FIM HARD ENDURO 2023 – ΑΝΑΝΕΩΣΕ O M.LETTΕNBICHLER ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΜ

Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν εκπληκτικές για τον Manuel Lettenbichler και την ΚΤΜ, με αποκορύφωμα την αήττητη κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro την φετινή χρονιά. Με αυτά τα δεδομένα όχι μόνο ανανέωσαν την συνεργασία τους αλλά έβαλαν και υψηλότερους στόχους συμμετέχοντας στο SuperEnduro που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα, θέλοντας να σπάσουν την κυριαρχία του Billy Bolt. Ενδιαφέρον αλλά δύσκολο…ακολουθεί το ΔΤ της ΚΤΜ.

Η Red Bull KTM Factory Racing είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή πολυετούς επέκτασης συμβολαίου με τον Manuel Lettenbichler. Η συμφωνία με τον πρόσφατα Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM Hard Enduro που θα παραμείνει στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Αφού έδωσε απίστευτες παραστάσεις ως ιδιώτης με KTM, ο Lettenbichler υπέγραψε για πρώτη φορά στην εργοστασιακή ομάδα το 2019. Έκτοτε, ο νεαρός Γερμανός απολαμβάνει σεζόν με τη σεζόν εξαιρετικά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro – κυρίως με τους σερί τίτλους το 2022 και το 2023. Όχι μόνο ο Mani έχει κερδίσει το στέμμα του hard enduro τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά έχει κερδίσει και μερικά από τα πιο εμβληματικά γεγονότα του ημερολογίου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχασε μόνο μια νίκη το 2022, όταν ένα πέναλτι δύο ωρών τον έβαλε νωρίς πίσω στην βαθμολογία. Συνέχισε να παλεύει για να πάρει την έκτη θέση. Ο Lettenbichler κατέχει το ρεκόρ ως ο νεότερος αναβάτης που κέρδισε ποτέ το περίφημο Red Bull ErzbergRodeo, ένα κατόρθωμα που ολοκλήρωσε το 2022 σε ηλικία μόλις 24 ετών. Στη συνέχεια, ο Mani κέρδισε ξανά το Iron Giant το 2023, στο δρόμο του για να εξασφαλίσει ένα ιστορικό καθαρό αήττητο πέρασμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro όπου πάνω σε ένα KTM 300 EXC ήταν στην κορυφή κάθε γύρου.

Ενόψει της σεζόν του 2024, ο Lettenbichler και η ομάδα θα επικεντρωθούν αρχικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro, όπου ο Mani θα επιστρέψει στη σειρά μετά από δύο χρόνια. Στη συνέχεια, η προσοχή θα στραφεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro όπου θα θα έχει ως στόχο να εξασφαλίσει διπλούς τίτλους και να συνεχίσει την κυριαρχία που ήδη του έχει εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στους θρύλους όλων των εποχών του αθλήματος.

Manuel Lettenbichler: “Σίγουρα είναι αρκετά επικό! Νομίζω ότι η ομάδα κάνει εξαιρετική δουλειά, οπότε θέλω οπωσδήποτε να μείνω μαζί της και να μείνω στο πορτοκαλί. Το ταξίδι μου με την KTM ήταν ήδη εκπληκτικό, ειδικά τις δύο προηγούμενες σκληρές σεζόν enduro. Το να κερδίσεις το 2022 μετά από τραυματισμό και να χάσεις έναν γύρο ήταν εκπληκτικό, αλλά το να κάνεις το καθαρό σκούπισμα φέτος είναι απίστευτο – δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς όλη την ομάδα πίσω μου. Γενικά, είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην KTM για τα επόμενα χρόνια, έχω μια δυνατή οικογένεια πίσω μου στο πλήρωμα, οπότε ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή!”

Fabio Farioli – Red Bull KTM Factory Racing Enduro Team Manager: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να δουλεύω με τον Mani τώρα και στο μέλλον. Ο Mani είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες, οπότε είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε και μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί του . Είναι ευχαρίστηση τόσο από αγωνιστική όσο και από εργασιακή πλευρά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Mani, για την ομάδα και για την εταιρεία. Ελπίζω να μπορέσουμε να πάρουμε μερικούς ακόμη τίτλους μαζί!”

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...