ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου σημειώθηκε το ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών φτάνοντας τις 195 συμμετοχές! Στο αγωνιστικό κομμάτι στην ΜΧ1 δεν είχαμε εκπλήξεις με τον Παναγιώτη Κουζή να επικρατεί άνετα, όπως και ο Μάριος Κνάκης στην ΜΧ2 που πήρε την ρεβάνς της Κέρκυρας από τον Φραγκίσκο Ζούνη.

Οι λάτρεις των αγώνων του ελληνικού motocross φαίνεται ότι περίμεναν καιρό αυτόν τον αγώνα στα Τρίκαλα καθώς αποτελεί μια από τις παλαιότερες πίστες του πρωταθλήματος και είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή, παράλληλα με το γεωγραφικό της σημείο που την κάνει προσιτή σχεδόν σε όλη την επικράτεια του ελλαδικού χώρου. Οι πρόσφατες αναβαθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις, ήρθαν από ότι φαίνεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς ήταν ικανές να αντεπεξέλθουν σε μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Ίσως από την άλλη, η προσέλευση των 195 συμμετοχών να είναι η αναγνώριση σε αυτή την προσπάθεια από τον χώρο του ελληνικού motocross προς το σωματείο Μ.Α.Σ.Τ. που προσπαθεί να κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν σε μια εποχή που οι αγωνιστικές πίστες motocross εξαφανίζονται η μια πίσω από την άλλη. Αντιμέτωπος με τον καιρό ήρθε και αυτός ο φετινός αγώνας, όμως έγιναν οι σωστές επιλογές με αλλαγή του προγράμματος το Σάββατο και τροποποίηση των αγώνων της Κυριακής για να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά, τουλάχιστον οργανωτικά. Δυστυχώς, οι εναλλαγές του καιρού, μια βροχή μια στεγνό, μια λάσπη μια ξερό, σε συνδυασμό με τις πολλές συμμετοχές σε ορισμένες κατηγορίες δημιούργησαν πολλές πτώσεις και τραυματισμούς, ευτυχώς όχι σοβαρούς. Το πρώτο φετινό στοίχημα σίγουρα κερδήθηκε από τον Μ.Α.Σ.Τ. διοργανώνοντας έναν πολύ καλό αγώνα και αναμένουμε την ίδια, αν όχι καλύτερη, συνέχεια στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που έχει αναλάβει το σωματείο τον Οκτώβριο.

Κατηγορία ΜΧ1
Τα νέα για το ενδιαφέρον του ανταγωνισμού της κατηγορίας δεν ήταν ευχάριστα, καθώς μετά την μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα του Γιάννη Τουρατζίδη, ήρθε ο τραυματισμός του Ανδρέα Ανδρέου που είχε κάνει δυνατή εμφάνιση στον πρώτο αγώνα στην Κέρκυρα. Ο Χαλκιδαίος αθλητής τραυματίστηκε σε προπόνηση στα Τρίκαλα και δεν συμμετείχε στον αγώνα. Με ή χωρίς τον Ανδρέου ο περσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής συνέχισε από εκεί που τελείωσε στην Κέρκυρα, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και με δύο καλές εκκινήσεις οδήγησε και τα δύο σκέλη της κατηγορίας την Κυριακή. Παρά την μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει δεν έκοψε ποτέ ρυθμό, τερματίζοντας με 49 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο στο πρώτο σκέλος ενώ στο βροχερό δεύτερο σκέλος έριξε γύρο μέχρι και την τρίτη θέση! Με αυτόν το τρόπο ο Κουζής(1-1) κέρδισε εντυπωσιακά τον δεύτερο φετινό του αγώνα, χτίζοντας ένα αήττητο σε σκέλη και σύνολο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Κρητικός(3-2) αντιμετωπίζοντας μια ίωση που δεν του επέτρεψε να είναι ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια των σκελών, ενώ στην αρχή έδειχνε διάθεση να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ανέστης Ράδος(2-3) που αν και δεν είχε τον ρυθμό του Κουζή, ωστόσο έδειχνε φαβορί για την δεύτερη θέση στην οποία τερμάτισε στο πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο μια πτώση στην εκκίνηση τον έφερε πολύ πίσω, καταφέρνοντας παρόλα αυτά να φτάσει και να τερματίσει στην τρίτη θέση σε σκέλος και σύνολο. Για την τέταρτη θέση είχαμε την μάχη των πρωταγωνιστών της κατηγορίας ΜΧ300, με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο(5-5) να πραγματοποιεί σταθερή εμφάνιση και να παίρνει την θέση από τον πέμπτο τελικά Δημήτρη Μπάκα(4-8) που είχε μια άσχημη πτώση στο δεύτερο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο επανεμφανιζόμενος στους αγώνες Γιώργος Παναγιώτου(6-9).

Κατηγορία ΜΧ2
Με ανοιχτούς λογαριασμούς από τον αγώνα της Κέρκυρας ήρθαν στα Τρίκαλα οι Μάριος Κανάκης και Φραγκίσκος Ζούνης, σε μια κατηγορία που πραγματοποίησε δύο γκρουπ προκριματικών λόγω των πολλών συμμετοχών. Από το Σάββατο τον πρώτο λόγο είχε ο Κανάκης και οι καλές του εκκινήσεις την Κυριακή τον έβαλαν σε τροχία νίκης καθώς ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος Ζούνης, ξεκίνησε αρκετά πίσω και στα δύο σκέλη. Ο Κανάκης(1-1) έκαμψε γρήγορα την αντίσταση των Σωτήρη Φωτάκη και Αλέξανδρου Πρίμου που είχαν καλές εκκινήσεις και πέρασε μπροστά για να οδηγήσει στον δικό του ρυθμό, δημιουργώντας μεγάλη διαφορά και στα δύο σκέλη. Ο Ζούνης(2-2) από την μεριά του είχε πολλή δουλειά να κάνει για να φτάσει στην δεύτερη θέση και να προσπαθήσει να μειώσει τις βαθμολογικές απώλειες. Κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση σε σκέλη και σύνολο χάνοντας όμως την πρωτοπορία στην βαθμολογία που έτσι κι αλλιώς μοιραζόταν με τον Κανάκη από τον προηγούμενο αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις ήταν κάτι που χρειαζόταν ο Σωτήρης Φωτάκης(3-3) για να τερματίσει στο βάθρο όχι μόνο γιατί οι 40 συμμετοχές στην κατηγορία έκαναν δύσκολη κάθε προσπάθεια σε αντίθετη περίπτωση(βλέπε Ζούνη) αλλά και γιατί έπρεπε να διαχειριστεί και αυτός μια ίωση που ταλαιπωρούσε ολόκληρη την ομάδα του. Κατάφερε να κρατηθεί και στα δύο σκέλη σε τροχιά βάθρου καταλαμβάνοντας τελικά το τρίτο σκαλί. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο πολυπρωταθλητής της κατηγορίας της προηγούμενης δεκαετίας Σπύρος Κοσμάς(4-5) που έδειξε ότι δεν ξέχασε την τέχνη αλλά και την αγάπη του για το motocross. Αντιμετωπίζοντας κακές εκκινήσεις και πτώσεις όπως σχεδόν και όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές της υποκατηγορίας ΜΧ125, ο Κωνσταντίνος Μερκούρης(4-8) κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην πέμπτη θέση της ΜΧ2 ενώ όπως θα δούμε και παρακάτω ήταν ο νικητής της ΜΧ125. Αντίθετα οι καλές εκκινήσεις και η μαχητικότητα του, έφεραν τον Αλέξανδρο Πρίμο(6-7) στην έκτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ300
Μάχες και ανατροπές έχει γνωρίσει σε αυτούς τους δύο πρώτους αγώνες η κατηγορία με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο να δίνει την μάχη αυτή τη φορά με τον Δημήτρη Μπάκα. Στο πρώτο σκέλος ο Μπάκας κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον Τσάτσο ενώ στο δεύτερο μια άσχημη πτώση καθυστέρησε αρκετά τον Μπάκα για να διεκδικήσει την νίκη. Με σταθερή απόδοση ειδικά στο βρεγμένο δεύτερο σκέλος ο Τσάτσος(1-1) πήρε την νίκη από τον δεύτερο Μπάκα(1-3). Σταθερή απόδοση είχε επίσης και ο Κυριάκος Μπόγρης(4-2) ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στην τρίτη θέση του βάθρου της κατηγορίας. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο νικητής του πρώτου αγώνα Κωνσταντίνος Τζιάτζιος(3-4) ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Θερριός(5-5) και Ελισαίος Αυδουλης(7-6).

Κατηγορία ΜΧ125
Κακές εκκινήσεις και πτώσεις ταλαιπώρησαν τους διεκδικητές του βάθρου της κατηγορίας με τον Κωνσταντίνο Μερκούρη(1-1) να ανταπεξέρχεται καλύτερα και να καταφέρνει να πάρει την νίκη με δύο πρώτες θέσεις στα αντίστοιχα σκέλη. Μετά την εγκατάλειψη του πρώτου σκέλους της Κέρκυρας ήταν βαθμοί που σίγουρα τους χρειαζόταν για το πρωτάθλημα. Δίνοντας πολλές μάχες ο Λευτέρης Παπαδάκης(3-2) κατάφερε να συνεχίσει την σταθερή του απόδοση από τον προηγούμενο αγώνα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(2-3) παρά την άσχημη πτώση του στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση του σκέλους για την τρίτη θέση του συνόλου. Πολλή καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Δημόπουλος(4-5) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, επικρατώντας της ισοβαθμίας του με τον πέμπτο Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο(5-4) με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Μπάζιος(6-6).

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ο νικητής του πρώτου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Βαγγελάκος έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να πάρει την νίκη στα Τρίκαλα. Τόσο οι καλές εκκινήσεις του Χρήστου Κοτούλα όσο και η εμφάνιση του παλιών πρωταθλητών της κατηγορίας Κώστα Τζιώρα, Σταμάτη Δημολιάνη και Χρήστου Τομαρά, έκαναν την δουλειά πιο δύσκολη. Ο Τομαράς κατάφερε να οδηγήσει το πρώτο σκέλος και μάλιστα να κάνει διαφορά μέχρι που μια σφίγγα τον τσίμπησε λίγο πάνω από το μάτι με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Από εκεί και μετά τα ηνία του αγώνα ανέλαβε ο τοπικός Τζιώρας μέχρι τους τελευταίους γύρους μέχρι να τον πιάσει και να τον περάσει ο Βαγγελάκος. Στο βρεγμένο δεύτερο σκέλος ο Βαγγελάκος κατάφερε και πάλι να βρει τον δρόμο για την πρώτη θέση, παραμένοντας αήττητος μέχρι στιγμής στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ευάγγελος Μπουρίκας(4-2) πραγματοποιώντας ακόμα μια δυναμική εμφάνιση ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Τζιώρας(2-4). Ο περσινός πρωταθλητής Θανάσης Αυγέρης(5-3) ήταν τέταρτος με πολύ καλή απόδοση στο βρεγμένο σκέλος με τον Σταμάτη Δημολιάνη(3-5) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση από τον πρώτο αγώνα. Παρά τις πολύ καλές του εκκινήσεις ο Χρήστος Κοτούλας(6-7) δεν είχε καλό ρυθμό τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Κατηγορία Senior
Μετά την άνετη επικράτηση του πολυπρωταθλητή των τελευταίων ετών της κατηγορίας Μάρκου Καρασακαλίδη στο πρώτο σκέλος, η βροχή στο δεύτερο ήταν ικανή να φέρει ανατροπές. Και αυτό γιατί ο Παναγιώτης Τσιμπρής βρέθηκε στο στοιχείο του(από ότι φαίνεται) και πήρε γρήγορα την πρωτοπορία του αγώνα από τον Καρασακαλίδη. Αν και η νίκη στο σύνολο δεν απειλήθηκε καθώς ο Τσιμπρής τερμάτισε τέταρτος στο πρώτο σκέλος, ωστόσο ο Καρασακαλίδης προσπάθησε χωρίς επιτυχία να ακολουθήσει τον Τσιμπρή. Στο τέλος όμως στα ντουμπλαρίσματα ο Τσιμπρής έπεσε, επιτρέποντας στον Καρασακαλίδη να τον περάσει και παρά τις προσπάθειες του Τσιμπρή η κατάταξη δεν άλλαξε. Έτσι η νίκη πήγε με ακόμα μια διπλή επικράτηση στον Καρασακαλίδη(1-1) με δεύτερο τον Αδάμο Πράσσο(2-3) και τρίτο τον Τσιμπρή(4-2) ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Δημήτρη Κεραμιδάς(3-4). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ανάργυρος Ζέρβας(6-5) και Νίκος Μανώλογλου(7-6).

Κατηγορία ΜΧ65
Με πολλές συμμετοχές και έντονη διάθεση ανταγωνισμού, οι μικροί ήρωες της κατηγορίας εντυπωσίασαν στην πίστα των Τρικάλων με τις μάχες τους, την θεαματική οδήγηση τους αλλά και για την αντιμετώπιση του αγώνα ως παιχνίδι. Παρότι έχασε την όμορφη μάχη του πρώτου σκέλους από τον Δημήτρη Φωτόπουλο ο Θεόδωρος Στρούγκης(2-1) μπήκε δυνατά στο δεύτερο κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Με επίσης καλή απόδοση στο δεύτερο σκέλος ο Αντώνης Τσιγκόλης(4-2) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ η κακή του εκκίνηση στο ίδιο σκέλος άφησε τον Φωτόπουλο(1-7) στην τρίτη θέση. Ο Κωνσταντίνος Τρακαδας(5-3) ισοβάθμησε με τον Ιάσων Αρώνη(3-5) για την τέταρτη θέση την οποία τελικά κατέκτησε με το bonus του τερματισμού στο δεύτερο σκέλος. Πίσω τους στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ευθύμης Ψαρογιάννης(8-4).

Κατηγορία ΜΧ85
Μεγάλη μάχη είχαμε στο πρώτο σκέλος μεταξύ του περσινού πρωταθλητή της ΜΧ65 Γιώργου Τσαλίκη και του φαβορί για τον φετινό τίτλο και νικήτη του πρώτου αγώνα Γιώργου Χατζάκη. Στο νήμα του τερματισμού ο Χατζάκης(1-1) πήρε την νίκη στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο είχε άνετη επικράτηση οδηγώντας χωρίς απειλή στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κουκαλίώτης(3-2) με τρίτο τον Γιώργο Τσαλίκη(2-4) που δεν του βγήκε σε καλό η επανεκκίνηση(λόγω πτώσης και τραυματισμού) του δεύτερου σκέλους της κατηγορίας. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ανδρέας Τρακαδας(4-3) με πέμπτο τον εκκινησάκια Ερμή Χατζηβασιλείου(4-4) και έκτο τον Κωνσταντίνο Ποϊραζη(6-6).

Κατηγορία Γυναικών
Τον πρώτο του φετινό αγώνα πραγματοποίησαν τα κορίτσια του ελληνικού motocross με την Ιωάννα Λάμπρου(1-1) να επικρατεί άνετα της αδερφής της Αμαλίας(2-2) ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Δέσποινα Πασαλή(3-3) με τέταρτη την Μαρία Μπάκα(4-4).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 11-12/5/2024 Σπερχειάδα.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...