MXGP 2024 – ΝΕΟΣ TEAM MANAGER ΣΤΗΝ RED BULL KTM…ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ A.CAIROLI

Η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM 2024 έχει ήδη ξεκινήσει και η Red Bull KTM Factory Racing θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο της MX2 και να πιέσει για περισσότερα λάφυρα MXGP με την ίδια σειρά αναβατών αλλά υπό νέα διαχείριση. Βγαίνοντας από τον ρόλο του Τεχνικού Συντονιστή, ο Harry Norton ανέλαβε τη θέση του Team Manager και ο 29χρονος Αυστραλός θα καθοδηγήσει τις προσπάθειες των Jeffrey Herlings με το KTM 450 SX-F καθώς και των Andrea Adamo, Liam Everts και Sacha Coenen πάνω στο KTM 250 SX-F στη σειρά των 20 γύρων.

Ο Norton έφτασε στην Αυστρία το 2019 μετά από μια μακρά συνεργασία με την KTM και την KTM Αυστραλίας στην πατρίδα του, όπου εργάστηκε σε μια τοπική αντιπροσωπεία και στη συνέχεια στην εθνική σκηνή αγώνων. Το πάθος του για τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες και τον ανταγωνισμό σήμαινε ότι ήταν πρόθυμος να φτάσει στο κέντρο των δραστηριοτήτων μηχανοκίνητου αθλητισμού του εργοστασίου στην Ευρώπη. Ο εύκολος τρόπος και η τεχνική του επάρκεια του επέτρεψαν να σφυρηλατήσει μια αμέσως ευεργετική σχέση με τον πρωτάρη Tom Vialle. ο Γάλλος κέρδισε ένα Grand Prix στην πρώτη του σεζόν και το ζευγάρι κέρδισε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στην MX2 τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Norton ανέλαβε γρήγορα έναν καθοριστικό ρόλο στον οργανισμό Red Bull KTM Factory Racing και θεωρήθηκε ως ο φυσικός διάδοχος του Dirk Gruebel το 2023 ως Team Technical Coordinator. Το πλήρωμα υποβλήθηκε σε μια σημαντική ανανέωση με τρεις νέους αναβάτες και μια ολική επαναφορά τεχνικού προσωπικού, καθώς η KTM κοίταζε το μέλλον. Ο Norton μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα στο δέκατο πέμπτο στέμμα της στην MX2 με το KTM 250SX-F χάρη στο θετικό πρώτο βήμα με τον Adamo και επίσης βοήθησε τον Herlings να φτάσει σε ένα νέο ρεκόρ νικών όλων των εποχών με 103 θριάμβους Grand Prix στην κατηγορία MXGP με το KTM 450 SX-F. Η θετική ανάπτυξη και η αυξανόμενη επιρροή του Harry σημαίνει ότι θα αναλάβει τα ηνία της λειτουργίας στο MXGP για το 2024, με την υποστήριξη του Gruebel, της συντονίστριας της ομάδας Valentina Ragni, του Team Trainer Joel Smets και άλλων προσωπικοτήτων όπως ο νέος Τεχνικός Συντονιστής Stefan Simpson.

Η Red Bull KTM Factory Racing θα αγωνιστεί σε αγώνες προετοιμασίας MXGP στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την έναρξη της σεζόν στην Αργεντινή στις 10 Μαρτίου.

Harry Norton, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Οι άνθρωποι με έχουν ρωτήσει πώς νιώθω για αυτό και η απάντηση είναι απλά: ενθουσιασμένος. Ήταν όνειρο να δουλέψω για αυτήν την ομάδα και να είμαι ένα από τα βασικά πρόσωπα και να έχω τέτοια συμβολή στο πώς πηγαίνουμε στους αγώνες είναι επόμενο επίπεδο για μένα. Είχα μερικές από τις καλύτερες δυνατές επιρροές γύρω μου, όπως ο Dirk, ο Peter [Tillerkvist], ο Robert [Jonas] και ο Pit [Beirer] και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους και που μοιράστηκαν την εμπειρία τους. Έχουμε άλλη μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας και με τους ίδιους στόχους που έχουμε πάντα. Έχουμε μια δυνατή ομάδα και θα δουλέψουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση για να πετύχουμε αυτό που μπορούμε».

Robert Jonas, Αντιπρόεδρος Offroad Racing: «Ο Harry έφτασε σε αυτή τη θέση με βάση τις ικανότητες που πραγματικά εκτιμούμε. Είναι παθιασμένος με το άθλημα και αφοσιωμένος στη μάρκα: έχει ήδη μια μακρά ιστορία με την KTM και έκανε μια τεράστια αλλαγή για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να κυνηγήσει τα επαγγελματικά του όνειρα. Δεν έχει μόνο τις τεχνικές γνώσεις αλλά έχει δείξει μεγάλη διάθεση για μάθηση και μπορεί να αξιολογήσει πολύ καλά τις καταστάσεις. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι ο χαρακτήρας του είναι ανοιχτός, φιλικός και ήρεμος και αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά για μια ομάδα αγώνων που χρειάζεται καλή οργάνωση, καλή ατμόσφαιρα και να αντιμετωπίσει το δράμα που μπορεί να φέρει ο αθλητισμός. Πιστεύουμε πραγματικά σε αυτόν. Το 2023 ήταν ήδη μια δοκιμή για το τι μπορεί να κάνει και τώρα διευθύνει μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες Red Bull KTM μας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός, η Valentina, ο Dirk και όλα τα παιδιά θα έχουν ένα δυνατό 2024».

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...