ΜΧEP – ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS ΓΙA ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΤΟ 2026

Η Infront Moto Racing είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη μιας πρωτοποριακής κατηγορίας ηλεκτρικών στον κόσμο του MXGP. Το MXEP θα κάνει το μεγάλο του ντεμπούτο το 2026 ως κατηγορία υποστήριξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM.

Αυτή η νέα κατηγορία θα παρουσιάσει πρωτότυπες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε 6 γύρους στην Ευρώπη, που θα τρέχουν παράλληλα με εκδηλώσεις MXGP. Ως η κορυφή του motocross, τα Σαββατοκύριακα MXGP θα χρησιμεύσουν ως η απόλυτη παγκόσμια πλατφόρμα για την ανάπτυξη αυτής της νέας ηλεκτρικής κατηγορίας.

Η Infront Moto Racing θα συνεργαστεί πολύ στενά με την FIM και το MSMA για να δημιουργήσει τους κανονισμούς και την απαραίτητη υποδομή για να καθιερώσει το MXEP ως ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Για άλλη μια φορά, η MXGP θα ηγηθεί των πρωτοποριακών νέων πρωτοβουλιών με έμφαση στην περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας του motocross για αναβάτες, οπαδούς και κατασκευαστές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infront Moto Racing Luongo:
«Είδαμε τους τελευταίους μήνες και χρόνια ότι υπήρξαν πολλές εξελίξεις στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, οπότε πιστεύω ότι είναι μια καλή στιγμή να βάλουμε κάτω τη βάση μιας νέας κατηγορίας υποστήριξης που θα είναι πλήρως αφιερωμένη στα ηλεκτρικά. Δεν θέλουμε να ανακατεύουμε πράγματα [με κανονικά μηχανήματα], αλλά να δημιουργήσουμε έναν δρόμο για να αναπτυχθεί και να συνεχίσει να αναπτύσσεται αυτή η τεχνολογία και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Τους τελευταίους μήνες πολλά πράγματα ξεκίνησαν χωρίς σαφή καθοδήγηση για το πού θα πάει. Νομίζω ότι ως η καλύτερη και πιο σύγχρονη πλατφόρμα για τον Motocross κόσμο, το MXGP θα πρέπει επίσης να αγκαλιάσει αυτή τη νέα τεχνολογία. Θέλουμε λοιπόν να ανακοινώσουμε ότι το 2026 θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο αγώνα υποστήριξης, σε συνεργασία με την FIM και με τους κατασκευαστές, για ένα πλήρως αφιερωμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ηλεκτρικών που θα διεξαχθεί παράλληλα με το MXGP. Στόχος μας είναι να τρέξουμε πέντε ή έξι αγώνες στην Ευρώπη γι’ αυτό, επομένως έχουμε δύο χρόνια για να συνεργαστούμε με τη FIM και τους κατασκευαστές σχετικά με τους κανόνες για τις μοτοσυκλέτες και να καθορίσουμε τι ακριβώς θα είναι. Θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση του πακέτου ενός Σαββατοκύριακου MXGP και επίσης θα βοηθήσει τους κατασκευαστές με μια πολύ επαγγελματική πλατφόρμα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτών των προϊόντων που είναι ήδη στην αγορά για να ολοκληρώσουν το χαρτοφυλάκιο για έναν κατασκευαστή.»

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...