SUPER ENDURO 2024 – Ο B.BOLT ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Στα προκριματικά του τρίτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Super Enduro 2024 στο Energiesystem Arena στη Riesa της Γερμανίας, ο Billy BOLT (GBR-Husqvarna) είχε μια κακή προσγείωση μετά το άλμα της γραμμής τερματισμού. Ο Άγγλος παρέμεινε στο έδαφος για αρκετά δευτερόλεπτα παραπονούμενος για πόνο στο αριστερό του πόδι. Μετά από έλεγχο από το ιατρικό προσωπικό, πήρε τη γενναία απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα και να προσπαθήσει να κερδίσει βαθμούς, με στόχο να διατηρήσει το προβάδισμά του στη βαθμολογία. Στο τέλος κατάφερε να είναι ο τελικό νικητής παρά τον τραυματισμό του.

Στον πρώτο αγώνα της βραδιάς, ο Jonny WALKER (GBR-Beta) έπρεπε να αδράξει την ευακιρία και να χτίσει πάνω στη δυνατή φόρμα που είχε όλη τη σεζόν. Προσπάθησε στο Airoh Holeshot αλλά τον προσπέρασε ο Billy BOLT στο matrix μετά το δύσκολο τμήμα της γέφυρας, απόδειξη ότι ο αναβάτης της Husqvarna δεν είχε χάσει τίποτα από το επιθετικό του στυλ, αν και τραυματίας. Ωστόσο, έχοντας επίγνωση της καλής του ευκαιρίας να κερδίσει έναν αγώνα, ο WALKER ανέκτησε γρήγορα το πλεονέκτημα. Πίσω από τους δύο πρώτους, ο Mitch BRIGHTMORE (GBR-GASGAS) είχε φτάσει στην τρίτη θέση. Ο τοπικός αναβάτης Manuel LETTENBICHLER (GER-KTM) ξεκίνησε με μια απογοητευτική έκτη θέση για το πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά ο εργοστασιακής αναβάτης της KTM έκανε μια καλή επιστροφή στην τέταρτη θέση. Μπροστά, το τεράστιο κενό του Jonny WALKER εξαφανίστηκε ξαφνικά όταν το ποδόφρενο του κόλλησε κάτω από τον μασπιέ του αφού χτύπησε ένα εμπόδιο. Το πλήθος σηκώθηκε στα πόδια του καθώς ο BOLT προηγήθηκε και πήρε τη νίκη! Ο WALKER αναγκάστηκε να τερματίσει στη δεύτερη θέση σε έναν αγώνα όπου ήταν αγκαλιά με την νίκη.

Στον δεύτερο αγώνα της Prestige της βραδιάς, στην αντίστροφη θέση στην μπάρα σύμφωνα με τον τερματισμό του πρώτο τελικού, ο WALKER έφτασε για άλλη μια φορά γρήγορα στην κορυφή του και φαινόταν να έχει τον έλεγχο. Δυσοίωνα, ο Billy BOLT πλησίαζε τον συμπατριώτη του με μόλις μερικούς γύρους απομένουν. Παρόλο που ο αναβάτης Husky ένιωθε ξεκάθαρα την πίεση, ο WALKER έκανε ένα λάθος και τράκαρε, χάνοντας μερικά δευτερόλεπτα και το προβάδισμα του αγώνα με μια πτώση. Ο BOLT παραδέχτηκε ότι είχε επαναπαυθεί με την δεύτερη θέση, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επιθυμία να προσπεράσει τον άτυχο WALKER. Ο LETTENBICHLER ολοκλήρωσε το Top 3 στον δεύτερο τελικό, λίγο μπροστά από τον συμπατριώτη του Γερμανό Tim APOLLE (Beta) που είχε έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Will HOARE (GBR-Beta) συμβιβάστηκε με την 4η θέση.

Ο Billy BOLT χρειαζόταν μόνο έναν αξιοπρεπή τερματισμό στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς για να κερδίσει ένα GP στο οποίο δεν ήταν σίγουρος αν θα συμμετείχε. Απογοητευμένος από λάθη και ατυχίες, ο Jonny WALKER κυριάρχησε απόλυτα στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς. Ο BOLT φαινόταν να θέλει να οδηγήσει χαλαρά, αλλά παρέμεινε στην πρώτη γραμμή, ανεξάρτητα από αυτό. Στην πραγματικότητα, αν δεν είχε κάνει μερικά λάθη λίγο πριν την καρό σημαία, μπορεί κάλλιστα να είχε κάνει μια προσπέραση στον WALKER. Εξαντλημένος μετά τις προσπάθειές του μέσα από τον πόνο, ο Άγγλος κατέρρευσε μετά τη γραμμή του τερματισμού και χρειάστηκε μερικές στιγμές για να κάνει τον απολογισμό του νέου άθλου που μόλις είχε καταφέρει – άλλη μια συνολική νίκη. Ο BOLT θα κατευθυνθεί για περισσότερες ιατρικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα για να διαπιστωθεί η έκταση του τραυματισμού του στο πόδι. Παρά την εντυπωσιακή του ταχύτητα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης του Akrapovic Superpole και του Airoh Holeshot Award, ο WALKER χρειάστηκε για άλλη μια φορά να πάρει τη δεύτερη θέση γενικής. Παρόλο που διατήρησε τη συνήθη χαλαρή και χαμογελαστή συμπεριφορά του, ο αναβάτης Beta ήταν φυσικά απογοητευμένος που έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον κύριο αντίπαλο του. Ο Manuel LETTENBICHLER ανέκαμψε μετά από ένα ελαφρώς αθώο ξεκίνημα στο γερμανικό GP για να ανέβει στο πρώτο του βάθρο της χρονιάς στο τρίτο σκαλί. Στην κατάταξη του Πρωταθλήματος, ο BOLT προηγείται του WALKER με 16 βαθμούς, καθώς πλησιάζουμε στο μέσο της σεζόν, ο Will HOARE εξακολουθεί τρίτος προς το παρόν, με 49 βαθμούς πίσω από τον WALKER.

Billy Bolt: «Μετά τη πτώση μου στα προκριματικά, απλώς προσπαθούσα να αντέξω απόψε για να είμαι ειλικρινής και πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα που στάθηκε δίπλα μου στην απόφασή μου να οδηγήσω. Είναι όλα λίγο θολά με όλο τον πόνο, και πραγματικά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κερδίσω με το ένα πόδι. Έφτασα κοντά στον Jonny στον τελευταίο αγώνα, αλλά έκανα μερικά ανόητα λάθη που μου στέρησαν το χατ τρικ. Ο Jonny οδήγησε καλά απόψε και σίγουρα δεν ήταν εύκολο να πάρει αυτή τη συνολική νίκη. Για μένα δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να αγωνιστώ. Θα κάνουμε κάποιες ιατρικές εξετάσεις και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη Ρουμανία».

Jonny Walker: «Είχα μερικές άτυχες δεύτερες θέσεις απόψε, έκανα πολλά λάθη και είχα πρόβλημα με το φρένο μου. Απλώς δεν ένιωθα καλά, παρά το γεγονός ότι είχα καλό ρυθμό στην προπόνηση και στο Superpole. Ήθελα πολύ να αλλάξω τα πράγματα για τον τελευταίο αγώνα της βραδιάς και τα κατάφερα. Είμαι πραγματικά κουρασμένος, αλλά τόσο χαρούμενος που έχω μια νίκη στον αγώνα. Ο Billy ήταν μια απόλυτη μηχανή απόψε, το δίκαιος νικητής».

Manuel Lettenbichler: «Κάνω πρόοδο, αλλά κάθε φορά που τρακάρεις στην αρχή ενός αγώνα θα είναι χάλια, είναι επίσης απογοητευτικό γιατί ένιωσα ότι θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα απόψε. Συνολικά, είμαι αρκετά ενθουσιασμένος για να ανέβω στο βάθρο και θα προσπαθήσω να ανεβώ επίσης στην Ρουμανία. Επανέρχομαι στην ατμόσφαιρα και την επιθετικότητα του SuperEnduro.”

Αποτελέσματα και βαθμολογία

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...