. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 1:35:52.50
2. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 1:38:25.50 +2:33.00
3. Mario Roman (ESP), Sherco, 1:36:34.89 +1 lap
4. Teodor Kabakchiev (BUL), KTM, 1:41:38.94 +1 lap
5. Michael Walkner (AUT), GASGAS, 1:51:23.60 +1 lap

2023 FIM Hard Enduro World Championship (After round 6)

1. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 130 points 
2. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 99 pts
3. Trystan Hart (CAN), KTM, 73 pts
4. Mario Roman (ESP), Sherco, 71 pts
5. Teodor Kabakchiev (BUL), KTM, 70 pts

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...