MXGP – Διπλή νίκη-απάντηση της Kawasaki(video)

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λάσπης στην Beto Carrero της Βραζιλίας. Εκεί ο Christophe Pourcel στην ΜΧ1 και ο Tommy Searle στην ΜΧ2 κατάφεραν να κερδίσουν στις κατηγορίες τους και να δώσουν την απάντηση της Kawasaki στην διπλή νίκη της ΚΤΜ στον προηγούμενο αγώνα του Μεξικό. Και στις δύο κατηγορίες όμως η κορυφή της βαθμολογίας δεν άλλαξε.

Κατηγορία ΜΧ1
Η πρωινή καταιγίδα της Κυριακής που έπληξε την περιοχή του Beto Carrero, δημιούργησε απίστευτες συνθήκες λάσπης που λίγο έλειψε να ακυρωθούν τα δεύτερα σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος οδήγησε στην πρώτη θέση από την εκκίνηση ο Christophe Pourcel, καταφέρνοντας να δημιουργήσει τεράστια διαφορά από τον δεύτερο . Στην δεύτερη θέση, αρχικά βρέθηκε ο Rui Goncalves και μετέπειτα ο Dean Ferris, μετά τα μισά του σκέλους όμως ο David Philippaerts κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση στην οποία και τερμάτισε. Την ανοδική πορεία του Philippaerts ακολούθησε ο Gautier Paulin φτάνοντας μέχρι και την τρίτη θέση, αφήνοντας τέταρτο τον Goncalves. Από την 18η θέση όπου ξεκίνησε ο Kevin Strijbos κατάφερε να τερματίσει πέμπτος ενώ την εξάδα του πρώτου σκέλους έκλεισε ο Shaun Simpson.

O C.Pourcel πέτυχε την δεύτερη του φετινή του νίκη κερδίζοντας ένα δύσκολο αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Tanel Leok πήρε την εκκίνηση και έδωσε την μάχη για την πρώτη θέση με τον C.Pourcel. Ο γάλλος όμως κατάφερε τελικά να περάσει και να οδηγήσει και αυτό το σκέλος μέχρι τον έκτο γύρο όπου έκανε ένα λάθος σε ένα από τα ντουμπλαρίσματα επιτρέποντας στον συμπατριώτη του Xavier Boog να πάρει την πρωτοπορία.   Ο Boog τελικά κατάφερε να πάρει και το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Clement Desalle που ανέκαμψε σε αυτό το σκέλος μετά την εγκατάλειψη του στο πρώτο. Η τρίτη θέση πήγε στον εξαιρετικό στην λάσπη Strijbos ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε τελικά ο C.Pourcel μετά από ακόμα ένα λάθος στους τελευταίους γύρους την στιγμή που οδηγούσε στην δεύτερη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Paulin  με έκτο τον Philippaerts. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο C.Pourcel με δεύτερο τον Philippaert που έχει αρχίσει να ανεβαίνει στους τελευταίους αγώνες, με τρίτο τον Strijbos που πέτυχε το πρώτο του φετινό βάθρο. Παρά τον καταστροφικό του αγώνα με τις πολλές πτώσεις και με τερματισμούς 8-9, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli κατάφερε να κρατήσει την διαφορά ασφαλείας που είχε δημιουργήσει στους προηγούμενους αγώνες για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Οι νικητές της ΜΧ1, C.Pourcel, D.Philippaerts και K.Strijbos.

Αποτελέσματα Beto Carrero, MX1
1 Pourcel, Christophe Kawasaki 43
2 Philippaerts, David Yamaha 37
3 Strijbos, Kevin KTM 36
4 Paulin, Gautier Kawasaki 36
5 Goncalves, Rui Honda 31
6 Boog, Xavier Kawasaki 30
7 Desalle, Clement Suzuki 30
8 Cairoli, Antonio KTM 25
9 Bobryshev, Evgeny Honda 23
10 Simpson, Shaun Yamaha 23

Κατηγορία ΜΧ2
Τις ποιο δύσκολες συνθήκες κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο πρώτο σκέλος η μικρή κατηγορία ανοίγοντας τους αγώνες της Κυριακής. Κάτω από απίστευτη λάσπη ο Jeremy vanHorebeek πήρε την εκκίνηση αλλά στον πρώτο κιόλας γύρο είχε μια πτώση που επέτρεψε στον Tommy Searle να οδηγήσει το σκέλος.Στον έβδομο γύρο όμως και ο Searle είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να μπει στα pits και να αλλάξει γάντια. Βγαίνοντας από τα pits βρέθηκε στην τέταρτη θέση όμως γρήγορα πέρασε δεύτερος πίσω από τον Christophe Charlier και στον επόμενο γύρο έκανε την κίνηση του για την πρώτη θέση στην οποία και τερμάτισε. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο Charlier με τρίτο τον van Horebeek και τέταρτο τον Max Anstie ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Joel Rolants.

Ο Searle μείωσε την διαφορά του από τον J.Herlings στην βαθμολογία.

Στο δεύτερο σκέλος  την εκκίνηση πήρε ο Jose Butron και οδήγησε τον αγώνα για ένα γύρο μέχρι να τον περάσει ο Searle στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους και του αγώνα. Τερματίζοντας δεύτερος στο σκέλος ο Butron ανέβηκε στο πρώτο βάθρο της καριέρας συμπληρώνοντας το τρίτο σκαλί ενώ η τέταρτη θέση σε αυτό το σκέλος έδωσε στον Charlier την δεύτερη θέση στο σύνολο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings κατάφερε μετά το προβληματικό για αυτόν πρώτο σκέλος(δωδέκατος) να τερματίσει στην τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος αφήνοντας τέταρτο τον ομόσταυλο του Searle, Rolants. Πέμπτος στο σκέλος τερμάτισε ο Charlier με έκτο τον vanHorebeek.

Αποτελέσματα Beto Carrero, MX2
1 Searle, Tommy Kawasaki 50
2 Charlier, Christophe Yamaha 38
3 Butron, Jose KTM 35
4 van Horebeek, Jeremy KTM 35
5 Roelants, Joel Kawasaki 34
6 Anstie, Max Honda 32
7 Herlings, Jeffrey KTM 29
8 Nicholls, Jake KTM 25
9 Lupino, Alessandro Husqvarna 23
10 Kullas, Harri Suzuki 23

Οι νικητές της ΜΧ2. Τ.Searle, C.Charlier και J.Butron.

Βαθμολογίες
MX1
1 Cairoli, A. ITA 203
2 Deasalle, C. BEL 179
3 Pourcel, C. FRA 172
4 Paulin, G. FRA 170
5 de Dycker, Ken BEL 154
6 Philippaerts, D. ITA
7 Strijbos, K. BEL 139
8 Boog, Xavier FRA 129
9 Goncalves, Rui POR 110
10 Leok, Tanel EST 107

ΜΧ2
1 Herlings, J. NED 223
2 Searle, Tommy GBR 203
3 van Horebeek, J. BEL 189
4 Roelants, Joel BEL 152
5 Anstie, Max GBR 137
6 Tixier, Jordi FRA 128
7 Nicholls, Jake GBR 120
8 Ferrandis, D. FRA 107
9 Lupino, A. ITA 103
10 Kullas, Harri FIN 99

Επόμενος αγώνας 03/06/12 St.Jean d”Angely Γαλλία.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...