SX DE PARIS – Ο J.LAWRENCE ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ!

Μετά από δύο ημέρες και έξι σκέλη ο Jett Lawrence στον πρώτο του επίσημο αγώνα Supercross στην μεγάλη κατηγορία, κατάφερε να πάρει το πρώτο του στέμμα στο Supercross de Paris 2023. Στην μικρή κατηγορία ο SX2 ο Jo Shimoda ανακηρύχθηκε ο Πρίγκηπας του Παρισιού για το 2023.

Κατηγορία SX1
Στα πλαίσια της 40ής έκδοσης του αγώνα, πολλά μεγάλα ονόματα του αμερικάνικού Supercross έκαναν την εμφάνιση τους ενώ μερικοί άλλαξαν το πρόγραμμα τους λόγω τραυματισμών όπως ο Justin Barcia που τελικά αντικαταστάθηκε από τον Justin Brayton(τραυματίστηκε και αυτός στα προκριματικά). Φυσικά τα μεγάλα ονόματα ήταν οι αδερφοί Lawrence που έκαναν το ντεμπούτο τους σε Supercross αγώνα στην μεγάλη κατηγορία, αντιμετωπίζοντας τους Κen Roczen και Cooper Webb, αλλά και τις πολύ δυνατές συμμετοχές του γαλλικού και ευρωπαϊκού supercross. Από τα δοκιμαστικά ο Jett Lawrence έδειχνε ότι θα πρωταγωνιστήσει γνωρίζοντας όμως την σθεναρή αντίσταση του Cooper Webb που είχε διάθεση για να πετύχει τον πρώτο χρόνο.

Ο Jett όμως επικράτησε και συνέχισε την καλή του επίδοση και στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, κερδίζοντας σχετικά εύκολα. Ακολούθησαν άλλες δύο νίκες, αυτή την φορά με μάχες από τους Hunter στο δεύτερο και Roczen στον τρίτο, για να περάσει ο νεαρός Αυστραλός αήττητος την πρώτη ημέρα του αγώνα. Την Κυριακή ο Jett ήδη απολάμβανε σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα, καθώς οι Hunter και Roczen είχαν πτώσεις το Σάββατο που τους στέρησαν βαθμούς.

Οι πτώσεις όμως ήρθαν και για τον Jett την τελευταία ημέρα αλλά κατάφερε να ανακάμψει σχετικά γρήγορα και μάλιστα απείλησε για την νίκη στον πρώτο αγώνα, τον αδερφό του, που πήρε τελικά την νίκη στο τέταρτο σκέλος του αγώνα. Στο πέμπτο σκέλος ο Roczen ήταν αυτός ου κατάφερε να περάσει τον Hunter και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τον Jett, που τον καταδίωξε μέχρι την καρό σημαία, χωρίς να μπορέσει να περάσει τον Γερμανό. Κανένας όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Jett στο έκτο και τελευταίο σκέλος, κλείνοντας με νίκη το Παριζιάνικο Supercross, όπου στέφτηκε Βασιλιάς για το 2023.

Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο αδερφός του Hunter και ο Webb που εκμεταλλεύτηκε τι πολλές πτώσεις του Roczen στον τελευταίο αγώνα.

Κατηγορία SX2
Ακόμα πιο εύκολη ήταν η επικράτηση του Jo Shimoda στην μικρή κατηγορία. Ο Ιάπωνας στον πρώτο του αγώνα μετά την επιστροφή του στην Honda, κυριάρχησε κερδίζοντας τα δυο πρώτα σκέλη ενώ στο τρίτο, η κακή του εκκίνηση τον έφερε στην τρίτη θέση γεγονός όμως που δεν επηρέασε την νίκη του την πρώτη ημέρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δεύτερη ημέρα με τον Shimoda να κερδίζει το τέταρτο και το έκτο σκέλος με ακόμα μια τρίτη στο πέμπτο για την τελική του επικράτηση. Με μεγάλη βαθμολογική διαφορά κατέκτησε το πρώτο του τίτλο στο Supercross de Paris, και ανακηρύχθηκε Πρίγκηπας του Παρισιού.


Για την δεύτερη θέση δόθηκαν μεγάλες μάχες, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότεροι διεκδικητές αντιμετώπισαν πολλές πτώσεις και κακές εκκινήσεις. Ένας από αυτούς ήταν ο τοπικός ήρωας Tom Vialle που ξεκίνησε με ένα μεγαλοπρεπές highsiding τον αγώνα στο πρώτο σκέλος, και μετά βρέθηκε να κυνηγάει βαθμούς ολόκληρο το σαββατοκύριακο. Στο τέλος κατάφερε να πάρει μια νίκη και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του αγώνα, μπροστά στους συμπατριώτες του. Την έκπληξη στο βάθρο έκανε ο Anthony Boudron(3ος) κερδίζοντας μάλιστα τον πέμπτο τελικό της κατηγορίας την Κυριακή ισοβαθμώντας στην τελική κατάταξη με τον Vialle, αφήνοντας τέταρτο τον πολύ ανταγωνιστικό αλλά και άτυχο στον αγώνα Jece Owen.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...