MXGP 2024 – J.HERLINGS KAI L.COENEN ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΓΎΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΙΙ

Ο δωδέκατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 μπορεί να πραγματοποιήθηκε στην ίδια πίστα σε διάστημα μιας εβδομάδας από τον προηγούμενο αγώνα, είχαμε όμως διαφορετικούς νικητές. Στον δεύτερο αγώνα του Lombok της Ινδονησίας ΙΙ, ο Jeffrey Herlings δεν έκανε τα λάθη του προηγούμενου γύρου, και έφυγε νικητής σε έναν αγώνα που κυριάρχησε. Στην ΜΧ2 οι καλές εκκινήσεις του Lucas Coenen ήτα το κλειδί για πετύχει ακόμα μια διπλή νίκη στην κατηγορία.

Κατηγορία MXGP
Με τα χρονικά περιθώρια να λιγοστεύουν και τον Jeffrey Herlings 49 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας, κάθε βαθμός είναι σημαντικός και όλα είναι πιθανά κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα λάθη της Ινδονησίας Ι, ο Ολλανδός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση σε όλες τις κατατάξεις του αγώνα. Δεν είχε όμως τις εκκινήσεις, που παραδόξως δεν πήγαν στον Jorge Prado αλλά στον Tim Gajser, λεπτομέρεια που όπως φάνηκε δεν τον επηρέασε, και αργά(στο πρώτο σκέλος) ή γρήγορα(στο δεύτερο) κατάφερε να περάσει τον Σλοβένο για να φύγει με τριπλή νίκη(κέρδισε και το προκριματικό σκέλος) από την Ινδονησία ΙΙ. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Gajser(2-2), προσπάθησε να απαντήσει στην νίκη του Prado της προηγούμενης εβδομάδας αλλά στο τέλος, άφησε το δέντρο για να κοιτάξει το δάσος και την πορεία του για την κατάκτηση του τίτλου καθώς ήταν μια νίκη που ο Herlings την ήθελε πολύ και ήταν έτοιμος να ρισκάρει για να την πάρει. Ωστόσο ο Σλοβένος, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση και τους βαθμούς που κέρδισε έναντι του μεγάλου φετινού του αντιπάλου Prado. Η Ινδονησία φαίνεται ότι ταιριάζει στον Calvin Vlaanteren(3-3) και μετά το πρώτο του βάθρο στον προηγούμενο αγώνα κατάφερε να επιβληθεί στις μάχες με τους Prado και Jeremy Seewer να βρεθεί ξανά στο τρίτο σκαλί. Ο Prado(4-5), αυτή την φορά δεν είχε την ταχύτητα για να διεκδικήσει την νίκη αλλά ούτε και τις εκκινήσεις, και γρήγορα μπήκε σε έναν αγώνα διαχείρισης του πρωταθλήματος. Ο περσινός πρωταθλητής έπεσε στα “νύχια” των Vlaanderen, Valentin Guillod και Seewer και το μόνο που μπόρεσε στο τέλος να διασώσει ήταν η τέταρτη θέση της ημέρας. Με μια καλή και μια κακή εκκίνηση ο Guillod(7-4) διεκδίκησε μια θέση στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας τελικά την πέμπτη, ενώ παρόμοιο αγώνα είχε και ο Seewer(5-6) της έκτης θέσης.

Κατηγορία ΜΧ2
Απάντηση στην πρόσφατη νίκη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Kay de Wolf ήθελε να δώσει ο διώκτης του στο πρωτάθλημα Lucas Coenen στην Ινδονησία Ι. Με καλύτερες εκκινήσεις από την Ινδονησία Ι, ο Lucas ανέβασε την ένταση του αγώνα από νωρίς, περνώντας και στα δύο σκέλη τον Simon Langenfelder αλλά πολύ περισσότερο απέφυγε τα λάθη για να φύγει με ακόμα μια διπλή νίκη από το φετινό πρωτάθλημα. Τα λάθη απέφυγε αυτή τη φορά και ο Mikkel Harrup(4-3) που του στέρησαν το βάθρο της προηγούμενης Ινδονησίας αλλά η δεύτερη προσπάθεια ήταν πιο τυχερή, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, παρότι έχασε την μάχη του δεύτερου σκέλους από τον περσινό πρωταθλητή Andrea Adamo. Την δεύτερη θέση του αγώνα κρατούσε ο Langenfelder(2-5) μέχρι και τους τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους όπου βρισκόταν στην τρίτη θέση, όμως μια πτώση τον έφερε σε ισοβαθμία με τον Harrup κάτι που σήμαινε ότι ο Γερμανός θα ανέβαινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Παρά τις πτώσεις του στο πρώτο σκέλος, ο Adamo(6-2) ανασυγκροτήθηκε στο δεύτερο με αποτέλεσμα να καταλάβει την τέταρτη θέση του αγώνα. Με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kay de Wolf(3-6) δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία της Ινδονησίας Ι, αν και έχει την ταχύτητα και μέχρι ένα σημείο και την διάθεση να γυρίσει υπέρ του τον αγώνα. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση, χάνοντας 15 βαθμούς πρωτοπορίας σε έναν αγώνα! Πτώσεις και κακές εκκινήσεις περιόρισαν τον Liam Everts(5_4) στην έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 21/7/2024 Loket Τσεχία.

2078 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
AMA MX 2024 – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ JO SHIMODA…ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ!

Στον ένατο γύρο του AMA Motocross 2024 στην Unadilla οι αναβάτες της Honda HRC είχαν...