AMA SX 2024 – ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ ΓΙΑ J.LAWRENCE ΚΑΙ T.VIALLE ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΓΎΡΟ ΣΤΗΝ ALABAMA

Το πρώτο του σερί νικών στην μεγάλη κατηγορία σημείωσε στον ένατο γύρο του AMA Supercross 2024 o Jett Lawrence στην επιστροφή του θεσμού στην Alabama μετά από σαράντα χρόνια. Σερί και για τον Tom Vialle που μετά την πρώτη του νίκη στην Daytona συνέχισε νικηφόρα και στο Birmingham κάνοντας το back to back.

Μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος ο J.Lawrence κατάφερε να κάνει τέσσερις τις νίκες του και να πάρει καλή διαφορά στην βαθμολογία. Ο μόνος που προσπαθεί να τον απειλεί είναι ο C.Webb και για αυτό υπάρχει αλληλοεκτίμηση μεταξύ τους.

Κατηγορία 450
Το ΑΜΑ Supercross επέστρεψε στην Alabama με την βροχή της Παρασκευής να ακυρώνει την press day και να επηρεάζει σε έναν βαθμό την πρόσφυση της πίστας το αγωνιστικό Σάββατο. Παρά το ψιλόβροχο κατά την διάρκεια του μεγάλου Τελικού, δεν υπήρχαν σημαντικές επιπτώσεις στους αναβάτες, όμως η προσπέραση ήταν δύσκολη. Για να αποφύγει ανεπιθύμητες καταστάσεις, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence, εξασφάλισε από την αρχή την πρωτοπορία παρά την πίεση του Cooper Webb. Οι δύο τους είχαν ανοιχτές διαφορές από την προκριματική τους σειρά όπου ο Webb εμβόλισε τον Jett στην προσπάθεια του να τον περάσει αλλά τελικά έπεσε μόνο ο Webb. Στον Τελικό ο Αυστραλός δεν επέτρεψε στον Webb να βρεθεί κοντά του, διατηρώντας σταθερή, την μικρή τους σχετικά διαφορά μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Jett, η πρώτη του back to back στην μεγάλη κατηγορία, καταφέρνοντας να αυξήσει στους 13 βαθμούς την πρωτοπορία του στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Η δεύτερη θέση του Webb, τον κράτησε κοντά στην βαθμολογία από την πρώτη θέση και είναι ο μόνος πλέον που μπορεί να απειλήσει τον Αυστραλό εκτός απροόπτου. Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη, αρχικά με τους Chase Sexton και Justin Cooper, όμως το τρένο με το όνομα Ken Roczen που ανέβαινε από την έκτη θέση, τους πέρασε σταδιακά για να ανέβει στο βάθρο. Μετά τα μισά του αγώνα ο Sexton κατάφερε να περάσει τον Cooper για την τέταρτη θέση αφήνοντας τον πολύ καλό στην Alabama “rookie” πέμπτο. Ξεκινόντας από τις πίσω θέσεις μετά από κακή εκκίνηση ο Jason Anderson κατάφερε να πλαισιώσει την πρώτη εξάδα της κατηγορίας.

Ονειρικό σενάριο για τον T.Vialle…back to back νίκες και πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Στις δύσκολες συνθήκες του προηγούμενου αγώνα της Daytona, o Tom Vialle κατάφερε να δείξει το παγκόσμιο ταλέντο του αλλά η τύχη του επεφύλλασε ακόμα μια έκπληξη και δυνατότητα να κάνει το ίδιο στην Alabama, καθώς δεν υπήρχαν σαμάρια. Χωρίς το στοιχείο που ξεχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια όπως λένε οι Αμερικάνοι, ο Γάλλος κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και πραγματικά να εξαφανιστεί μπροστά κατακτώντας την δεύτερη νίκη της καριέρας του και μάλιστα, back to back. Για την δεύτερη θέση σκληρές μάχες έδωσαν οι ομόσταυλοι Cameron Mcadoo και Seth Hammaker, αφού πρώτα όμως κατάφεραν να περάσουν τον Jeremy Martin. Η εξέλιξη αυτής της μάχης θα πήγαινε υπέρ του Mcadoo με τους αναβάτες της Pro Cirquit Kawasaki να ανεβαίνουν στο βάθρο. Εξαιρετική απόδοση είχε ο Pierce Brown ανακάμπτοντας της κακής του εκκίνησης για να βρεθεί και να τερματίσει εντυπωσιακά στην τέταρτη θέση. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα και λάθη μετά την καλή τους εκκίνηση οι Jeremy Martin και Jalek Swoll οδηγήθηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Κακή εκκίνηση και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Max Anstie όταν η μοτοσυκλέτα του παρέδωσε πνεύμα αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να παραδώσει το κόκκινο φόντο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στον Vialle που προηγείται στο πρωτάθλημα για έναν βαθμό του Mcadoo. O “rookie” της κατηγορίας Haiden Deegan δεν είχε καλή εκκίνηση και λάθη με κακές επιλογές που του επέφεραν και ποινές, τον οδήγησαν στην ένατη θέση του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/3/24 Indianapolis IN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...