ISDE 2023 – ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!

Το 97ο International Six Days of Enduro 2023 ολοκληρώθηκε στην Αργεντινή μετά από έξι σκονισμένες ημέρες που δοκίμασαν τις αντοχές και τις ικανότητες των αθλητών. Από νωρίς η ομάδα της Αμερικής έδωσε τον ρυθμό του αγώνα τον οποίο κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος, κερδίζοντας την World Trophy για τρίτη φορά τον θεσμό. Οι Αμερικανίδες επικράτησαν και στις Γυναίκες ενώ την τελευταία στιγμή, οι Γάλλοι πήραν δώρο νίκη από τους Σουηδούς στην Junior.

Κατηγορία World Trophy
Ήταν μια τρομερή ομάδα που όλοι προσέφεραν εκπληκτικά αποτελέσματα και τις έξι ημέρες, και δίκαια κατέκτησαν τον φετινό τίτλο με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Οι Αμερικάνοι δεν χαλάρωσαν ποτέ, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ικανό να τους στερήσει την νίκη, μια και στο ISDE δεν είναι τίποτα σίγουρο αν δεν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Άφησαν δεύτερους τους Γάλλους με 17 λεπτά διαφοράς που κέρδισαν την μάχη από τους τρίτους Βρετανούς, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με τα μεγάλα τους ονόματα, τους παγκόσμιους πρωταθλητές Steve Holcombe και Brad Freeman μια και η Beta δεν υποστήριζε τον αγώνα. Ακολούθησαν οι εκπλήξεις των Χιλιανών και της Βενεζουέλας, με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς να κλείνουν την πρώτη επτάδα.

Κατηγορία Junior Trophy
Την τελευταία ημέρα έγινε η μεγάλη ανατροπή με δραματικό τρόπο. Οι Σουηδοί έφτασαν στην τελευταία ημέρα της motocross ειδικής με αρκετό προβάδισμα που σχεδόν τους είχε εξασφαλίσει την νίκη αλλά προς το τέλος του αγώνα η μοτοσυκλέτα του Albin Norrbin παρέδωσε πνεύμα, αναγκάζοντας τους Max Ahlin και Axel Semb να σταματήσουν και να σπρώξουν τον Norrbin στον τερματισμό. Ο Semb, μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν πρωτοπόρος του αγώνα, πρωτοπορία την οποία έχασε για να βοηθήσει την ομάδα του. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει τους Σουηδούς στην πρώτη θέση, τερματίζοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση. Αυτή η εξέλιξη έφερε την ομάδα της Γαλλίας ανέλπιστα στην πρώτη θέση με δεύτερους τους Αμερικάνους που δεν μπόρεσαν σε αυτή την κατηγορία να δώσουν το απόλυτο των νικών στην χώρα τους στο φετινό ISDE.

Κατηγορία Γυναικών
Και στις Γυναίκες η τελική επικράτηση των Αμερικανίδων ήταν ομαδική δουλειά. Ήταν οι μόνες που κατάφεραν να τερματίσουν όλες τον αγώνα την στιγμή που οι άλλες ομάδες είχαν χάσει μια αναβάτη μέχρι την τέταρτη ημέρα του αγώνα. Επικράτησαν της δεύτερης Αυστραλίας και της ομάδας της Λατινικής Αμερικής που τερμάτισε τρίτη.


Τρίτη νίκη για τον J.Garcia
Στο ατομικό επίπεδο ο Josep Garcia με τον γνωστό καταιγιστικό του τρόπο κατάφερε να κατακτήσει για τρίτη φορά την Γενική του ISDE μαζί βέβαια με την κατηγορία Ε1. Ο μόνος που προσπάθησε να τον απειλήσει ήταν ο Andrea Verona που του πήρε την δεύτερη ημέρα αλλά δεν ήταν αρκετή για τον Ιταλό για να του χαρίσει κάτι περισσότερο από την δεύτερη θέση στην Γενική, και την νίκη στην Ε2. Στις υπόλοιπες τρεις θέσεις που ακολούθησαν ήταν οι Αμερικανοί Dante Oliveira, Taylor Robert και Johnny Girroir, ενδεικτικό της νίκης τους στον αγώνα.

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...