MXGP 2024 – ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑ J.PRADO ΚΑΙ Κ.DE WOLF ΣΤΗΝ ΣΑΡΔΗΝΙΑ

Η Σαρδηνία αποτέλεσε τον πρώτο αμμουδερό αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP2024 και ίσως τον πιο δύσκολο καθώς η βαθιά της άμμο και οι υψηλές θερμοκρασίες που πραγματοποιήθηκε ο αγώνας έφεραν στα όρια τους αναβάτες. O περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας συνέχισε το αήττητο σερί του στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα με τριπλή νίκη ενώ στην ΜΧ2 ο Kay de Wolf ήταν και πάλι ο νικητής πετυχαίνοντας σχεδόν και αυτός, το απόλυτο των βαθμών.

Κατηγορία ΜΧGP
Η Σαρδηνία έδινε την ευκαιρία στον ανταγωνισμό να ανακόψει την πορεία του Jorge Prado, μια και η άμμος πάντα φέρνει εκπλήξεις και με την προετοιμασία του Ισπανού στην Αμερική, σίγουρα δεν είχε νωπή επαφή με την άμμο πριν τον αγώνα. Ο Prado(1-1) όμως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και η Σαρδηνία δεν ήταν εξαίρεση. Πήρε καλές εκκινήσεις ως συνήθως, και μόλις ξεπέρασε την μικρή αντίσταση του Jeremy Seewer και στα τρία σκέλη το διημέρου, δεν είχε πρόβλημα να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο μόνος που προσπάθησε να τον ακολουθήσει και να τον απειλήσει ήταν ο Jeffrey Herlings στο δεύτερο σκέλος όμως μετά τα μισά είχε μια πτώση, που μάλιστα του στέρησε την δεύτερη θέση. Με σταθερές εκκινήσεις και απόδοση ο Tim Gajser(2-2) κατάφερε να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση και στα τρία σκέλη και να ανέβει μάλιστα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά το δώρο του Herlings(3-3). O Ολλανδός στο δεύτερο σκέλος έδειξε κάτι από τον παλιό καλό του εαυτό στην άμμο, αλλά ακόμα δεν δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει νίκες, κάτι που φάνηκε με την πτώση του. Τερμάτισε στην τρίτη θέση και μετά τα προβλήματα με την εγκαταλείψει του Romain Febvre στο προκριματικό σκέλος από μηχανική βλάβη, πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Pauls Jonass(5-4) βρέθηκε κοντά στο βάθρο αλλά δεν είχε απάντηση για κανέναν από τους τρεις πρώτους του αγώνα. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφήνοντας τον Febvre(6-5) των πολλών προβλημάτων στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Glenn Coldenhoff(4-9) μακρυά από τον καλό εαυτό του στην άμμο του πρόσφατου παρελθόντος.

Κατηγορία ΜΧ2
Στην άμμο, μόνο ένας θα μπορούσε να κερδίσει τον K.de Wolf και δεν είναι άλλος από τον κακό του εαυτό. Ο Ολλανδός παρά την εκπληκτική του ταχύτητα σε αυτά τα τερέν, έχει χάσει πολλούς αγώνες αλλά φέτος ο Kay δείχνει πιο ώριμος και έτοιμος για τον τίτλο. Δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε αλλά είχε την υπομονή να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε, και σε ένα βαθμό δικαιούταν, το Σάββατο και την Κυριακή. Για να το καταφέρει θα έπρεπε να τα βάλει με τους αδερφούς Coenen, τον Sacha που παίρνει όλες τις εκκινήσεις και ακολουθεί δυνατό ρυθμό στους πρώτους γύρους αλλά και τον Lucas που πάντα επιτίθεται για την νίκη, κυρίως στο τέλος. O de Wolf(2-1) κέρδισε το προκριματικό σκέλος από Sacha και Thibault Benitant και σχετικά βρέθηκε νωρίς μπροστά στο πρώτο σκέλος περνώντας τον Sacha. Νωρίς μπροστά όμως βρέθηκε και ο Lucas που άσκησε μεγάλη πίεση στον Kay καταφέρνοντας τελικά να τον νικήσει. Στο δεύτερο οι δύο αναβάτες βρέθηκαν να παλεύουν για την νίκη από την αρχή, όμως αυτή την φορά ο Lucas(1-2) έκανε το λάθος επιτρέποντας στον de Wolf να φύγει με την τρίτη σερί φετινή του νίκη. Ο Βέλγος τερμάτισε στην δεύτερη θέση, θυμίζοντας με την απόδοση του τον περσινό Kay, που όπως είπαμε είχε πάντα την ταχύτητα αλλά όχι και την συνοχή για νίκες, στοιχεία που χαρακτηρίζουν φέτος τον Lucas. Το πρώτο του φετινό βάθρο πέτυχε ο Camden Mc Lellan(3-5) τερματίζοντας στην τρίτη θέση με καλή εκκίνηση και σταθερό ρυθμό στην άμμο ενώ στην τέταρτη θέση τον ακολούθησε ο Simon Langenfelder(7-3) διατηρώντας την δεύτερη θέση στην βαθμολογία πίσω από τον de Wolf. Με μέτριες έως κακές εκκινήσεις ο Liam Everts(8-4) δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση με τον Rick Elzinga(6-8) να δείχνει καλή ταχύτητα στην άμμο στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, σημειώνοντας την έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 14/4/2024 Trentino Ιταλία.

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...