AMA SX 2024 – J.LAWRENCE ΚΑΙ C.MCADOO ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ TRIPLE CROWN ΤΗΣ INDIANAPOLIS

Τον δέκατο γύρο του AMA Supercross 2024 φιλοξένησε η Indianapolis με το δεύτερο triple crown της χρονιάς, να κερδίζει ο Jett Lawrence και μάλιστα με τρεις νίκες. Ο αγώνας αποτέλεσε το πρώτο triple crown για τα 250 της Ανατολής όπου ο Cameron Mcadoo κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη και να ανεβεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

O J.Lawrence ήρθε για να γράψει ιστορία και έγινε στην Indianapolis o δεύτερος αναβάτης στην ιστορία των triple crown που κερδίζει και τους τρεις τελικούς. Ο άλλος είναι ο K.Roczen.

Κατηγορία 450
Ο αγώνας της Indianapolis υποδέχτηκε τον δεύτερο triple crown της χρονιάς και όλοι περίμεναν οι τρεις εκκινήσεις να ανεβάσουν τον βαθμό δυσκολίας στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jett Lawrence. Δυστυχώς για το θέαμα, ο ανταγωνισμός του ήταν αυτός που αντιμετώπισε δυσκολίες με τις εκκινήσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Αυστραλός κέρδισε εύκολα. Ο πάντα καλός στην Indianapolis Ken Roczen ήταν αυτός που οδήγησε και τους τρεις τελικούς για αρκετούς γύρους, μέχρι να τον περάσει ο Jett για την νίκη, που αντίστοιχα βρέθηκε πίσω του μετά από κάθε εκκίνηση. Με αυτόν τον τρόπο ο Lawrence(1-1-1) κατάφερε να πάρει τον πρώτο του triple crown στα 450 και μάλιστα αήττητο, όπως είχε κάνει ο Ken Roczen στην δική του θητεία με την εργοστασιακή ομάδα της Honda. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Roczen(2-2-3) που ήταν πολύ δυνατός και στους τρεις αγώνες, και αν δεν έπεφτε στον τρίτο τελικό, δεν θα μπορούσε να τον περάσει ο Chase Sexton(3-3-2). Ο περσινός πρωταθλητής δεν είχε καλές εκκινήσεις ενώ έδειξε κατά διαστήματα ότι είχε τον ρυθμό των δύο πρώτων. Κατέλαβε την τρίτη θέση και μείωσε στην βαθμολογία την απόσταση του από τον δεύτερο Cooper Webb. Οι καλές εκκινήσεις και η μαχητικότητα του Jason Anderson(5-6-5) τον βοήθησαν να κρατηθεί στην πρώτη εξάδα και να καταλάβει την τέταρτη θέση στον αγώνα. Οι μέτριες εκκινήσεις και εκτός καλού ρυθμού, ήταν τα στοιχεία που περιόρισαν τον Webb(8-5-4) στην πέμπτη θέση. Αντίθετα η έκτη θέση αδικεί τον Aaron Plessinger(6-4-9) που αν δεν έπεφτε στον τρίτο τελικό στην προσπάθεια του να περάσει τον Anderson, ίσως να ήταν αυτός, στην τέταρτη θέση.

Με την νίκη του C.Mcadoo στην Indianapolis η πρωτοπορία στην βαθμολογία άλλαξε και πάλι χέρια. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται απρόβλεπτο!

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο αγώνας της Indianapolis αποτέλεσε το πρώτο triple crwon για την κατηγορία ενώ το πρωτάθλημα ξεπέρασε το πρώτο του μισό, πραγματοποιώντας τον πέμπτο αγώνα της χρονιάς. Όπως ήταν λογικό, οι εκκινήσεις και τα λάθη καθόρισαν τον τελικό νικητή ενώ στο τέλος της ημέρας άρχισαν να ξεχωρίζουν αυτοί που θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο. Στον πρώτο τελικό ο Cameron Mcadoo ήταν αυτός που έφυγε μπροστά, και άντεξε στην πίεση του Haiden Deegan που τον πλησίασε μετά από την μέτρια εκκίνηση του. Στον δεύτερο τελικό ο Deegan ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα με τον Mcadoo να προσπαθεί να ανέβει στην δεύτερη θέση και από εκεί να προσπαθεί να τον κυνηγήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στον τρίτο και καθοριστικό τελικό οι Deegan και Mcadoo ήταν ισόβαθμοι στην κατάταξη του αγώνα και όποιος τερμάτιζε μπροστά από τον άλλο θα έπαιρνε και τον αγώνα. Οι ελπίδες του Deegan τελείωσαν ουσιαστικά νωρίς όταν από δικό του λάθος προκάλεσε πτώσεις στην εκκίνηση, με θύμα και τον ίδιο, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tom Vialle κατάφερε να φύγει μπροστά μετά από μια μικρή μάχη με τον Pierce Brown. Ο Brown σύντομα βρέθηκε υπό την απειλή του Mcadoo για την δεύτερη θέση κατάφερε όμως να αντέξει στις επιθέσεις όσο χρειαζόταν, δηλαδή μέχρι οι μηχανικοί του Macadoo του βγάλουν ταμπέλα ότι δεν χρειάζεται να περάσει τον Brown για να πάρει την νίκη. Έτσι και έγινε, ο Mcadoo(1-2-3) έμεινε στην τρίτη θέση για να γευτεί την πρώτου φετινή νίκη και μάλιστα να φύγει από την Indianapolis με την πρωτοπορία στην βαθμολογία. H βραδιά του Vialle(4-3-1) δεν ξεκίνησε καλά με πτώση στον πρώτο τελικό, αλλά σταδιακά όσο δυσκόλευε η πίστα ο Γάλλος έβρισκε τα πατήματα του για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Παρά την πτώση του στον τρίτο τελικό ο Deegan(2-1-8) κατάφερε εντυπωσιακά να ανέβει μέχρι και την έκτη θέση συμπληρώνοντας το τρίτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα. Διανύοντας μια άκρως σταθερή χρονιά ο Brown(12-4-2) τερμάτισε στην τέταρτη θέση ενώ συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μια άλλη εντυπωσιακή εμφάνιση ήταν αυτή του Cody Shock(5-8-8), που κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση δίνοντας σκληρές μάχες. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Nicholas Romano(8-10-5) στον καλύτερο φετινό του τερματισμό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 23/3/24 Seattle WA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...