RALLY DAKAR 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL KTM

Ο Kevin Benavides και ο Toby Price της Red Bull KTM Factory Racing επικεντρώνονται πλήρως στην επιτυχία καθώς ολοκληρώνουν τις τελευταίες τους προετοιμασίες ενόψει του Rally Dakar 2024, το οποίο ξεκινά στη Σαουδική Αραβία στις 5 Ιανουαρίου. Ο Matthias Walkner δυστυχώς θα χάσει τον αγώνα μετά από έναν πρόσφατο τραυματισμό του αριστερό πόδι.

Ερχόμενος στο Rally Dakar του 2024 ως κυρίαρχος πρωταθλητής, ο Kevin Benavides έχει βάλει στόχο να εξασφαλίσει συνεχόμενους τίτλους στην εμβληματική διοργάνωση. Ωστόσο, η σεζόν του 2023 δεν ήταν ευγενική για τον 34χρονο Αργεντινό, με τους τραυματισμούς να αναγκάζουν θα χάσει αρκετούς αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παρόλο που υπέστη έναν περαιτέρω, απογοητευτικό τραυματισμό στο πόδι του σε προπόνηση τον Δεκέμβριο, ο Benavides ελπίζει να είναι σχεδόν 100% έτοιμος για το Rally Dakar και να μπορέσει να επικεντρωθεί στον στόχο του να φέρει το τρόπαιο στην πατρίδα του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Kevin Benavides: “Το Rally Dakar σημαίνει τα πάντα για μένα. Φέτος ήταν ξεχωριστή γιατί κέρδισα με την KTM και είχα την τιμή να κοντραριστώ μέχρι το τέλος με τον ομόσταυλο μου. Το υπόλοιπο αυτής της χρονιάς ήταν πολύ δύσκολο. Ήμουν γεμάτος αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη μου στο Rally Dakar, αλλά μετά το σπάσιμο του μηριαίου οστού μου νωρίς στη σεζόν, ακολουθούμενο από τον καρπό μου αργότερα, σήμαινε ότι δεν είχα πολύ χρόνο αγώνα με την μοτοσκλέτα. Πίσω από τα παρασκήνια, προπονήθηκα όσο πιο σκληρά μπορούσα να ξαναχτίσω τη φυσική μου κατάσταση και την ψυχική μου δύναμη, αλλά σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά. Τώρα, οδεύοντας σε μια νέα χρονιά και ένα νέο Rally Dakar, θέλω πραγματικά να αφήσω πίσω μου το 2023 και να παλέψω για τη νίκη για άλλη μια φορά. Ξέρω ότι έχω ό,τι χρειάζεται, απλά πρέπει να το περάσουμε χωρίς κανένα πισωγύρισμα και θα πρέπει να είμαι καλά στο τέλος του αγώνα. Είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την έναρξη και ανυπομονώ να ξεκινήσω. “

Χάνοντας τη νίκη του Rally Dakar 2023 με μόλις 43 δευτερόλεπτα μετά από δύο δύσκολες εβδομάδες αγώνων, ο Toby Price έχει έναν στόχο για τη διοργάνωση του 2024 – να πετύχει την τρίτη του νίκη στην καριέρα του. Ο Price απόλαυσε μια δυνατή σεζόν αγώνων το 2023, τερματίζοντας έφυγε από τη χρονιά του με μια πειστική νίκη στο Rallye du Maroc. Το 2024 σηματοδοτεί το 10ο Ντακάρ του Toby και ελπίζει να γιορτάσει αυτό το ορόσημο φτάνοντας στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων στον τερματισμό στο Yanbu στις 19 Ιανουαρίου.

Toby Price: “Το Dakar 2024 θα είναι το 10ο μου συνολικά και το ένατο ιππασία για την εργοστασιακή ομάδα της KTM. Από τα εννέα που έχουμε κάνει μαζί, κατάφερα να ανέβω στο βάθρο σε έξι, κάτι που είναι απίστευτο αν σκεφτείς πόσο σκληρό Ο αγώνας είναι και πόσο δύσκολο είναι να φτάσω ακόμη και στον τερματισμό. Είχα δύο τερματισμούς στην πρώτη θέση, μια δεύτερη και τρεις τρίτες – το να κερδίσω άλλη μια νίκη στη 10η απόπειρά μου θα ήταν εκπληκτικό. Το Rally Dakar δεν μοιάζει με κανέναν άλλο αγώνα. Σίγουρα, η ιππασία είναι σκληρή δουλειά, διασκεδαστική και εξαντλητική, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που όλοι μαζεύονται για να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Το Dakar είναι σαν τη δεύτερη οικογένειά μου, οπότε είναι πάντα καλό να βλέπω όλους, να ετοιμάζομαι για τον αγώνα και να Η ανταγωνιστική μου πλευρά επιστρέφει ξανά. Είμαι σε καλή θέση σωματικά και η μοτοσυκλέτα είναι καλή – είμαστε σίγουρα έτοιμοι να αγωνιστούμε στο Rally Dakar 2024.”

Δυστυχώς, ο Matthias Walkner θα χάσει το Rally Dakar του 2024 λόγω τραυματισμού που υπέστη στο αριστερό του πόδι κατά την προπόνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 37χρονος υποβλήθηκε σε άμεση επέμβαση, αλλά θα χρειαστεί περαιτέρω χειρουργική επέμβαση μόλις επιστρέψει στο σπίτι του στην Αυστρία. Όλοι στο Red Bull KTM εύχονται στον Matthias πλήρη και γρήγορη ανάρρωση.

Η 46η διοργάνωση του Rally Dakar θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 19 Ιανουαρίου 2024, ξεκινώντας από την Αλούλα και ολοκληρώνοντας δύο εβδομάδες αργότερα στο Γιανμπού στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Συνολικά, οι αγωνιζόμενοι θα διανύσουν σχεδόν 8.000 χλμ., εκ των οποίων τα 5.000 Για την πέμπτη χρονιά του στη Σαουδική Αραβία, το ράλι του 2024 έχει προγραμματιστεί να περιλαμβάνει 14 ημέρες αγώνων, συμπεριλαμβανομένου ενός εναρκτήριου προλόγου και μιας 48ωρης διαδρομής. Κατά τη διάρκεια της νέας διαδρομής 48 ωρών, οι αναβάτες θα σταματήσουν στις 4 μ.μ. της πρώτης μέρας πριν ξεκινήσουμε ξανά στις 7 π.μ. της επόμενης μέρας Οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί έναν απίστευτα απαιτητικό αγώνα με 60% νέο έδαφος και πάνω από 5.000 χλμ ειδικής διαδρομής.

Andreas Hölzl – Διευθυντής Ομάδας Rally: «Πραγματικά ανυπομονούμε για το Rally Dakar – οι μοτοσυκλέτες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν και από τεχνική άποψη, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ο Toby έχει φυσικά τεράστιο κίνητρο. Είχε πολύ δυνατή σεζόν το 2023 και είναι σε καλή κατάσταση, καλά προπονημένος και πλήρως επικεντρωμένος στο Rally Dakar. Ο Kevin, αν και όχι 100 τοις εκατό μετά το μικρό του ατύχημα, έχει επίσης στραμμένο το βλέμμα του στην επιτυχία. Έχει αυτοπεποίθηση και θα πρέπει να είναι κοντά σε πλήρη φυσική κατάσταση κατά την έναρξη του αγώνα τον Ιανουάριο. Ως γρήγορη ενημέρωση για τον Matthias, θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αυστρία τις επόμενες δύο ημέρες για περαιτέρω χειρουργική επέμβαση. Είναι, σίγουρα, ένας επώδυνος τραυματισμός που θα απαιτήσει λίγο χρόνο για να επουλωθεί σωστά. Η ομάδα είναι πλήρως πίσω του και ελπίζουμε να τον δούμε πίσω σε αγώνες όσο το δυνατόν συντομότερα».

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...