MXGP – A.Cairoli και J.Herlings κυριάρχησαν στο Lommel(video)

Μετά από δύο δυνατά πρώτα σκέλη, οι Antonio Cairoli και Jeffrey Herlings κυριάρχησαν στον απαιτητικό αγώνα στην άμμο του Lommel, κερδίζοντας την ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross. Ο τοπικός Clement Desalle προέβαλε την πρώτη αντίσταση, μετά τον τραυματισμό του, στον Cairoli και το ίδιο έκανε ο Roczen στον Herlings όμως και οι δύο συμβιβάστηκαν με την δεύτερη θέση.

Ο Cairoli #222παραμένει πολύ δυνατός στην άμμο.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο πρωταθλητής Antonio Cairoli έδειξε για ακόμα έναν αγώνα στην άμμο πόσο καλός οδηγός είναι σε τέτοιου είδους τερέν. Άντεξε στην επίθεση του τοπικού βέλγου Desalle στο πρώτο σκέλος και παρά τον μικρό του τραυματισμό στο λαβωμένο του γόνατο κατάφερε να κυριαρχήσει άνετα στο δεύτερο σκέλος. Το θέαμα όμως ήταν παρόν στο πρώτο σκέλος όταν ο Desalle κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα και να κρατήσει σχεδόν σε ολόκληρο το σκέλος πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Cairoli. Όμως τρεις γύρους πριν από τον τερματισμό ο Cairoli βρείκε τον τρόπο πέρασε μπροστά και κέρδισε ένα εντυπωσιακό σκέλος. Ανήμπορος να αντιδράσει ο Desalle, αρκέστηκε από εκεί και μετά στην δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε. Στην τρίτη θέση μετά την πολύ καλή του εκκίνηση οδήγησε ο Steven Frossard όμως ένα λάθος του στον τελευταίο γύρο επέτρεψε στον Rui Goncalves να πάρει την τρίτη θέση αφήνοντας τον γάλλο τέταρτο. Πέμπτος τερμάτισε ο Max Nagl με έκτο τον Evgeny Bobryshev. Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli μπήκε δυνατά στον αγώνα και οδήγησε το σκέλος μέχρι τον τρίτο γύρο όταν ένα λάθος του, έβαλε τον Bobryshev επί κεφαλής του αγώνα. Όμως ο Cairoli βρήκε ξανά τον δρόμο για την πρώτη θέση τρεις γύρους μετά και κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτήν μέχρι και τον τερματισμό παρά την πίεση στο τέλος του ομόσταυλου του Nagl. Με δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη ο Cairoli πήρε τον αγώνα του Lommel ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την βαθμολογική του διαφορά. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο Nagl και ήταν δεύτερος και στο GP μέχρι και τον τελευταίο γύρο του σκέλους όμως η εγκατάλειψη του τέταρτου μέχρι τότε Goncalves, έδωσε την δεύτερη θέση του βάθρου στον Desalle που βρέθηκε από πέμπτος, τέταρτος. Έτσι τρίτος στο GP ήρθε ο Nagl, που όπως δήλωσε αντιμετωπίζει τραυματισμό στην πλάτη του από το Valkneswaart  και δεν μπορεί να οδηγήσει καλά σε ξερά εδάφη. Τρίτος στο σκέλος τερμάτισε ο Bobryshev με πέμπτο τον Tanel Leok και έκτο τον Frossard.

Οι νικητές της ΜΧ1 Α.Cairoli, C.Deasalle και M.Nagl.

Αποτελέσματα Lommel, ΜΧ1
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50
2. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 40  .
3. Maximilian Nagl (GER, KTM), 38
4. Evgeny Bobryshev (RUS, Honda), 35
5. Steven Frossard (FRA, Yamaha), 33
6. Tanel Leok (EST, TM), 29
7. Rui Goncalves (POR, Honda), 28
8. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 26  .
9. Shaun Simpson (GBR, Honda), 24 p
10. Ken de Dycker (BEL, Honda), 22

Τέταρτη φετινή νίκη για τον J.Herlings.

Κατηγορία ΜΧ2
Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της εργοστασιακής ομάδας της ΚΤΜ από το Lommel σε αυτήν την κατηγορία. Οι οδηγοί της κατάφεραν να καταλάβουν και τις τρεις θέσεις του βάθρου με τους κορυφαίους οδηγούς της αλλά και διδκδικητές του πρωταθλήματος Ken Roczen και Jeffrey Herling να μονοπωλούν το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση. Όπως και στην άμμο του Valkenswaart έτσι και στο Lommel o Herlings έδειξε ότι έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το τερέν αλλά στο πρώτο σκέλος πήρε το μήνυμα από τον Roczen ότι πλέον η διαφορά τους δεν είναι μεγάλη. Ο Roczen πίεσε και μάλιστα κατάφερε να οδηγήσει στο λάθος τον Helrings μοιράζοντας την πρωτοπορία του αγώνα, αλλά ο Herlings ανέκαμψε δυναμικά και οδήγησε με την σειρά του τον Roczen σε λάθος, κερδίζοντας έτσι το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε παρά την πτώση του ο Roczen με τρίτο τον τοπικό Jeremy vanHorebeek που οδήγησε σε αυτήν την θέση σε ολόκληρο τον αγώνα. Τέταρτος τερμάτισε ο Max Anstie κερδίζοντας την μάχη με τον Tommy Searle. O Searle θα έχανε ακόμα μια  θέση από τον πέμπτο τελικά Petar Petrov. Ο τερματισμός αυτός αποτελεί τον καλύτερο στην καριέρα του βούλγαρου (Petrov) που έχουμε απολαύσει  σε πολλούς αγώνες στην χώρα μας. Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen προσπάθησε να κλέψει τον αγώνα από τον Herlings, οδηγώντας αρχικά το σκέλος αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση βλέποντας την ανωτερότητα του ιπτάμενου στην άμμο ολλανδού. Οι πρώτη τριάδα του πρώτου σκέλους δεν άλλαξε στο δεύτερο και επομένως και στο σύνολο, με τον Herlings να κερδίζει το τέταρτο φετινό του GP,  τον Rocze δεύτερο και τρίτο τον vanHorebeek. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ξανά ο Anstie με πέμπτο αυτήν την φορά τον Gautier Paulin και έκτο τον Searle.

Οι νικητές της ΜΧ2 J.Herlings, K.Roczen και J.vanHorebeek.

Αποτελέσματα Lommel, ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50
2. Ken Roczen (GER, KTM), 44
3. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 40  .
4. Max Anstie (GBR, Kawasaki), 36
5. Gautier Paulin (FRA, Yamaha), 30
6. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 30
7. Harri Kullas (FIN, Yamaha), 25
8. Jake Nicholls (GBR, KTM), 25
9. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 21
10. Matiss Karro (LAT, Honda), 20

Ο γνωστός μας P.Petrov πέτυχε τον πρώτο του τερματισμό στην πρώτη εξάδα.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1. Antonio Cairoli   466
2. Clement Desalle   414
3. Steven Frossard ( 403
4. Evgeny Bobryshev  369
5. Maximilian Nagl   349
6. Rui Goncalves   309
7. David Philippaerts  308  .
8. Ken de Dycker   250
9. Xavier Boog   235
10. Jonathan Barragan   233

Ανεβασμένος στην άμμο του Lommel ήταν ο Roczen σε σχέση με το Valkenswaart.

ΜΧ2
1. Ken Roczen   490
2. Jeffrey Herlings   469
3. Tommy Searle   400
4. Gautier Paulin   373
5. Zachary Osborne   295
6. Arnaud Tonus   295
7. Max Anstie   285
8. Harri Kullas   249
9. Nicolas Aubin   207
10. Joel Roelants   180

Επόμενος αγώνας 07/08/11 Loket, Τσεχία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...