SUPER ENDURO 2024 – ΠΕΝΤΕ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ B.BOLT ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Super Enduro 2024 πέρασε στον πέμπτο του γύρο στην Ουγγαρία, όπου και εκεί κανένας δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει την αήττητη φετινή κυριαρχία του Billy Bolt. O Jonny Walker ήταν και πάλι δεύτερος ενώ ένα νέο αστέρι ξεπήδησε σε αυτόν τον αγώνα, ο “The Rockstar” Diogo Vieira που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Οι ανατροπές ήταν πολλές και οι εκπλήξεις συνέχιζαν να έρχονται, το πρώτο τράνταγμα της βραδιάς ήρθε κατά τη διάρκεια του Akrapovic SuperPole όταν ο Billy BOLT (GBR-Husqvarna) νικήθηκε για άλλη μια φορά από τον Jonny WALKER (GBR-Beta). Ο αναβάτης Beta ήταν μπροστά από τον συμπατριώτη του με μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, αλλά του έδωσε το προβάδισμα για την πορεία στους αγώνες. Ωστόσο, όπως γνωρίζουν όλοι οι οπαδοί του SuperEnduro, δεν μπορείς ποτέ να αποκλείσεις τον BOLT. Σίγουρα, στην αρχή του αγώνα 1 ο BOLT ήταν γρήγορος στην πτώση της μπάρας και τράβηξε το πρώτο του Airoh Holeshot της βραδιάς. Ο WALKER κόλλησε στην κίνηση και έχασε μερικές θέσεις από τον κύριο αντίπαλο του. Ο Manuel LETTENBICHLER (GER-KTM) ξεκίνησε επίσης καλά και για λίγο έμεινε δεύτερος πίσω από τον BOLT, μέχρι όπου ο WALKER του αντεπιτέθηκε για να πάρει τη θέση. Στη συνέχεια, ο Γερμανός αναβάτης υπέστη την πρώτη του πτώση της νύχτας ενώ προσπαθούσε να κυνηγήσει τους δύο αναβάτες μπροστά του, αυτό άνοιξε την πόρτα για τον Diogo VIEIRA (POR-GASGAS) και ο Πορτογάλος αναβάτης ήταν σε μια μεγάλη βραδιά, προχωρώντας σε μια δυνατή τρίτη θέση στον αγώνα. Μπροστά, ο Billy BOLT φαινόταν να τρέχει χωρίς προβλήματα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, αλλά τον περίμενε τεράστιο δράμα τον ηγέτη του πρωταθλήματος στην συνέχεια…ενώ ο Βρετανός πλησίαζε τον LETTENBICHLER που του έριχνε γύρο, αναβάτης της KTM έχασε από τα χέρια του την μοτοσυκλέτα του στο matrix. Ο τριπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν είχε άλλη επιλογή από το να πηδήξει θεαματικά πάνω από τον χτυπημένο Γερμανό και τη μηχανή του – παρέχοντας μια από τις πιο δραματικές εικόνες της σεζόν του 2024!

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna φοβήθηκε πέφτοντας βαριά στο ήδη τραυματισμένο αριστερό του πόδι, αλλά και οι δύο αναβάτες συνέχισαν τον αγώνα. Παρά τον πόνο, ο BOLT κέρδισε τον αγώνα 1 μπροστά από τον WALKER και τον VIEIRA. Ο Πορτογάλος VIEIRA, ο οποίος είναι γνωστός ως «The Rockstar» χάρη στα μακριά μαλλιά και τη χαλαρή του συμπεριφορά, βγήκε παλεύοντας στον αγώνα 2. Άρπαξε το Ο Airoh Holeshot και παρέμεινε στην κορυφή του αγώνα για ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα προτού ο Billy BOLT τον πιάσει και κατακτήσει άλλη μια νίκη στον αγώνα. Στη συνέχεια, ο VIEIRA χρειάστηκε να παλέψει με έναν δυναμικό Dominik OLSZOWY (POL-Rieju) για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Ο Πολωνός άρχισε να κάνει λάθη, αφήνοντας το VIEIRA να κυνηγήσει το όνειρό του για ένα συνολικό παγκόσμιο βάθρο! Τη μεγάλη απογοήτευση στον Αγώνα 2 ένιωσε ο Jonny WALKER, ο οποίος δεν κατάφερε να ανέβει ψηλότερα από την πέμπτη θέση. Ελλείψει ρυθμού και θύμα πολλών πτώσεων, ο δεύτερος στον κόσμο το 2023 έμεινε απογοητευμένος. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, ο BOLT, κέρδισε μπροστά από έναν όλο και πιο χαρούμενο VIEIRA και έναν εντυπωσιακό Mitch BRIGHTMORE (GBR-GASGAS), ο οποίος είχε έναν υπέροχο αγώνα. Ο WALKER πέρασε τη γραμμή πέμπτος ενώ κινδύνεψε να χάσει τη δεύτερη της γενικής στο GP της Ουγγαρίας.

Στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς, ο Billy BOLT επιβεβαίωσε ότι η μεγάλη πτώση και ο μακροχρόνιος τραυματισμός του δεν επρόκειτο να τον κρατήσουν πίσω. Αυτή τη φορά ήταν ένας ανανεωμένος Jonny WALKER πήρε το Airoh Holeshot μπροστά στον συμπατριώτη του και τον LETTENBICHLER. Για τον Diogo VIEIRA η τελευταία επίθεση της βραδιάς ήταν καταστροφική, ο Πορτογάλος αναβάτης έπεσε στα πρώτα μέτρα του αγώνα και ξανά στο matrix καθώς προσπαθούσε να ανακάμψει. Αλλά έχοντας στο μυαλό του την ιδέα μιας παρθενικής επιτυχίας στο βάθρο, ξεκίνησε μια απίστευτη επιστροφή. Από την τελευταία θέση προσπέρασε υπομονετικά έναν-έναν τους αντιπάλους του και ανέβηκε ξανά στην αξιοσέβαστη έκτη θέση. Μια θέση επαρκής για να του εγγυηθεί το πρώτο του βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoZ FIM Enduro. Κατά τα άλλα, ο τελευταίος αγώνας ήταν λίγο λιγότερο γεμάτος από τους δύο προηγούμενους, ο BOLT απόλαυσε άλλη μια νίκη μπροστά από τους WALKER και LETTENBICHLER. Είναι η πέμπτη νίκη σε πέντε Grand Prix για τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή που έχει πλέον το ένα χέρι στον τίτλο. Ο αναβάτης της Husqvarna πανηγύρισε στο γενικό βάθρο με τον Jonny WALKER και έναν ευφορικό Diogo VIEIRA.

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ο Billy BOLT αρχίζει να χτίζει ένα ανυπέρβλητο πλεονέκτημα, με 33 βαθμούς μπροστά από τον Jonny WALKER. Ο αναβάτης Beta θα πρέπει να κάνει μια τεράστια επιστροφή αν δεν θέλει να δει τον φίλο και αντίπαλο του να στέφεται πριν από το τέλος της σεζόν πρωταθλητής – αλλά γνωρίζουμε ότι το SuperEnduro είναι πάντα γεμάτο εκπλήξεις! Ο LETTENBICHLER εδραιώνει την τρίτη του θέση στην κατάταξη έναντι του Will HOARE που είχε μια πολύ δύσκολη βραδιά με την έβδομη θέση.

Αποτελέσματα

Βαθμολογίες

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...