AMA SX 2024 – C.WEBB ΚΑΙ L.KITCHEN ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ SEATTLE!

Για ακόμα μια φορά το AMA Supercross 2024 πέρασε στην δυτική ακτή και τα ανοιχτά στάδια με την βροχή να κάνει ξανά την εμφάνιση της, επηρεάζοντας με τον δικό της τρόπο την εξέλιξη του αγώνα. Στην μεγάλη κατηγορία ο Cooper Webb ήταν αυτός που πάλεψε και κέρδισε κυρίως τις συνθήκες της πίστας ενώ στην επιστροφή των 250 Δύσης ο Levi Kitchen ήταν στον δικό του αγώνα.

Αγώνας διαγωνισμός λαθών…η μοτοσυκλέτα του C.Sexton σβήνει, δίνοντας την πρωτοπορία και τελικά νίκη στον C.Webb.

Κατηγορία 450
Σε ακόμα έναν φετινό αγώνα είχαμε βροχερές συνθήκες, οι οποίες δεν κατάφεραν να χαλάσουν ιδιαίτερα την πίστα, όμως το μαλακό τερέν φαγώθηκε εύκολα κατά την διάρκεια των προκριματικών, με αποτέλεσμα στους τελικούς η πίστα να είναι μια κόλαση από λούκια. Η εκκίνηση θα έπαιζε τον σημαντικότερο ρόλο καθώς η πίστα δεν ήταν για πολλά ρίσκα προσπεράσεων ενώ η λάσπη θα κατανάλωνε γρήγορα τα tear offs των αναβατών. Ο Chase Sexton ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα με τους Ken Roczen και Cooper Webb να ακολουθούν. Γρήγορα ο Webb πέρασε στην δεύτερη θέση ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence βρισκόταν εκτός δεκάδας. Με τους κύριους αντιπάλους του στην βαθμολογία να οδηγούν τον αγώνα, ο Αυστραλός έπιασε δαιμονισμένο ρυθμό και πραγματικά περνούσε σαν σταματημένους όσους βρισκόντουσαν στο διάβα του. Περίπου στα μισά του αγώνα ανέβηκε στην τρίτη θέση και δεν άργισε να βρεθεί πίσω από τον τροχό του Webb. Στο κομμάτι με την άμμο, προσπάθησε να τον περάσει αλλά τελικά έπεσε πάνω του χάνοντας τον έλεγχο της μοτοσυκλέτα του έχοντας πτώση. O Jett όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πιάσει ξανά τον Webb, όμως ακόμα ένα λάθος τον έφερε ξανά στο έδαφος και αρκετά δευτερόλεπτα πίσω. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας για τις πρώτες θέσεις έχει κριθεί, η μοτοσυκλέτα του Sexton έσβησε σε μια στροφή και πήρε μπροστά μόλις ο Webb τον πέρασε. Οι δύο αναβάτες έδωσαν όμορφη μάχη για την πρώτη θέση μέχρι την γραμμή του τερματισμού, με τον Webb τελικά να επικρατεί. Η νίκη του Αμερικανού σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Lawrence, έφερε τον Webb σε απόσταση 16 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο αγώνας ήταν του Sexton αλλά τον έχασε, σε μια δύσκολη πίστα όπου τα λάθη έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Είχε τον ρυθμό αλλά δεν είχε την συνοχή, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του αγώνα ενώ παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου από την τρίτη θέση. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα πραγματοποίησε ο Jett Lawrence σιωπώντας τους επικριτές του για τις ικανότητες του στην λάσπη αλλά και στο αν μπορεί να βρεθεί μπροστά μετά από κακή εκκίνηση. Ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα κατάφερε να πιάσει τους δύο πρωτοπόρους πραγματοποιώντας ασύλληπτη απόδοση, καταφέρνοντας να τερματίσει στην τρίτη θέση έχοντας μάλιστα και δύο πτώσεις. Ο μόνος που προσπάθησε να τα βάλει με τον Αυστραλό ήταν ο Aaron Plessinger που τον ακολούθησε στον δρόμο του για την πρώτη τριάδα μια και ο Αμερικανός είχε και αυτός κακή εκκίνηση. Αυτή του η κίνηση, του έδωσε στην τέταρτη θέση του αγώνα. Η καλή εκκίνηση του Roczen τον έφερε γρήγορα μπροστά όμως ο Γερμανός δεν είχε τον ρυθμό για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με συνετή οδήγηση. Δυνατό ξεκίνημα στα προκριματικά του αγώνα είχε ο Eli Tomac, όμως στον τελικό είχε κακή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε αρκετά να φτάσει ψηλά. Τερμάτισε στην έκτη θέση ξεκινώντας από την 16η!

Ο L.Kitchen ήταν σε άλλο επίπεδο, κερδίζοντας εντός έδρας!

Κατηγορία 250 Δύσης
Μετά από τέσσερις εβδομάδες ρεπό, το πρωτάθλημα της Δύσης επέστρεψε για τον έκτο του φετινό αγώνα στο Seattle. Πιο δυνατός με το καλημέρα εμφανίστηκε ο Levi Kitchen που είχε υψηλό κίνητρο για να πάρει την νίκη στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Washington. Στον τελικό, πήρε την εκκίνηση από τον πολύ καλό rookie Julien Beaumer και πραγματικά εξαφανίστηκε μπροστά, κερδίζοντας τον αγώνα και επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους οχτώ βαθμούς. Στην δεύτερη θέση μετά από μερικές μάχες βρέθηκε ο Jordon Smith όμως μια άσχημη πτώση τον έριξε αρκετά πίσω στην κατάταξη. Μετά από κακή εκκίνηση ο RJ Hampshire κατάφερε να βρεθεί μπροστά και να μπει στην μάχη της δεύτερης θέσης με τους Garrett Marchbanks και Michael Mosiman. O Hampshire τελικά θα κατάφερνε να τους περάσει και να τερματίσει άνετα στην δεύτερη θέση ενώ και ο Jo Shimonta θα κατάφερνε και αυτός, να βρεθεί μετά από κακή εκκίνηση και πτώση στην τρίτη θέση, αφήνοντας τέταρτο τον Marchbanks. O Mosiman στην πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα της Yamaha θα τερμάτιζε τελικά έκτος, χάνοντας μετά από πτώση την πέμπτη θέση, από τον Carson Mumford.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 30/3/2024 St.Louis ΜΟ.

947 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...