MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 πέρασε για τον δεύτερο του γύρο από την πατρίδα του περσινού πρωταθλητή αλλά και πρωτοπόρου της βαθμολογίας της μεγάλης κατηγορίας Jorge Prado, όπου ο Ισπανός αποζημίωσε τους χιλιάδες συμπατριώτες που γέμισαν την πίστα του Arroyomolinos με μια κυρίαρχη εμφάνιση κερδίζοντας όλα τα σκέλη του αγώνα. Στην κατηγορία της ΜΧ2 ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kay de Wolf επικράτησε, μεγαλώνοντας το προβάδισμα του στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο J.Prado είχε ένα μεγάλο κοινό πίσω του.

Κατηγορία 450
Η πίστα του Arroyomolinos περίμενε τους αναβάτες του παγκοσμίου για τον δεύτερο τους αγώνα της σεζόν. Μετά την γρήγορη αλλά γλιστερή πίστα της Αργεντινής, τους περίμεναν τα βαθιά λούκια και σκληρά σαμάρια της Ισπανίας. Βέβαια οι διοργανωτές, για να κάνουν πιο ασφαλής τους αγώνες διόρθωναν ανάμεσα στα σκέλη κάποια σημεία, αλλά και πάλι οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Στον δεύτερο γύρο της Ισπανίας ο τοπικός ήρωας Jorge Prado(1-1) έφτασε προετοιμασμένος για να προσφέρει μια μοναδική παράσταση στους φίλους συμπατριώτες του, μια και πιθανότατα θα είναι η τελευταία του πριν αναχωρήσει την επόμενη σεζόν στην Αμερική. Έδειξε από τα προκριματικά του Σαββάτου τις προθέσεις του με καλή εκκίνηση και νίκη, και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και την Κυριακή επικρατώντας σχετικά άνετα και στα δύο σκέλη. Ο μόνος που έδειχνε ότι μπορεί να τον απειλήσει ή τουλάχιστον είχε τον ρυθμό για κάτι τέτοιο ήταν ο Tim Gajser(2-2). Ο Σλοβένος είχε κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και μέχρι να βρεθεί στην δεύτερη θέση ο Prado είχε εξαφανιστεί μπροστά, αλλά και όταν βρέθηκε στο δεύτερο από την αρχή πίσω από τον Ισπανό, δεν μπόρεσε να τον απειλήσει. Ο Gajser τερμάτισε στην δεύτερη θέση ενώ για την τρίτη μάχη έδωσαν οι Romain Febvre και Jeffrey Herlings οι οποίοι ισοβάθμησαν. Τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Febvre(4-3) με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος αφήνοντας τέταρτο τον Herlings(3-4). Ανακάμπτοντας από κακές εκκινήσεις ο Jeremy Seewer(7-6) κέρδισε πολλές μάχες για να καταλήξει στην πέμπτη θέση του αγώνα. Πολλές μάχες κέρδισε και ο Calvin Vlaanderen(9-5) συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα της κατηγορίας.

Ο Κ.de Wolf αν και δεν απέφυγε τα λάθη, ωστόσο ήταν ο άνθρωπος του αγώνα στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Το φετινό πρωτάθλημα εξελίσσεται εξίσου αμφίρροπο με το περσινό, παρά την επικράτηση στην βαθμολογία του Kay de Wolf με διπλή νίκη στους δύο πρώτους αγώνες. Υπάρχουν πολλοί γρήγοροι αναβάτες που διεκδικούν νίκες αλλά όλοι τους έχουν αδύνατα σημεία που επηρεάζουν την βαθμολογική τους συγκομιδή. Ο Kay ήταν ο άνθρωπος του αγώνα της Ισπανίας, κέρδισε το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου και μπήκε με άλλον αέρα στους αγώνες της Κυριακής. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έπρεπε να δώσει μάχες και στα δύο σκέλη για την τελική επικράτηση, μάχες που είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς υπάρχουν πολλοί γρήγοροι αναβάτες όπως είπαμε. Στο πρώτο σκέλος ο Ολλανδός κατάφερε να περιορίσει τις ορέξεις για νίκη του Simon Langenfelder ενώ στο δεύτερο τα πολλά του λάθη επέτρεψαν στον περσινό πρωταθλητή Adrea Adamo να ξεφύγει με την νίκη. Στο τέλος όμως ο de Wolf(1-2) ήταν αυτός που είχε τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά και την απόδοση για να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη, πρώτη σερί της καριέρας του. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο διώκτης του στην βαθμολογία Lanfenfelder(2-3) που δεν τα παράτησε ποτέ, προσπαθώντας για την νίκη αλλά και για την βαθμολογία καθώς δεν θέλει ο Kay να ξεφύγει από νωρίς στην σεζόν. Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα, ο Adamo(5-1) είχε μια παθητική παρουσία στο πρώτο σκέλος ακολουθώντας μια εμφάνιση που λίγο πολύ έμοιαζε με την εμφάνιση του στην Αργεντινή ενώ στο δεύτερο εμφανίστηκε ανανεωμένος αναζητώντας την νίκη, πρόσωπο που μας είχε δείξει στο τέλος της περσινής περιόδου που τον οδήγησε στον τίτλο. Αυτή η αλλαγή τον έφερε στην τρίτη θέση του αγώνα μπροστά από τον τέταρτο Lucas Coenen(4-3) που σε ακόμα έναν αγώνα εμφανίστηκε εντυπωσιακά γρήγορος αλλά εξίσου εντυπωσιακά ασταθής. Τον πρώτο του φετινό αγώνα πραγματοποίησε μετά τον τραυματισμό του στην περίοδο της προετοιμασίας ο Liam Everts(4-6), καταφέρνοντας να είναι μέσα στο παιχνίδι του βάθρου όμως η αγωνιστική του απραξία τον περιόρισε στην πέμπτη θέση. Σε ακόμα ένα αγώνα οι πτώσεις του Thibault Benistant( 7-5) περιόρισαν τις καλές του εκκινήσεις και προσπάθειες, φέρνοντας τον αυτή τη φορά, στην έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 07/03/2024 Riola Sardo Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...