SUPER ENDURO 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Β.BOLT ΣΤΟ GP ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΟ NEWCASTLE

Ο Billy BOLT (GBR-Husqvarna) συνεχίζει να σπάει ρεκόρ και να γίνεται πραγματικός θρύλος του αθλήματος. Ο Βρετανός κέρδισε το έβδομο Grand Prix της σεζόν με ένα ακόμη χατ τρικ. Μάλιστα, το 2024 ο BOLT πήρε το 100% των συνολικών νικών. Έχοντας πίσω του ολόκληρη την Utilita Arena στη γενέτειρά του, το Newcastle, ο BOLT χρησιμοποίησε τις ικανότητές του και την σχεδόν άψογη οδήγηση του για να εξασφαλίσει ότι κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τον απείλησε για να στεφθεί πρωταθλητής.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna ήταν χαρούμενος μπροστά στο δικό του κοινό και μπόρεσε να απολαύσει το υπόλοιπο της βραδιάς χωρίς καμία πίεση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα πήρε στο Airoh Holeshot, αν και ένα μικρό λάθος έβαλε τον Jonny WALKER (GBR-Beta) στη θέση του πρωτοπόρου στιγμιαία. Αλλά ο τετραπλός παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στην κορυφή αστραπιαία. Ο WALKER στη συνέχεια βρέθηκε υπό απειλή από έναν φοβερό Mitch BRIGHTMORE (GBR-GASGAS). Ωστόσο, ο WALKER κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού μπροστά στον νεαρό συμπατριώτη του, καθώς ο αγώνας 1 είδε το Βρετανικό τρίο στις θέσεις 1-2-3.

Ο δεύτερος αγώνας της βραδιάς πρόσφερε ένα θέαμα που θα μείνει ως μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της σεζόν του 2024. Ο αγώνας ήταν γεμάτος ανατροπές και απρόβλεπτα. Ο Billy BOLT κρατήθηκε πίσω στην εκκίνηση, όπως κάνει συχνά με τους αγώνες με ανάποδη σειρά εκκίνησης, ενώ ο Jonny WALKER πήρε τον έλεγχο, προσπερνώντας τον Manuel LETTENBICHLER (GER-KTM) δείχνοντας όλο και πιο δυνατός σε κάθε εμπόδιο. Φαινόταν ότι ο WALKER θα μπορούσε να απολαύσει μια νίκη αγώνα αλλά ένα ελαφρώς τρελό τέλος του αγώνα ταρακούνησε την κατάταξη στον δεύτερο τελικό. Ένα λάθος για τον BOLT στα βράχια έδωσε στον αναβάτη Beta ένα αξιοπρεπές προβάδισμα, αλλά ο αναβάτης με το νούμερο 57 δεν εγκαταλείπει εύκολα και υποστηριζόμενος από 6.500 θεατές, ο BOLT έκανε μια φανταστική επιστροφή στον WALKER που έκανε λάθος έναν γύρο από τον τερματισμό . Οι δύο αντίπαλοι του 2024 πάλεψαν τιμόνι με τιμόνι για μερικές στροφές, ξεσηκώνοντας την αρένα στα πόδια της. Ο Billy BOLT, ως συνήθως, είχε τον τελευταίο λόγο, κερδίζοντας τον WALKER, τον οποίο επίσης προσπέρασε και ο LETTENBICHLER.

Ο τελευταίος αγώνας ήταν μια απλή τυπική διαδικασία για τον πρωταθλητή του 2024 που εξέφρασε τη χαρά του στην οδήγηση και στους πανηγυρισμούς του. Όπως και στον Αγώνα 2, κέρδισε τον Αγώνα 3 μπροστά από τον LETTENBICHLER και τον WALKER. Το τελικό αποτέλεσμα του GP ήταν το ίδιο με την τελική κατάταξη του τίτλου: Bolt, Walker, Lettenbichler.

Ο Billy BOLT είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2024, ενώ ο Jonny WALKER παίρνει το ασημένιο μετάλλιο και ο «LETTI» φέρνει το χάλκινο στην πατρίδα του. Αυτός ο τελευταίος αγώνας του 2024 αντικατοπτρίζει τη θεαματική και ανταγωνιστική σεζόν που απολαμβάνουν τόσο οι αναβάτες όσο και οι οπαδοί. Συγχαρητήρια σε όλους τους αναβάτες για μια υπέροχη σεζόν. Ο BOLT θα μπορεί τώρα να σκεφτεί να θεραπεύσει το τραυματισμένο του γόνατό και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός το 2025…και ποιος θα είναι εκεί να τον αμφισβητήσει;

Billy Bolt: «Με τη συγκίνηση του τίτλου είχα ξεχάσει όλο τον πόνο, τον τραυματισμό στο πόδι και όλα όσα πέρασα! Αυτό είναι το πρόβλημα της επόμενης εβδομάδας. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, όταν ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος στη Γερμανία αφού τραυματίστηκα σε εκείνη την προπόνηση, ήμουν σε άσχημη θέση. Αλλά έχω μια καταπληκτική ομάδα ανθρώπων γύρω μου, πήραμε καλές αποφάσεις μαζί, επιβιώσαμε και κέρδισα ξανά τον τίτλο. Τεράστια εύσημα στους διοργανωτές, την ABC Communications, γιατί το άθλημα έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ από τότε που ξεκίνησα και το να κερδίζεις στο σπίτι μπροστά σε ένα sold-out πλήθος καταπληκτικών οπαδών είναι ένα απόλυτο όνειρο».

Jonny Walker: «Αισθάνομαι ότι οδηγώ καλά και πρέπει απλώς να αλλάξω μερικά πράγματα, να απαλλαγώ από μερικά λάθη. Ανυπομονώ πραγματικά για την επόμενη χρονιά και θα τα δώσω όλα. Ελπίζω να έχω λίγο περισσότερη υποστήριξη από την Beta τον επόμενο χρόνο, ήταν δύσκολο να είμαι ιδιώτης, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος με το πώς έχουν πάει τα πράγματα. Πολλά συγχαρητήρια στον Billy, είναι ένα θηρίο και ήταν απλά ασυναγώνιστος».

Αποτελέσματα έβδομου γύρου Newcastle

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...