SUPER ENDURO 2024 – Ο B.BOLT ΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ J.WALKER ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ(VIDEO)

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Super Enduro 2024 πραγματοποιήθηκε στην χιονισμένη Κρακοβία με τον Jonny Walker να βρίσκεται πολύ κοντά στην νίκη αλλά τελικά δεν κατάφερε να περιορίσει τον Billy Bolt που συνέχισε να είναι αήττητος σε αγώνες στον θεσμό.

Ένα από τα μεγάλα νέα που περίμεναν όλοι ήταν η συμμετοχή του τοπικού ήρωα και θρύλου του Extreme Enduro Taddy Blazusiak πάνω στην ηλεκτρική του μοτοσυκλέτα Stark Varg και θα περίμενε κανείς λίγο διαφορετική μεταχείριση μετά την πρόσφατη συμφωνία της πολωνικής SportUP και της FIM, αναλαμβάνοντας το προμόσιον του Super Enduro για δέκα χρόνια(!). Όμως η FIM ήταν ανένδοτη και δεν επέτρεψε την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον αγώνα(λόγω θεμάτων ασφάλειας), φουντώνοντας τα σενάρια για εμπλοκή των υπόλοιπων κατασκευαστών θερμικών κινητήρων στην απόφαση αυτή.

Στον αγώνα τώρα ο Walker τα είχε βρει με την πίστα της Κρακοβίας και στην Super Pole βρέθηκε πολύ κοντά στο να σπάσει το σερί του Bolt. Όμως, για 14η συνεχόμενη φορά ο ταχύτερος χρόνος ανήκε στον περσινό πρωταθλητή. Στον πρώτο Τελικό ο Walker συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός και πίεσε τον Bolt για την νίκη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η νίκη πήγε στον Bolt, και με την αντίστροφη θέση στην μπάρα της εκκίνησης του δεύτερου Τελικού ο Walker ήταν αυτός που κατάφερε να “ξεμπλέξει” από τους υπόλοιπους και να χτίσει μια διαφορά που άργησε να καλύψει ο Bolt. Το φινάλε ήταν λίγο δραματικό καθώς ο Walker είχε μια πτώση στον τελευταίο γύρο επιτρέποντας στον Bolt να τον πλησιάσει. Την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Walker δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον στον τελευταίο Τελικό καθώς διεκδικούσε την νίκη. Και πάλι όμως ήταν ο Bolt αυτός που οδήγησε τον αγώνα, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Walker, η πρώτη θέση δεν άλλαξε χέρια.

Νικητής του αγώνα ήταν και πάλι ο Bolt(1-2-1), με τον Walker(2-1-2) δεύτερο ενώ την μάχη της τρίτη θέσης κέρδισε ο Will Hoare από τον Mani Lettenbichler και τον τοπικό Dominik Olszowy.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Riesa της Γερμανίας στις 6/1/24.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...