MXGP 2024 – J.PRADO ΚΑΙ K. DE WOLF ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑΣ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 πραγματοποίησε τον πρώτο του φετινό αγώνα στην Παταγονία και τον τελευταίο του στην συγκεκριμένη πίστα καθώς την επόμενη χρονιά το GP της Αργεντινής αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία. Παρά τις δύσκολες και γλιστερές συνθήκες του ηφαιστειακού τερέν, ο περσινός πρωταθλητής Jorge Prado κατάφερε να πάρει την νίκη στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Kay de Wolf έμεινε στους δύο του τροχούς και στα δύο σκέλη για να πάρει την νίκη.

Τον τελευταίο αγώνα στην καταπληκτική πίστα της Villa La Angostura κατάφερε να πάρει ο J.Prado. Θα πάει με το κόκκινο φόντο στην μοτοσυκλέτα του στο GP της πατρίδας σε δύο εβδομάδες.

Κατηγορία MXGP
Το πρωτάθλημα ξεκίνησε εντυπωσιακά με όλους του κύριους παίχτες να δίνουν το παρόν, υγιείς και σε καλή αγωνιστική κατάσταση, προσφέροντας καλό θέαμα στην έναρξη της σεζόν. Από την περσινή σεζόν οι αγώνες του Σαββάτου προσμετρούν στην βαθμολογία και αυτοί που έδειξαν σε καλή κατάσταση και με την πρόθεση να επιτεθούν, ήταν ο Tim Gajser που είχε μια εξαιρετική σεζόν προετοιμασίας αλλά και ο Romain Febvre που είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη. Οι δέκα βαθμοί της pole position πήγαν στον Gajser και όλα έδειχναν ότι δεν θα έχει αντίπαλο στα σκέλη της Κυριακής. Δυστυχώς, ο μόνος του αντίπαλος έδειξε ότι ήταν ο κακός του εαυτός καθώς δεν πήρε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και πτώσεις τον έφεραν εκτός της πρώτης δεκάδας. Μπροστά ο Jorge Prado που δεν επιτέθηκε στο προκριματικό σκέλος όπως έκανε ολόκληρη την περσινή σεζόν, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση σχεδόν από την αρχή, αν εξαιρέσουμε την μικρή μάχη του με τον Maxime Reanaux, καταφέρνοντας στο τέλος να κρατήσει σταθερή την απόσταση του από τον Febvre που τον καταδίωκε. Όσο για τον Gajser, κατάφερε εντυπωσιακά να ανακάμψει τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

O T.Gajser μπορεί να μην πήρε την νίκη, έδειξε όμως ότι βρίσκεται αυτή την στιγμή, στην καλύτερη φυσική κατάσταση στην κατηγορία.

Στο δεύτερο σκέλος ο Gajser δεν είχε σκοπό να επαναλάβει τα λάθη του πρώτου, έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον ακολουθήσει. Πίσω του σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση έδωσε ο Pauls Jonass αλλά τελικά τον πέρασαν τόσο ο Prado όσο και ο Febvre για να τον βγάλουν από το βάθρο του αγώνα. H νίκη του πρώτου φετινού GP, και φυσικά η πρωτοπορία της βαθμολογίας, πήγε στον Prado(1-2) με δεύτερο τον Febvre(2-3) και τρίτο τον εκπληκτικό Gajser(4-1) ενώ όπως είπαμε ο Jonass(3-4) ιδιωτικής ομάδας της Honda τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Με πολλά λάθη ο Renaux(4-6) κατέλαβε την πέμπτη θέση, με έκτο τον Jeremy Seewer(7-4) που τρύπωσε αθόρυβα μέσα στην πρώτη εξάδα.

Ο εκρηκτικός K. de Wolf έδειξε να προσαρμόζεται καλύτερα με τις συνθήκες της πίστας και τις απαιτήσεις του αγώνα της Παταγονίας.

Κατηγορία ΜΧ2
Από το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου οι αναβάτες της Husqvarna έδειξαν ότι ήρθαν προετοιμασμένοι για την έναρξη του πρωταθλήματος, προσφέροντας άφθονο θέαμα με την μάχη τους για την τελική επικράτηση της pole position. O Lucas Coenen ήταν ο pole man και πρωτοπόρος της βαθμολογίας την Κυριακή, επικρατώντας του ομόσταυλου του Kay de Wolf. Την Κυριακή όμως ήταν άλλος αγώνας και ο νεαρός Antoine Rossi κατάφερε να οδηγήσει το σκέλος για αρκετούς γύρους, με τους Simon Langenfelder και Thibault Benistant να τον καταδιώκουν. Ο Lucas είχε καλή εκκίνηση αλλά στην προσπάθεια του να περάσει τον Rossi στον πρώτο γύρο, έπεσε χάνοντας πολλές θέσεις. Στα μισά του σκέλους ο Binstant έκανε την επίθεση του και πήρε την πρωτοπορία όμως είδε σύντομα την αντίδραση του Langenfelder που ένοιωσε την απειλή του Γάλλου για την νίκη του σκέλους. Ο Γερμανός ανέβασε τον ρυθμό και πέρασε στην πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι την καρό σημαία. Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Mikkel Haarup με την πρωτοεμφανιζόμενη Triumph με την οποία κατάφεραν να οδηγήσουν για τέσσερις γύρους τον αγώνα μέχρι να τους περάσει ο ασταμάτητος Lucas Coenen, που μετά την πτώση του εγκατέλειψε το πρώτο σκέλος και ίσως ήταν πιο ξεκούραστος αλλά με τραυματισμένο τον αντίχειρα του. Μετά από κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη ο de Wolf προσπάθησε να ανέβει θέσεις και σταδιακά στο δεύτερο σκέλος βρήκε τον δρόμο του μέχρι την τέταρτη θέση. Από εκεί και μετά πίεσε όσο μπορούσε αλλά ήξερε ότι η πίστα δεν ήταν για να οδηγείς στο όριο, κάτι που ο Ολλανδός είχε πληρώσει πολύ ακριβά σε πολλές περιπτώσεις την περσινή περίοδο. Έτσι περίμενε υπομονετικά στο τι μπορούσε να του δώσει αυτός ο αγώνας και από ότι φάνηκε ήταν πολλά. Προς το τέλος του αγώνα η ένταση της πρώτης τριάδας άρχισε να οδηγεί σε λάθη τους διεκδικητές της και στους τελευταίους γύρους ο de Wolf πέρασε στην δεύτερη θέση, ενώ στον τελευταίο γύρο, ένα ακόμα λάθος του Lucas δύο στροφές πριν τον τερματισμό, έφερε τον de Wolf(2-1) νικητή του σκέλους, νικητή στον αγώνα και πρωτοπόρο στην βαθμολογία. Η καλή απόδοση του Langenfelder(1-4) τον έφερε στην δεύτερη θέση ενώ ο Haarup κατάφερε να φέρει το πρώτο βάθρο της Triumph νωρίς, μόλις στον πρώτο της αγώνα με την τρίτη θέση. Καλές εκκινήσεις αλλά τα λάθη του Benistant(3-7) τον κράτησαν εκτός βάθρου με την τέταρτη θέση, με τον περσινό πρωταθλητή Andrea Adamo(8-5) να τερματίζει στην πέμπτη θέση, φανερά εκτός καλής φόρμας. Κερδίζοντας δυνατές μάχες λίγο έξω από την πρώτη εξάδα ο Feruccio Zanchi(7-8) έκανε ότι ήταν αρκετό για καταλάβει την έκτη θέση στο σύνολο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 24/3/24 Arroyomolinos Ισπανία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...