AMA SX 2024 – OI C.SEXTON KAI J.SMITH ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ SAN FRANCISCO

Στο San Francisco και τον δεύτερο γύρου του AMA Supercross 2024, η βροχή που έπεφτε όλη την ημέρα ανακάτεψε την τράπουλα στις δύο κατηγορίες, προσφέροντας έναν ιδιαίτερα λασπερό αγώνα. Ο Chase Sexton ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει την εκκίνηση στην μεγάλη κατηγορία και να κατακτήσει την πρώτη του νίκη με την νέα του ομάδα την ΚΤΜ. Στα 250 Δύσης ο Jordon Smith έκανε την έκπληξη βλέποντας πρώτος την καρό σημαία, ένας αναβάτης που δεν έχει καλά αποτελέσματα στην λάσπη.

Κατηγορία 450
Η εκκίνηση έπαιζε σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον βροχερό αγώνα του San Francisco και ο Sexton έκανε ένα εκπληκτικό άλμα από την μπάρα βγαίνοντας πρώτος στα φρένα της πρώτης στροφής. Περνώντας μέσα από παχιά λάσπη και νερολακούβες ο Sexton αναγκάστηκε να ανοιχτεί και ο Ken Roczen άδραξε την ευκαιρία για να πάρει το Holeshot από την εσωτερική. Όμως στην ράμπα του πρώτου άλματος ο κινητήρας του έσβησε και έτσι οι Sexton και Tomac κατάφεραν να τεθούν επικεφαλής του αγώνα. Πιο πίσω Jason Anderson και Malcolm Stewart είχαν μια εντυπωσιακή πτώση στην ευθεία της εκκίνησης, ενώ ο νικητής του πρώτου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence δυσκολευόταν στην αρχή να ανέβει στην πρώτη εξάδα ενώ μετά άρχισαν οι πτώσεις. Προς το τέλος του αγώνα ο Tomac πλησίασε τον Sexton μειώνοντας του διαφορά δέκα δευτερολέπτων αλλά δεν ήταν αρκετό για να στερήσει από τον αναβάτη της ΚΤΜ την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Tomac τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον εκπληκτικό Roczen που σε αυτόν τον χαοτικό αγώνα κατάφερε από την 15η θέση να βρεθεί στο βάθρο. Η καλή του εκκίνηση μαζί με τον σταθερό του ρυθμό έφεραν τον Shane McElrath στην τέταρτη θέση, ενώ από τις πίσω θέσεις κατάφεραν να μπουν στην πρώτη εξάδα ο πέμπτος Aaron Plessinger και ο έκτος Dylan Ferrandis. Στην βαθμολογία ο Sexton πέρασε μπροστά από τον J.Lawrence αλλά οι πρώτη επτάδα βρίσκεται κοντά βαθμολογίκά μετά τον αγώνα του SF.

Κατηγορία 250 Δύσης
Για την πρώτη θέση ο αγώνας κύλησε ακριβώς όπως στα 450, με τον Jordon Smith να στρίβει πρώτος και να οδηγεί τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, πετυχαίνοντας την πρώτη του φετινή νίκη σε ένα τερέν που δεν είχε ποτέ καλούς τερματισμούς, στην καριέρα του. Αυτή η νίκη, τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Αρχικά πίσω από τον Smith βρέθηκε ο Max Vohland αλλά έκαψε τον συμπλέκτη του και έτσι την θέση του πήρε ο Phil Nicholetti αλλά και αυτός έχασε την θέση από τον Carson Mumford ενώ και τους δύο πέρασε τελικά ο Levi Kitchen ανεβαίνοντας από την ένατη θέση. Ο Kitchen κατάφερε να παραμείνει τελικά στην δεύτερη θέση μέχρι και τον τερματισμό ενώ επίσης πολύ καλό αγώνα έκανε ο Garett Marchbanks ξεκινώντας από την έβδομη θέση για την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Nicholetti δεν έχασε άλλες θέσεις καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη, με πέμπτο τον Mumford που είχε πτώση και έκτο τον Γάλλο Anthny Bourdon που και αυτός είχε πτώση στον πρώτο γύρο ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση. O νικητής του πρώτου αγώνα RJ Hampshire δεν είχε καλή εκκίνηση και την στιγμή που πλησίαζε την πρώτη τριάδα ένας αναβάτης έπεσε μπροστά του με αποτέλεσμα να έχει και αυτός πτώση και περισσότερα προβλήματα στην συνέχεια του αγώνα. Στην βαθμολογία τον πέρασαν τόσο ο Smith όσο και ο Kitchen μετά την εκπληκτική τους απόδοση στην λάσπη του δεύτερου γύρου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 20/1/24 San Diego CA.

943 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – SALT LAKE CITY…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Στον 17ο και τελευταίο γύρο του AMA Supercross 2024 κρίθηκαν όλα τα πρωταθλήματα με τον...