AMA SX 2024 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ T.VIALLE…ΤΡΙΤΗ J.LAWRENCE ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ DAYTONA

Οι βροχερές συνθήκες ξαναχτύπησαν στο AMA Supercross 2024 αυτή την φορά σε μια πίστα με motocross προσανατολισμό και δεν ήταν άλλη από αυτή του όγδοου γύρου στην θρυλική Daytona. O rookie και πρωτοπόρος της βαθμολογίας στα 450 Jett Lawrence κατάφερε να βάλει στο παλμαρές του την τρίτη φετινή νίκη, σε μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του πρωταθλήματος. Στα 250 Ανατολής, είχαμε τρίτο διαφορετικό νικητή στους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος με τον Tom Vialle να γνωρίζει την παρθενική του νίκη στον θεσμό, μπαίνοντας μάλιστα και στο παιχνίδι του τίτλου.

Ο J.Lawrence έσπασε την έδρα του E.Tomac, με νίκη στην Daytona.

Κατηγορία 450
Μια από τις σημαντικότερες στάσεις του AMA Supercross είναι ο αγώνας της Daytona που διεξάγεται κάθε χρόνο η γιορτή της μοτοσυκλέτας στην Αμερική με το όνομα Daytona Week. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, χιλιάδες φίλοι του supercross γέμισαν το Daytona Raceway για να απολαύσουν τους φετινούς ήρωες του πρωταθλήματος να δίνουν τις μάχες τους. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον πολυνίκη του αγώνα Eli Tomac, που μετά την πολύ καλή εμφάνιση του στο Arlington όλοι περίμεναν να κάνει οχτώ τις νίκες του στην Daytona. Βέβαια ο Jett Lawrence από την άλλη, έχει στόχο να σπάσει όλα τα ρεκόρ και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο Tomac να ανεβάσει τον πήχη πιο ψηλά. Για την ιστορία ο Tomac έχει επτά νίκες στην Daytona, τον ακολουθεί ο Ricky Carmischael με πέντε, οι Ryan Villopoto και Jeff Stanton έχουν τέσσερις νίκες ενώ ο Jeremy McGrath έχει τρεις. Λίγο πριν την πτώση της μπάρας του μεγάλου τελικού ο Jett αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον πίσω του τροχό όμως οι μηχανικοί του κατάφεραν να το διορθώσουν δευτερόλεπτα πριν την εκκίνηση. Πρώτος έστριψε ο Chase Sexton με τους Eli Tomac και Jett Lawrence πίσω του, και η πρώτη τριάδα δεν έδειχνε να αλλάζει στους πρώτους γύρους καθώς όλοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στην γλιστερή από την βροχή πίστα. O Sexton έδειχνε άνετος μπροστά ενώ πίσω του ο Jett προσπαθούσε να βρει τρόπο να περάσει τον Tomac. Λίγο πριν τα μισά του αγώνα, και οι τρεις βρέθηκαν μαζί στο κλειστό εσάκι της πίστας και με μια μαγική κίνηση ο Jett κατάφερε να μπει στο εσάκι τρίτος και να βγει από αυτό στην πρώτη θέση! Από εκεί και μετά ο Αυστραλός οδήγησε στον δικό του ρυθμό κερδίζοντας άνετα την τρίτη του φετινή νίκη, δεύτερη στην Daytona. Για την δεύτερη θέση η μάχη άναψε στον τελευταίο γύρο όταν ο Tomac, που έκανε συντήρηση του συμπλέκτη του που κάπνιζε από τα μισά και μετά, τα έδωσε όλα, έπιασε τον Sexton και κατάφερε να τον περάσει λίγο πριν τον τερματισμό. Ο Sexton κατέλαβε την τρίτη θέση, δείχνοντας ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπόρεσε να κάνει προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα για να πιέσει στον αγώνα. Όμορφη μάχη έγινε και για την τέταρτη θέση όταν ο Cooper Webb που είχε κακή εκκίνηση, έπιασε τον Ken Roczen και άρχισε να τον πιέζει. Αντάλλαξαν θέσεις σε κάποιες περιπτώσεις αλλά στο τέλος ήταν ο Webb που επικράτησε αφήνοντας πέμπτο τον Roczen. Μετά την καλή του εκκίνηση, στην έκτη θέση τερμάτισε ένας ακόμα rookie, ο Justin Cooper. Στην βαθμολογία ο Jett μεγάλωσε το προβάδισμα του έναντι του Webb, και πλέον παλεύουν για την πρώτη τριάδα οι Sexton και Tomac που ακολουθούν.

Ο Τ.Vialle μαθαίνει γρήγορα στην Αμερική και η πρώτη του νίκη ήταν θέμα χρόνου.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Σε αυτό το φετινό πρωτάθλημα της Ανατολής, μέσα σε τρεις αγώνες έχουμε δει όλα αυτά που κανονικά θα έπρεπε να βλέπαμε σε μια σεζόν…για να μην πούμε δύο. Μετά το χάος του πρώτου αγώνα και τον τραυματισμό του πρωτοπόρου της βαθμολογία αλλά και του δεύτερου αγώνα στο Arlington Austin Forkner, ο Haiden Deegan μετά την πρώτη του επαγγελματική νίκη είχε μια άσχημη πτώση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, που από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Αυτό όπως ήταν λογικό επηρέασε την απόδοση του και από φαβορί για την νίκη, έμεινε εκτός βάθρου. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Την εκκίνηση πήραν οι αναβάτες της Kawasaki Cameron Mcadoo και Seth Hammaker με τον Deegan να τους ακολουθεί και λίγο πιο πίσω τον Tom Vialle. Μετά από μικρές μάχες της πρώτης τριάδας στους πρώτους γύρους, ο Mcadoo εδραιώθηκε στην πρώτη θέση, ενώ ο Deegan έχασε θέσεις μένοντας τέταρτος. Αυτός όμως που έδειχνε να έχει προσαρμοστεί πλήρως με τις συνθήκες της πίστας ήταν ο Vialle, που γρήgoρα κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον Mcadoo. Μετά τα μισά του αγώνα ο Mcadoo έκανε το λάθος βγήκε εκτός πίστας και επέτρεψε στον Vialle να τον περάσει. Με καθαρή πίστα μπροστά του ο Γάλλος δεν απειλήθηκε μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας την πρώτη του νίκη στο Supercoss και μάλιστα σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του πρωταθλήματος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Mcadoo και πλησίασε στον έναν βαθμό τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Max Anstie. Το πρώτο του φετινό βάθρο σημείωσε ο Hammaker με την τρίτη θέση ενώ όπως είπαμε τέταρτος ήταν ο Deegan. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Pierce Brown με έκτο τον Cody Schock. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Anstie, είχε πολύ κακή εκκίνηση αλλά κατάφερε να κρατήσει το κόκκινο φόντο στα νούμερα της μοτοσυκλέτας του, ανεβαίνοντας και τερματίζοντας στην όγδοη θέση. Πίσω του γίνεται “σφαγή” με ισοβαθμίες καθώς τους Mcadoo, Brown, Vialle και Deegan τους χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί, με έναν πιο πάνω τον Anstie!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 9/3/24 Birmingham AL.

935 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Παρακολουθήστε ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 15ου γύρου του AMA Supercross 2024 που πραγματοποιήθηκαν στην...