AMA MX/SX 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TRIUMPH RACING TEAM

Την πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της θα πραγματοποιήσει η Triumph στο AMA Supercross το 2024, με δύο αναβάτες στην Ανατολική ακτή των 250, και ακόμα έναν στο ΑΜΑ Motocross αργότερα μέσα στην σεζόν. Ο Joey Savatgy που δεν πήρε το πράσινο φως από την ΑΜΑ για να αγωνιστεί στα 250 της Δύσης(μπορεί μόνο στα 450) είναι ο βετεράνος της ομάδας που θα τρέξει στα 250 στο motocross. Από την άλλη ο Jalek Swoll έχει δείξει ότι έχει την ταχύτητα για βάθρα και γιατί όχι για νίκες ενώ ο rookie της ομάδας Evan Ferry έχει ένα πολύ δυνατό pedigree αλλά και τίτλους από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ετοιμαζόμενοι για την πολυαναμενόμενη πρώτη σεζόν του διαγωνισμού AMA Supercross και Pro Motocross το 2024, η Triumph Racing μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι Joey Savatgy, Jalek Swoll και Evan Ferry θα αγωνιστούν στο ολοκαίνουργιο Triumph TF 250-X. η νέα αγωνιστική σεζόν. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η ταλαντούχα τριάδα των δρομέων είναι έτοιμη και ενθουσιασμένη να γράψει ιστορία ως οι πρώτοι αναβάτες που αγωνίστηκαν στο AMA SuperMotocross με την Triumph Racing.

Οδηγώντας την ομάδα Triumph Racing στα αμερικανικά στάδια το 2024 για να αγωνιστεί το AMA Supercross στην κατηγορία 250SX East θα είναι ο Jalek Swoll. Ο Floridian, ο οποίος κατέκτησε την καλύτερη πέμπτη θέση καριέρας συνολικά στη σειρά 2021 250SX West, είναι πρόθυμος να βελτιώσει αυτήν την επιτυχημένη σεζόν. Αναμφισβήτητα ο πιο εντυπωσιακός στο Pro Motocross, ο 23χρονος εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία 250 το 2021 και επισκέφτηκε ξανά το βάθρο το 2023 υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές του στους motocross αγώνες. Με την πλήρη υποστήριξη της Triumph Racing, ο Swoll έχει όλα όσα χρειάζεται για θα είναι υποψήφιος για το βάθρο τόσο στο AMA Supercross όσο και στο Pro Motocross το 2024. Συμμετέχοντας στον Jalek στους αγώνες της σειράς 250SX East θα είναι ο Evan Ferry. Ανεβαίνοντας από τις τάξεις των ερασιτεχνών, όπου γνώρισε επιτυχία με νίκες στο Supercross Futures και πήρε τίτλους στο Loretta Lynn τους ερασιτεχνικούς εθνικούς του 2020. Ο Ferry θα κάνει το πολυαναμενόμενο επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Triumph Racing.

Όταν ξεκινήσει η σειρά Pro Motocross τον Μάιο, ο καθιερωμένος σταρ του αθλήματος, ο Joey Savatgy, θα αγωνιστεί για την Triumph Racing στην Κατηγορία 250. Με επτά συνολικές νίκες και 14 συνολικά αποτελέσματα στο βάθρο στην κατηγορία 250, ο έμπειρος αναβάτης είναι ένας πρώην διεκδικητής του τίτλου που είναι πλήρως επικεντρωμένος σε μια επιτυχημένη σεζόν το 2024. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, και οι τρεις αναβάτες προπονήθηκαν με τον πρώην πρωταθλητή Pro Motocross, Mike Brown, σε ετοιμότητα για την επερχόμενη σεζόν. Με τον Mike δίπλα τους, με έναν από τους πιο σημαντικούς προπονητές του αθλήματος τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει τεράστια εμπειρία με πλήθος γνώσεων από την πολυετή διεθνή αγωνιστική του σταδιοδρομία. H τεχνογνωσία του Brown στη φυσική κατάσταση και στην αγωνιστική τέχνη θα είναι αναμφίβολα τεράστιο όφελος και για τους τρεις αναβάτες το 2024.

Joey Savatgy:
“Το να είμαι μέλος της Triumph Racing είναι πολύ ιδιαίτερο. Για το πού βρίσκομαι στην καριέρα μου, μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω σε αγώνες με εργοστασιακό εξοπλισμό, κάτι που θα μου επιτρέψει να αποδείξω στον εαυτό μου ότι είμαι ακόμα ικανός διεκδικητής του τίτλου. Καθώς το Triumph είναι μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, περίμενα ότι θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να το συνηθίσω, αλλά στην πραγματικότητα ήταν αρκετά γρήγορο και εύκολο. Ειδικότερα, το πλαίσιο έχει μια απαλή αίσθηση, και αυτό κάνει την κάνει να είναι πραγματικά εύκολη και άνετη στην οδήγηση. Η βασική πλατφόρμα της τυπικής μοτοσυκλέτας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δουλέψω και είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.”

Jalek Swoll:
“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της Triumph Racing. Ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και με όλη την ομάδα, έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Οι πρώτες μου οι εντυπώσεις από τη μοτοσυκλέτα ήταν υπέροχες. Νιώθω πολύ άνετα πάνω της και ξέρω ότι μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα. Δουλεύω με τον εκπαιδευτή της ομάδας μας, τον Mike Brown, που απλά ξεφεύγει και έχω επικεντρωθεί να βγούμε εκεί έξω για αγώνες και είναι φοβερό να γράφουμε ένα μικρό κομμάτι ιστορίας με την Triumph Racing. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και είμαι ενθουσιασμένος για το 2024.”

Evan Ferry:
“Είναι πραγματικά τιμή να αγωνίζομαι για μια τόσο φοβερή μάρκα και τη νέα αγωνιστική ομάδα τους. Το να είμαι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που οδηγούν, πόσο μάλλον που αγωνίζονται, αυτή η νέα μοτοσυκλέτα μου δίνει ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι με αυτή τη μοτοσυκλέτα το 2024 και οι προσδοκίες μου είναι να παλέψω με τα άλλα εργοστασιακά παιδιά. Ολόκληρη η ομάδα της Triumph Racing είναι υπέροχη και έχουμε μερικούς από τους καλύτερους ανθρώπους στην αγορά. Γενικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένος να γίνω μέρος αυτού του προγράμματος. Έχω όλα όσα χρειάζομαι για να είμαι επιτυχημένος και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν.”

Bobby Hewitt – Triumph Racing Team Manager:
“Αυτή είναι μια τόσο ιστορική στιγμή για την Triumph Motorcycles και το να είμαι μέρος αυτής είναι μεγάλη τιμή. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σειρά μας για την πρώτη μας σεζόν που φέρνει το Triumph στη σειρά SuperMotocross. Έχοντας τους Jalek, Evan και Joey στην ομάδα, που όλοι έχουν δουλέψει μαζί μου στο παρελθόν, ήταν πολύ χρήσιμο για τη διεκπεραίωση του προγράμματος ανάπτυξης αγώνων με το νέο TF 250-X, προετοιμαζόμενοι για την επερχόμενη σεζόν. Με τους τρεις αναβάτες μας έχουμε μια σταθερή αρχική ομάδα για την πρώτη μας σεζόν στο AMA Supercross και Pro Motocross. Γνωρίζοντας και δουλεύοντας με όλους αυτούς για πολλά χρόνια, έχω ξεκάθαρη κατανόηση της εμπειρίας και των κινήτρων τους για να πετύχει αυτό το έργο. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος που έχω τον Mike Brown ως επίσημο προπονητή της ομάδας μας και τον Mike και εγώ γνωρίζουμε και δούλεψε μαζί για πολλά χρόνια. Ο Mike έχει πολλές γνώσεις ως αναβάτης και δουλεύει με αθλητές στο υψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει ως μέρος του προγράμματός μας. Όλοι στην ομάδα και στη Triumph δούλευαν εξαιρετικά σκληρά πίσω από τα παρασκήνια για να συγκεντρώσουν τα πάντα για τη σεζόν του 2024. Πραγματικά, όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, η μόνη αλλαγή που έπρεπε να κάνω είναι να αγωνιστώ με το 250SX Ανατολής για πρώτη φορά. Το αρχικό μου σχέδιο ήταν να έχω τον Joey στη δυτική ακτή, καθώς έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία, με τον Jalek και τον Evan στην ανατολική ακτή. Εκείνη την εποχή, ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρω παρόλο που ήταν πριν από την τελική απόφαση από τη Διοικούσα Επιτροπή σχετικά με την επιλεξιμότητα του Joey”.

Ian Kimber, Επικεφαλής Προγραμμάτων Off-Road, Triumph Motorcycles:
“Η υπογραφή των Joey, Jalek και Evan ως οι πρώτοι αναβάτες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Triumph Racing είναι ένα τεράστιο βήμα για τη μάρκα Triumph στην Αμερική. Δουλεύοντας με τον Bobby Hewitt και τον Steve Westfall, καθώς και με ολόκληρη την ομάδα που έχουμε συγκεντρώσει, πραγματικά έχουμε μια εξαιρετική ομάδα για να επιδείξουμε τις δυνατότητες του νέου μας TF 250-X, τόσο στο AMA Supercross όσο και στο Pro Motocross. Επίσης, το να έχουμε τον Mike Brown ως προπονητή της ομάδας υπογραμμίζει πόσο σοβαροί είμαστε για τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες στις ΗΠΑ. Χωρίς αμφιβολία θα έχει τους αναβάτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το 2024. Όταν ο Jalek και ο Evan παραταχθούν, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που μια μοτοσυκλέτα μοτοκρός της Triumph θα παραταχθεί για μια εκδήλωση AMA Supercross και η Triumph είναι ενθουσιασμένη που γράφει ιστορία!”

Mike Brown, Team Trainer, Triumph Racing:
“Μέχρι στιγμής, όλα φαίνονται πολύ καλά μέσα στην ομάδα με τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες. Όλοι στην Triumph Racing έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και ο ρόλος μου είναι να ετοιμάσω και τους τρεις αναβάτες για το 2024, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Ήταν ένα συναρπαστική πρόκληση, και όλα πάνε πολύ καλά. Και οι τρεις αναβάτες έχουν όλα όσα χρειάζονται για να τρέξουν μπροστά την επόμενη χρονιά και όταν ξεκινήσουμε αγώνες supercross, νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε νίκες σε προκριματικούς αγώνες με στόχο για την πρώτη πεντάδα στους Τελικούς.»

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...