SUPER ENDURO 2024 – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ B.BOLT ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoZ FIM SuperEnduro Billy BOLT, κατάφερε για άλλη μια φορά να εξασφαλίσει μια ακόμα νίκη παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο Billy BOLT εδραιώνει την ηγετική του θέση και το κόκκινο φόντο είναι σταθερά συνδεδεμένο με τη Husqvarna του.

Ο Billy BOLT θα μπορούσε να περιγραφεί με πολλά ψευδώνυμα, αλλά αυτό που θα εμφανιζόταν πιο συχνά είναι το “υπεράνθρωπος”. Ο Βρετανός αναβάτης υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Γερμανίας στις αρχές Ιανουαρίου, με ευρέως ύποπτη ρήξη συνδέσμου. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα ήταν στον καναπέ τους και θα θρηνούσαν για τη μοίρα τους, αλλά όχι για τον «Billy τον Σκύλο». Λαβωμένος αλλά με μεγάλο κίνητρο, ο Άγγλος αναβάτης ανέλαβε την πρόκληση του πρώτου SuperEnduro GP στη Ρουμανία. Παρά την ήττα από τον Jonny WALKER (GBR-Beta) στον πρώτο τελικό, πέρασε τη γραμμή τερματισμού στη δεύτερη θέση παρά τον πόνο. Στον δεύτερο αγώνα, ο BOLT κατάφερε να κερδίσει με εξαιρετικό ξεκίνημα, τερματίζοντας μπροστά από τους WALKER και Dominik OLSZOWY (POL-Rieju). Ο τελευταίος αγώνας ήταν για άλλη μια φορά τυπική για τον BOLT, εξασφαλίζοντας την τέταρτη GP νίκη του της σεζόν του 2024. Θριάμβευσε επί του WALKER και του Manuel LETTENBICHLER (GER-KTM), οι οποίοι ανέβηκαν και φέτος στο βάθρο.

Στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ο Billy BOLT έχει πλέον 239 βαθμούς, 19 περισσότερους από τον WALKER, ο οποίος παραμένει στη διεκδίκηση παρά τη νέα αυτή δεύτερη θέση. Ο Mani LETTENBICHLER είναι τώρα τρίτος στη βαθμολογία, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τον Will HOARE (GBR), ο οποίος τερμάτισε μόλις έβδομος στη Ρουμανία οδηγώντας το νέο του Rieju.

Αποτελέσματα 4ου γύρου Ρουμανία

Βαθμολογία 4/7

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...