MXGP 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ KRT KAWASAKI 2024

Το 2024 σηματοδοτεί την τρίτη σεζόν που το σκανδιναβικό δίδυμο του Manager, Antti Pyrhönen, και του ιδιοκτήτη της ομάδας, Kimi Raikkonen, τοποθετούν την Kawasaki Racing Team στο MXGP για λογαριασμό του εργοστασίου της Kawasaki και η αισιοδοξία όλων των ενδιαφερόμενων είναι απτή.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας και Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula1 του 2007 είναι χαρακτηριστικά ειλικρινής στην προσέγγιση που θα υιοθετήσει ο ίδιος και η ομάδα την επόμενη σεζόν. «Αφήστε τα αποτελέσματα και την απόδοση της μοτοσυκλέτας να μιλήσουν. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα και απαιτητική σεζόν. Ο ανταγωνισμός φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δυνατός κάθε χρόνο, γεγονός που τον κάνει συναρπαστικό. Η KRT MXGP είναι μια σκληρά εργαζόμενη και επαγγελματική ομάδα, ο στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε μαζί με την Kawasaki και να κερδίσουμε – τόσο απλά».

Πλήρως υποστηριζόμενη από τον τρομερό Ιάπωνα κατασκευαστή όσον αφορά τις μηχανές αγώνων καθώς και το τεχνικό και μηχανολογικό προσωπικό, είναι η τιμή της ομάδας να διαθέτει ένα ευρέως βελτιωμένο μηχάνημα το KX του 2024. Το πιο πρόσφατο KX450-SR, το οποίο έχει άμεση σύνδεση με τα μηχανήματα λιανικής, βασίζεται και πωλείται στις αντιπροσωπείες της Kawasaki.

Ο επί μακρόν αναβάτης της Kawasaki, Romain Febvre, έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας του 2024, η οποία έκανε το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2023 και έκτοτε ενημερώθηκε και βελτιώθηκε σταδιακά. Τόσο με τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες του Romain Febvre όσο και με τη νέα υπογραφή του Jeremy Seewer, με ηλεκτρονικά τελευταίας τεχνολογίας, που φτάνουν με την μοτοσυκλέτα στις αντιπροσωπείες της Kawasaki για το 2024 που διαθέτει επίσης επιλογές χάρτη κινητήρα, έλεγχο εκκίνησης και δυνατότητα ρύθμισης της μοτοσυκλέτας που επιτρέπει στους αναβάτες να ρυθμίσουν με ακρίβεια τον κινητήρα τους και να καταγράψουν δεδομένα καθώς και τις ρυθμίσεις τους.

«Ο Romain καταλαβαίνει πραγματικά τη φιλοσοφία του KX τώρα», σχολιάζει ο Team Manager, Antti Pyrhönen. «Δοκίμασε και έκανε τις προτάσεις στους Ιάπωνες μηχανικούς για να βοηθήσει τη συνεχή ανάπτυξη της νέας μας αγωνιστικής μηχανής KX-SR και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις δοκιμές για τη διασταύρωση του αναβάτη και των τεχνικών χαρακτηριστικών στο τελικό προϊόν για τον πελάτη. Η αισιοδοξία μας για τη μοτοσυκλέτα του 2024 βασίζεται στο πόσο καλά πήγε ο Romain την περασμένη σεζόν. Νομίζω ότι τόσο αυτός όσο και η μοτοσυκλέτα βρίσκονται στο επόμενο επίπεδο για το 2024 και είμαστε σίγουροι ότι θα μπούμε δυνατά στη σεζόν».

Αυτή η αυτοπεποίθηση μπορεί να ενισχυθεί μόνο με την εισαγωγή του νέου Ελβετού αναβάτη, του Jeremy Seewer, ο οποίος συμμετέχει με μια ήδη καθιερωμένη λαμπρή καριέρα. Συνεπής και γρήγορος, ο Seewer έχει μια απίστευτη σειρά σερί συμμετοχών σε αγώνες στο όνομά του.

«Είναι μια σειρά αναβατών και νομίζω ότι άλλες ομάδες στα paddock βλέπουν τον συνδυασμό Romain και Jeremy ως πραγματική απειλή το 2024», σχολίασε ο Antti. «Ο Jeremy είναι εξαιρετικά γρήγορος και εξαιρετικά συνεπής. Έχει μια κλινική προσέγγιση, σκέφτεται κάθε πτυχή της ρύθμισης της μοτοσυκλέτας του και είναι πολύ ακριβής. Σύμφωνα με αυτό, ο Romain γνωρίζει το πρόγραμμα KX εκ των υστέρων και είναι αποδεδειγμένα νικητής στις εργοστασιακές μας μοτοσυκλέτες. Σίγουρα είναι μια καλή θέση για την ομάδα να είναι ενσωματωμένη για τρία χρόνια στην κουλτούρα της Kawasaki και να έχει δύο τέτοιους ταλαντούχους αναβάτες για το 2024 να παρατάσσονται στην μπάρα διψασμένοι για επιτυχία».

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Kawasaki Motors, Ltd. Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, ο Shigemi Tanaka, κατέληξε:
«Το Motocross, όπως και τα μοντέλα KX μας, βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, αναζητώντας πάντα την απόλυτη απόδοση οδήγησης και την επιτυχία στην πίστα. Μπαίνουμε στη σεζόν του 2024 με μια ανανεωμένη ομάδα, μια τρομερή σειρά αναβατών με τους Romain Febvre και Jeremy Seewer συν το εκπληκτικό KX450-SR. Ως η εργοστασιακή αγωνιστική έκδοση του KX450 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είμαστε βέβαιοι ότι η Kawasaki Racing Team MXGP θα εκμεταλλευτεί τις τρομερές αγωνιστικές δυνατότητες των αγωνιστικών μηχανών της και θα βασιστεί στο αξιοσημείωτο ρεκόρ επιτευγμάτων της, πιέζοντας σε κάθε αγώνα για τις απόλυτες διακρίσεις του πρωταθλήματος MXGP. Οι νέοι ανταγωνιστές του σήμερα επικεντρώνονται στο MXGP και το Supercross ως κορυφαία σημεία του αθλήματος εκτός δρόμου σε δύο τροχούς. Η Kawasaki είναι περήφανη που τροφοδοτεί τα όνειρα αυτών των αναβατών της Team Green παγκοσμίως, που ο καθένας φιλοδοξεί να επιτύχει την επιτυχία των ηρώων του KX».

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...