MXGP – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Α.CAIROLI ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Στον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2018 στην πίστα Red Sand της Ισπανίας, o Cairoli πήρε την πρώτη του νίκη, και μάλιστα διπλή, στην μεγάλη κατηγορία ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Pauls Jonass παρέμεινε αήττητος σε σκέλη και αγώνες σε ακόμα ένα GP της MX2.

O πρωταθλητής επέστρεψε στην κορυφή…έστω και με ισοβαθμία!

Κατηγορία ΜXGP
Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP πέρασε από την διάσημη πίστα προπόνησης Red Sand της Ισπανίας και για πρώτη φορά, βρέθηκε σε αυτήν ο περσινός πρωταθλητής Antonio Cairoli(1-1). Αυτό δεν τον εμπόδισε να βρει γρήγορα ρυθμό και να παλέψει για την νίκη και στα δύο σκέλη, ξεπερνώντας την αντίσταση του Romain Febvre για την πρωτοπορία του πρώτου σκέλους και κερδίζοντας την μάχη με τον Gautier Paulin στο δεύτερο. Ο Cairoli, είχε περισσότερο τα μυαλό του να μην τον πιάσει στους τελευταίους γύρους ο Jeffrey Herlings κάτι που είχε συμβεί στους δύο προηγούμενους αγώνες και στα τέσσερα σκέλη. Αυτή την φορά, κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση κερδίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη, συμπληρώνοντας την 84η της καριέρας του. Ο Herlings(2-2) παρά τις κακές εκκινήσεις του και στα δύο σκέλη και την πτώση του στο δεύτερο, κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση ανεβάζοντας ρυθμό στους τελευταίους γύρους. Ο Herlings στο τέλος της ημέρας ισοβάθμησε με τον Cairoli στην βαθμολογία αλλά έχασε το κόκκινο number plate καθώς ο Ιταλός έχει κερδίσει τον τελευταίο αγώνα. Σταθερά δυνατές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Clement Desalle(4-4) και στα δύο σκέλη παλεύοντας για την πρώτη τριάδα. Τελικά οι δύο τέταρτες θέσεις ήταν αρκετές για να τον φέρουν μετά την Αργεντινή, ξανά στο βάθρο των νικητών. Ο ιδιαίτερα μαχητικός Febvre(3-5) προσπάθησε να ανέβει στο βάθρο όμως στο δεύτερο σκέλος δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε, τερματίζοντας την ημέρα στην τέταρτη θέση. Για μια θέση στο βάθρο τα έδωσε όλα και ο Paulin(7-3) μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στις δύο πρώτες θέσεις στο δεύτερο σκέλος, τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Δυνατή εμφάνιση στην Ισπανία από τον Tim Gajser(8-6) που κέρδισε τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου σε μια σημαδιακή ημέρα για αυτόν και την οικογένεια του 24/3 όπου προκύπτει το νούμερο του #243 που είναι αφιερωμένο στον αδικοχαμένο του αδερφό. Τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση ανεβάζοντας ρυθμό μετά τον τραυματισμό του στην περίοδο της προετοιμασίας.

Αποτελέσματα Red Sand MXGP: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50 points; 2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 44 p.; 3. Clement Desalle (BEL, KAW), 36 p.; 4. Romain Febvre (FRA, YAM), 36 p.; 5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 34 p.; 6. Tim Gajser (SLO, HON), 28 p.; 7. Julien Lieber (BEL, KAW), 28 p.; 8. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 24 p.; 9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 24 p.; 10. Maximilian Nagl (GER, TM), 22 p.

Ποιος θα σταματήσει το σερί του P.Jonass #1 φέτος;

Κατηγορία ΜΧ2
Μέσα στην πατρίδα του ο Jorge Prado προσπάθησε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη ή να σπάσει το αήττητο σερί του ομόσταυλου του Pauls Jonass(1-1), χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και περσινός πρωταθλητής για ακόμα έναν αγώνα έδειξε ότι είναι διψασμένος για νίκες και παρά τις προσπάθειες τόσο του Prado στο πρώτο σκέλος όσο και της αποκάλυψης του αγώνα Darian Sanayei στο δεύτερο, κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο φετινό του σερί. Ο Prado(2-3) δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Jonass αλλά και τον Sanayei στο δεύτερο σκέλος, όμως στο τέλος ήταν αυτός που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην μάχη της πρώτης τριάδας ήταν από την αρχή του πρώτου σκέλους ο Thomas Olsen(3-4) όμως η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο δεν του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά. Πήρε την τρίτη θέση της ημέρας παραμένοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κανένας δεν θα περίμενε τον Sanayei(6-2) να περνάει στον Prado στον τελευταίο γύρο μέσα στην Ισπανία αλλά πολύ περισσότερο να απειλεί τον Jonass για την νίκη μέχρι την γραμμή του τερματισμού. Ο Αμερικανός έκανε την έκπληξη στο δεύτερο σκέλος και η τέταρτη θέση της ημέρας δεν είναι ενδεικτική της απόδοσης του. Οι δύο πέμπτες θέσεις του Hunter Lawrence(5-5) τον έφεραν σε ρηχά νερά και την πέμπτη θέση, χωρίς να έχει αποδώσει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα στο φετινό πρωτάθλημα μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο περσινό Εθνών. Καλή εμφάνιση από τον Conrad Mewse(4-9) παρά τις πτώσεις του στον αγώνα, δίνει σταθερά την μάχη της πρώτης εξάδας από την αρχή του πρωταθλήματος. Στην Ισπανία κατέλαβε την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Red Sand MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 50 points; 2. Jorge Prado (ESP, KTM), 42 p.; 3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 38 p.; 4. Darian Sanayei (USA, KAW), 37 p.; 5. Hunter Lawrence (AUS, HON), 32 p.; 6. Conrad Mewse (GBR, KTM), 30 p.; 7. Jed Beaton (AUS, KAW), 28 p.; 8. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 28 p.; 9. Ben Watson (GBR, YAM), 20 p.; 10. Bas Vaessen (NED, HON), 20 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 141
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 141
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 103
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 101
5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 98
6. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 79
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 78
8. Maximilian Nagl (GER, TM), 60
9. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 59
10. Julien Lieber (BEL, KAW), 54

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 150
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 120
3. Jorge Prado (ESP, KTM), 105
4. Hunter Lawrence (AUS, HON), 99
5. Conrad Mewse (GBR, KTM), 81
6. Ben Watson (GBR, YAM), 81
7. Jed Beaton (AUS, KAW), 72
8. Darian Sanayei (USA, KAW), 68
9. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 63
10. Vsevolod Brylyakov (RUS, YAM), 54

Επόμενος αγώνας 8/4/2018 Arco di Trento Ιταλία.

2053 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – O H.DEEGAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΝΤΕΦΕΡ ΜΕ ΤΟΝ T.VIALLE ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ WASHOUGAL

Στον όγδοο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2024 παραλίγο να είχαμε την μεγάλη ανατροπή στα 250...