MXGP 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL KTM

Κυρίαρχοι πρωταθλητές σε τουλάχιστον μία από τις δύο κύριες κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM για όγδοη συνεχή χρονιά, η Red Bull KTM Factory Racing θα αγωνιστεί στη νέα σεζόν MXGP με την ίδια σειρά τεσσάρων αναβατών όπως το 2023 με τις τελευταίες γενιές των KTM 450 SX-F και KTM 250 SX-F έτοιμες για δράση. Οι αγώνες πριν από τη σεζόν, οι δοκιμές και οι τελικές φάσεις προετοιμασίας είνα μπροστά για το Red Bull KTM στη προετοιμασία για το Grand Prix της Αργεντινής στις 10 Μαρτίου και το πρώτο από τα 20 γεγονότα που θα κορυφωθούν με τον τελικό γύρο σε μη επιβεβαιωμένη τοποθεσία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην πρόοδο του παγκόσμιου πρωταθλητή της MX2, Andrea Adamo, καθώς ο 20χρονος Ιταλός στοχεύει να γίνει ο τέταρτος αναβάτης από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας που θα πάει κουβαλώντας τον τίτλο της MX2 και ακολουθεί τα βήματα των Marvin Musquin, Jeffrey Herlings και Jorge Prado. Όπως και το 2023, ο Andrea θα κυνηγηθεί από τον 19χρονο συμπαίκτη του Liam Everts, ο οποίος διέπρεψε με τέσσερις νίκες GP στην παρθενική του θητεία ως εργοστασιακός αναβάτης της KTM στην MX2. Ο Βέλγος θα δώσει προτεραιότητα σε περισσότερα κύπελλα για να ταιριάζει με την εντυπωσιακή του συνέπεια και τις ικανότητές του για την καταδίωξη του πρωταθλήματος το 2024. Ο Sacha Coenen είναι και πάλι ο τρίτος εκπρόσωπος με το KTM 250 SX-F και οι πολλές λάμψεις ταχύτητας και δυνατοτήτων θα υποστηριχθούν από ακόμη περισσότερα για τον 17χρονο Βέλγο το ’24.

Στην κατηγορία MXGP, ο Jeffery Herlings έχει μια ξεκάθαρη αποστολή. Τέσσερις νίκες με το KTM 450 SX-F το 2023 εδραίωσαν την κατάστασή του ως ο πιο επιτυχημένος αναβάτης Grand Prix όλων των εποχών: και οι 103 νίκες ρεκόρ ήρθαν με τεχνολογία Red Bull KTM 250 SX-F και 450 SX-F. Ο 29χρονος Ολλανδός αναμφίβολα θα προσθέσει σε αυτόν τον απολογισμό καθώς επιδιώκει έναν έκτο παγκόσμιο τίτλο, τον τρίτο στην κατηγορία MXGP.

Η Red Bull KTM θα είναι παρούσα στους δύο πρώτους γύρους του 2024 Internazionali D’Italia τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και στις διεθνείς συναντήσεις στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο εν όψει του πρώτου γύρου του MXGP.

Andrea Adamo

Andrea, όχι ο αριθμός #1 για σένα το 2024;
Οχι! Θα μείνω με το #80 γιατί δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής του 1 προς το παρόν. Ας δούμε στο μέλλον αν μπορούμε να το κάνουμε στο MXGP.

Ποια είναι η κύρια βελτίωση που θέλετε να κάνετε για το 2024;
Λοιπόν, για να είμαι ειλικρινής, λίγο παντού. Ένιωσα ότι είχα τελειώσει με την οδήγηση το 2023. με αυτό εννοώ ότι δεν ήμουν κακός σε πολλούς τομείς αλλά ούτε και υπερ-καλός σε κάποιους! Πράγματα όπως το ξεκίνημα, η ταχύτητα, η συνέπεια, η φυσική ήταν αρκετά εντάξει. Ο στόχος, λοιπόν, είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο στα πάντα γενικότερα.

Είναι άλλος ένας προσωπικός στόχος η ενίσχυση των νικών;
Για το 2024 έχω την ίδια στάση όπως και πέρυσι. Σίγουρα έχω ένα πρωτάθλημα στους ώμους μου και αυτό σημαίνει ότι η νοοτροπία είναι λίγο διαφορετική, αλλά θα προσπαθήσω να απολαύσω τους αγώνες μου και να δίνω το καλύτερο σε κάθε αγώνα. Θέλω αν παραμείνω σταθερός και ασφαλής, για να παλέψω για το βάθρο και θα πάω με αυτό.

Liam Everts

Liam, είχες τη συνέπεια το 2023, οπότε ποιο είναι το κύριο σημείο βελτίωσης το 2024;
Να είμαι ακόμα περισσότερο! Είχα μερικούς αγώνες την περασμένη σεζόν, όπως στην Πορτογαλία, όπου πέταξα πολλούς Βαθμούς, οπότε πρέπει πραγματικά να τους ελαχιστοποιήσω και να διαχειριστώ καλύτερα τα πιο δύσκολα Σαββατοκύριακα. Φυσικά υπάρχουν πάντα βελτιώσεις ως προς την οδήγηση αλλά και με την προσωπικότητα και τη νοοτροπία μου. Νομίζω ότι αν μπορέσω να τακτοποιήσω αυτή την πλευρά των αγώνων και της σεζόν μου, τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος.

Υπάρχει κάτι που θέλεις από την ομάδα για το KTM 250 SX-F 2024;
Χμμ, το μόνο πραγματικό αίτημα που είχα από τα παιδιά για την μοτοσυκλέτα μου ήταν λίγη περισσότερη δουλειά στο στήσιμο της άμμου. Παρόλο που κέρδισα το GP στο Arnem, ένιωσα ότι μου έλειπε κάτι εκεί, και ότι είχα πολύ περισσότερες δυνατότητες. Δουλεύαμε με αυτόν τον τρόπο με την ανάρτηση και για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω την τεχνική μου περισσότερο και έχουμε κάνει κάποια βελτίωση, κάτι που είναι υπέροχο.

Τουλάχιστον δύο ακόμη νέες πίστες που θα ανακαλύψετε το 2024. Είναι σημαντικό ή μέρος της διασκέδασης να κυριαρχείτε σε νέους χώρους;
Είναι ωραίο. Με πίστες που γνωρίζεις, ξέρεις καλά τις στροφές, τους τομείς ή τις περιοχές όπου πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση ή που είχες αξιοπρεπή ταχύτητα στο παρελθόν. Οι νέες πίστες είναι πάντα μια πρόκληση και αυτή η κατάσταση συμβαίνει για όλους. Μέρη όπως η Κίνα είναι μακριά από το σπίτι, αλλά αυτό είναι μέρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος!

Sacha Coenen

Sacha, το 2023 ήταν μια κλασική σεζόν rookie: πολλή ταχύτητα αλλά και πολλά λάθη. Ποιο ήταν το νούμερο ένα μάθημα για εσένα;
Απλώς σκέφτομαι να συνηθίσω τη μοτοσυκλέτα και να κάνω το καλύτερο στήσιμο. Επίσης, η μορφή του Grand Prix, ένιωθα ότι τα Σαββατοκύριακα ήταν μεγάλα!

Θέλεις περισσότερη φυσική κατάσταση και προετοιμασία για αυτή τη σεζόν αφού ανακάλυψες τις απαιτήσεις της MX2;
Ναι, ήθελα να αποκτήσω περισσότερη δύναμη, επειδή το μέγεθός μου σήμαινε ότι ο χειρισμός της μοτοσυκλέτας GP δεν ήταν τόσο εύκολος, αλλά δουλέψαμε επίσης για τη μοτοσυκλέτα και τη ρύθμιση για να βοηθήσουμε σε αυτό και να διευκολύνουμε την προσέγγιση στο όριο.

Αν έπρεπε να διαλέξεις, ποιος από τους συμπαίκτες σου θα σου δώσει την πιο δυνατή πρόκληση φέτος;
Δεν με πειράζει πραγματικά! Η αλήθεια είναι ότι θέλω να νικήσω όλους τους αναβάτες εκεί έξω, ειδικά τον αδερφό μου [Lucas]! Είναι σημείο αναφοράς για μένα αυτή τη στιγμή.

JEFFREY HERLINGS

Jeffrey, το ρεκόρ ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα το 2024, αλλά έπρεπε να ξεκινήσεις από την αρχή μετά το “κραχ” στη Γερμανία. Θα είναι λάθος για τους αντιπάλου σου να μην σε θεωρούν απειλή;
Είναι δύσκολο να πω τι πιστεύουν για μένα, αλλά είμαι σίγουρος ότι ξέρουν πως όταν είμαι σε φόρμα, τότε είμαι ικανός να κερδίζω αγώνες και αυτό το έχω δείξει σταθερά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Κέρδισα τέσσερις πέρυσι και είχα πολλά βάθρα. Όταν είμαι πλήρως σε φόρμα και δυνατός, τότε μπορώ να κερδίσω… ακόμα κι αν είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις!

Σου αρέσει η πιο πρόσφατη έκδοση του KTM 450 SX-F;
Δοκιμάζουμε κάποια μέρη και περνάμε από κάποια πράγματα τώρα γιατί στο δεύτερο μέρος του 2023 ήμουν προφανώς εκτός μοτοσυκλέτας, οπότε δεν είχα πραγματικά την ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή, πάει καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήμουν ήδη χαρούμενος την περασμένη σεζόν, αλλά νομίζω ότι τώρα βελτιωνόμαστε. Έχουμε ακόμα κάποια πράγματα να δούμε. Είμαστε σε θετική κατάσταση. Θα ξέρουμε πόσο καλοί είμαστε μόλις ξεκινήσουν οι αγώνες, αλλά, με βάση το πώς νιώθω αυτή τη στιγμή, διαμορφώνεται όμορφα.

Αυτή είναι η 15η σεζόν σου με την Red Bull KTM…είναι το σπίτι σου;
Ναι! Είναι τρελό. Δεκαπέντε χρόνια με τη Red Bull KTM Factory Racing και ακόμη και την προηγούμενη σεζόν ήμουν σε μια KTM κάνοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεκαπέντε χρόνια: Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι ή αναβάτες μπορούν να πουν ότι ήταν τόσο καιρό με την ίδια ομάδα! Είναι αρκετά ιδιαίτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ φέτος και του χρόνου. Θα είμαι μόλις 30 χρονών το 2025 οπότε για να δούμε! Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω τη συνεργασία. Είμαστε χαρούμενοι και αυτό είναι καλό.

Harry Norton, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Είναι σχεδόν η ώρα να πάμε για αγώνες, οπότε είναι ωραίο να δείξουμε τις μοτοσυκλέτες και τα χρώματά μας για το 2024 και να μιλήσουμε για τους στόχους μας για τη σεζόν. Έχουμε την ίδια σύνθεση αναβατών και θα είναι η δεύτερη χρονιά για το προσωπικό της ομάδας μετά από κάποιες αλλαγές για το 2023. Η συνέπεια και η εμπειρία θα μας βοηθήσουν να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτά τα 20 Grand Prix. Ο Jeffrey σημείωσε το προσωπικό του ρεκόρ το 2023, το οποίο ήταν επίσης ωραίο για τις μοτοσυκλέτες KTM SX-F, αλλά ξέρουμε πόσο πεινασμένος είναι για αυτόν τον τίτλο ξανά και να συνεχίσει να κυνηγά την επιτυχία. Ενώ είναι στην πίστα και έχει αυτή την εστίαση, τότε ξέρουμε ότι μπορεί να βάλει ψηλά τον πήχη. Ο Andrea, ο Liam και ο Sacha έχουν ο καθένας τις δικές του προσδοκίες για την MX2 και ξέρουν τι είναι δυνατό μετά από αυτά τα αποτελέσματα το 2023 και όλη την σειρά των κορυφαίων Grand Prix και την αντιμετώπιση της πίεσης. Μπορούν να είναι μόνο καλύτεροι και ταχύτεροι για το 2024, και πραγματικά ανυπομονούμε για την πρόοδό τους. Πρόκειται να ξεκινήσουμε τη χρονιά με μερικούς αγώνες προετοιμασίας και λίγο περισσότερες δοκιμές, αλλά ο πρώτος γύρος θα έρθει γρήγορα. Πριν ξεκινήσουμε, θέλω απλώς να ευχαριστήσω την ομάδα και όλους όσους ήταν πίσω στο εργαστάσιο για τη δουλειά και την προσπάθεια να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Ας τους δώσουμε πίσω ό,τι μπορούμε!».

1970 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 ξεκίνησε σήμερα στην Ισπανία με τα προκριματικά...