MXGP 2024 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ “BULLET” ΜΕ ΕΜΦΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ LOMMEL

Με χαρακτηριστικό τρόπο ο Jeffrey “The Bullet” Herlings επέστρεψε στον παλιό καλό του εαυτό που τίποτα δεν τον σταματούσε από την κατάκτηση της νίκης. Στον 14ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 στο Lommel του Βελγίου, ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό και έφυγε με μια εντυπωσιακή διπλή νίκη. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Kay de Wolf στην ΜΧ2, κερδίζοντας τον αγώνα, επεκτείνοντας έτσι το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Κατηγορία MXGP
Από τον προηγούμενο αγώνα στο Loket, είχαμε δει ότι ο Jeffrey Herlings έχει αλλάξει ταχύτητα και με λίγο διαφορετική προσέγγιση από το παρελθόν, βγάζει στοιχεία του παλιού καλού του εαυτού που του χάρισαν πολλές επιτυχίες αλλά και δύσκολες στιγμές. Στο Lommel ο Ολλανδός, κυριολεκτικά, “απασφάλισε” καταπίνοντας τους αντιπάλους του στον δρόμο του για την κατάκτηση της νίκης. Μπορεί το σενάριο, να μην ήταν τόσο δύσκολο όσο στο Loket που ξεκίνησε τελευταίος και μετά από δύο πτώσεις τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο δεύτερο σκέλος, εδώ όμως μιλάμε για το Lommel την πιο δύσκολη πίστα στον κόσμο όπου ο Herlings πήρε ξανά στα χέρια του τα σκήπτρα του καλύτερου αναβάτη στην άμμο. Για να το πετύχει αυτό ανέκαμψε από δύο μέτριες εκκινήσεις και από μια πτώση σε ένα ντουμπλάρισμα στο δεύτερο σκέλος, για να καλύψει την διαφορά που είχε δημιουργήσει ο Jorge Prado και στα δύο σκέλη. Στο δε δεύτερο, από 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ισπανό κατάφερε να τερματίσει με συν 18, επαναφέροντας στα στόματα τον σχολιαστών της μετάδοσης του αγώνα το προσωνύμιο “The Bullet..is back!”

Οι καλές εκκινήσεις και η νίκη στο προκριματικό σκέλος δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν την τελική επικράτηση του Lommel στον Prado(2-2). O Ισπανός τα έκανε σχεδόν όλα σωστά, είχε και τον ταχύτερο γύρο στο δεύτερο σκέλος αλλά όπως δήλωσε το φετινό Lommel δεν ήταν Lommel, εστιάζοντας στην σφικτή σχεδίαση που κόβει την φόρα και την ροή των αναβατών στην άμμο. Όπως και να έχει παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Herlings αν και θα ήθελε την νίκη του Lommel πριν φύγει την επόμενη σεζόν για την Αμερική. Ίσως σε κάποιο βαθμό να πλήρωσε και ακριβώς αυτό, στο γεγονός ότι οι αγώνες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού απαιτούν έκρηξη στην αρχή και σταθερό ρυθμό μετέπειτα, όπως ακριβώς δηλαδή κάνει φέτος ο Prado, και φαίνεται να εκμεταλλεύεται τελευταία ο Herlings. Το θετικό για τον Prado ήταν ότι με την δεύτερη θέση στον αγώνα κατάφερε να μειώσει την απόσταση του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Tim Gajser(5-4) που φέτος δεν πάταγε καλά στην άμμο του Lommel, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Ακόμα χειρότερα για τον Σλοβένο, είδε τον Romain Febvre(4-3) να βρίσκει γρήγορα ρυθμό μετά την επιστροφή του από τραυματισμό και με καλή απόδοση να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Επιστρέφοντας εντυπωσιακά μετά από πτώση στο πρώτο σκέλος ο Glenn Coldenhoff(6-6) κατάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ πτώση είχε και ο Calvin Vlaanderen(3-11) στο δεύτερο σκέλος μετά από έναν πολύ καλό τερματισμό στο πρώτο που τον έβαζε σε τροχιά βάθρου. Τερμάτισε στην έκτη θέση και πλέον έχει εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Κατηγορία ΜΧ2
To Lommel αποτελεί πάντα ένας ξεχωριστός αγώνας που όσοι θεωρούν τον εαυτό τους sand masters πρέπει να τον κερδίσουν. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση Kay de Wolf, αν και Ολλανδός, θεωρεί το Lommel σπίτι του και σκοπιμότητες, βαθμολογίες και πρωταθλήματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα πάνω στην βαθιά βελγική άμμο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε και πάλι μέτριες εκκινήσεις από το προκριματικό σκέλος μέχρι τα κυρίως της Κυριακής, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τον απέτρεψε να κινηθεί προς την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη. Παρά τα λάθη του(πτώσεις) κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σκέλος κάτι που σκόπευε να επαναλάβει και στο δεύτερο αλλά οι πτώσεις του ήταν περισσότερες από όσες μπορούσε να διορθώσει ο ρυθμός του. Και αυτό για την πρώτη θέση, καθώς ο Kay κατάφερε σχετικά εύκολα να βρεθεί από την έκτη στην δεύτερη θέση, όμως δεν είχε άλλο χρόνο για να περάσει τον πρωτοπόρο του αγώνα Simon Langenfelder. Με τερματισμούς 1-2 κατάφερε να πάρει την νίκη και να μεγαλώσει σημαντικά το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον ομόσταυλο του στην Nestaan Husqvarna και δεύτερο στο πρωτάθλημα Lucas Coenen(7ος) που είχε καταστροφικό αγώνα με μπαράζ πτώσεων, ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Την μάχη της δεύτερης θέσης, που μέχρι να βρεθεί ξανά στην πρώτη τριάδα ο de Wolf στο δεύτερο σκέλος ήταν και για την νίκη του αγώνα, κέρδισε ο Rick Elzinga(2-4) πραγματοποιώντας ως συνήθως καλές εκκινήσεις ενώ είχε τον ρυθμό και το σημαντικότερο χωρίς πτώσεις για να πάρει ακόμα και το GP. Από το πουθενά και μετά από ένα κακό πρώτο σκέλος ο Langenfelder μπήκε στην μάχη του βάθρου κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος για την τρίτη θέση της ημέρας. Πτώσεις και λάθη για τον τοπικό ήρωα Liam Everts(6-3) αποτέλεσμα πιθανότατα του άγχους του εντός έδρας αγώνα αλλά και το γεγονός ότι έπρεπε να κουβαλήσει την σημαία της Red Bull KTM αφού ο περσινός πρωταθλητής Andrea Adamo δεν μπόρεσε να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του στο Loket. O Liam κατέλαβε την τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Mikkel Haarup(4-7) που και αυτός μπήκε δυνατά στην αγορά ακινήτων στην πίστα του Lommel κερδίζοντας όμως την ενδοεταιρική μάχη της Triumph, αφήνοντας έκτο τον Camden McLellan(3-9).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 11/8/2024 Uddevalla Σουηδία.

2075 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

Παρακολουθήστε στο video ου ακολουθεί τα στιγμιότυπα του 15ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...