WMX 2024 – H LOTTE VAN DRUNEN ΣΤΗΝ YAMAHA TO 2024

Η Yamaha Motor Europe είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει την προσθήκη της Ολλανδής Lotte van Drunen στην οικογένεια της Yamaha για την επερχόμενη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross Γυναικών FIM 2024.

Η Van Drunen τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή του κόσμου το 2018, όταν αγωνίστηκε άφοβα με άνδρες αναβάτες στην κατηγορία των 65cc στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross. Το αξιοσημείωτο ταλέντο της έλαμψε καθώς εξασφάλισε την τέταρτη θέση. Συνέχισε να εντυπωσιάζει το 2019, διεκδικώντας μια απίστευτη τρίτη θέση πριν περάσει στην κατηγορία των 85cc.

Το 2021, η van Drunen επέδειξε για άλλη μια φορά τις δεξιότητές της εξασφαλίζοντας μια αξιοσημείωτη τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατηγορίας EMX85 ενώ αγωνιζόταν εναντίον των ανδρών ομολόγων της. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της άκρως ανταγωνιστικής σειράς EMX125 το 2022, η νεαρή έκανε το ντεμπούτο της στο WMX αφού έφτασε την ελάχιστη ηλικία, των 15, τον Αύγουστο και τερμάτισε εντυπωσιακή έβδομη στην πρώτη της εμφάνιση στον τελευταίο γύρο της σεζόν.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ένα τετράχρονο 250cc για να είναι ανταγωνιστική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Γυναικών FIM, WMX, η van Drunen έκανε μια σημαντική αλλαγή από ένα δίχρονο 125cc σε ένα τετράχρονο 250cc στα τέλη του 2022. Το 2023, ξεκίνησε την πρώτη της πλήρη σεζόν στο WMX και έκανε αμέσως εντύπωση. Με τέσσερις νίκες σε αγώνες και τρεις τερματισμούς στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένης μιας συναρπαστικής νίκης στην έδρα της στην Ολλανδία, η van Drunen τελείωσε τη σεζόν rookie της στην τρίτη θέση στο παγκόσμιο, παρόλο που ήταν η νεότερη αναβάτης στην μπάρα.

Η ένταξη στην οικογένεια Yamaha σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην καριέρα της van Drunen. Η 16χρονη πλέον, γνωστή με το #401 της, θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WMX με ένα GYTR YZ250F με την υποστήριξη της ομάδας De Baets Yamaha Supported MX. Επιπλέον, το ολλανδικό θαύμα θα λάβει περαιτέρω υποστήριξη από τη Yamaha και πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στα μπλε στο Mini O’s στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα αυτόν τον μήνα. Εκεί, θα αγωνιστεί με SX Women, SX 250B, MX Women και MX 250B με την υποστήριξη της Yamaha Motor USA και του The National Sheriff’s Association Factory Yamaha Amateur Team.

Lotte Van Drunen De Baets Yamaha Υποστηριζόμενος αναβάτης της ομάδας MX

“Είμαι ενθουσιασμένη για αυτή τη νέα πρόκληση και μια νέα αρχή σε νέα χρώματα. Ξέρω ότι η Yamaha έχει μια δυνατή μοτοσυκλέτα και το καλύτερο πρόγραμμα για τους νεαρούς αναβάτες της, που ταιριάζει απόλυτα με εμένα και τους στόχους μου να κερδίσω αγώνες και πρωταθλήματα. Νομίζω ότι αυτό είναι ακριβώς που χρειάζομαι για να πάω την καριέρα μου στο επόμενο επίπεδο και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε».

Thorsten Lentink Yamaha Motor Europe MX Racing Coordinator

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Lotte van Drunen στην οικογένεια της Yamaha. Το πάθος, η ικανότητα και η αποφασιστικότητα της Lotte ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις βασικές μας αξίες. Μετά από μια απίστευτη σεζόν rookie στο WMX φέτος, είμαστε ενθουσιασμένοι που καταλήξαμε σε μια πολυετή συμφωνία μαζί της. Ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να πετύχει με το GYTR YZ250F μαζί με την υποστηριζόμενη ομάδα της De Baets Yamaha στο μέλλον. Θα θέλαμε επίσης να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε τη Yamaha Motor USA για την υποστήριξή της στη διευκόλυνση της περιπέτειάς της στις ΗΠΑ αργότερα αυτόν τον μήνα.”

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...