Ξεκίνησε το Summer Cup στο MX Park Μεσσηνίας

Ο πρώτος αγώνας του καλοκαιρινού θεσμού Summer Cup Μεσσηνίας ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στην αναβαθμισμένη πίστα του MX Park Μεσσηνίας  με ακόμα πιο δυνατές συμμετοχές από τον περσινό θεσμό. Οι Παναγιώτης Κουζής, Δημήτρης Κοντολέτας και Νίκος Ανδρέου ήταν οι μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες τους.

Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα όμως διαδικαστικά προβλήματα με την ομοσπονδία της ΑΜΟΤΟΕ ανάγκασαν την μετάθεση του αγώνα ένα μήνα μετά. Αυτό περιόρισε την προβολή του αγώνα και ίσως απέτρεψε πολλούς από τους θεατές να έρθουν να τον παρακολουθήσουν. Ο αγώνας σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο αγώνα δεν είχε θεατές κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει την ομοσπονδία που πρέπει να δίνει λύσεις αντί να δημιουργεί κολλήματα.  Τελειώνοντας με το οργανωτικό κομμάτι θα πρέπει να σταθούμε στην αναβάθμιση της πίστας από τον ιδιοκτήτη Γιάννη Αγγελή προσθέτοντας επιπλέον κομμάτια και τοποθετώντας σκίαστρα στους χώρους των θεατών. Κοντά στον αγώνα βρέθηκε το σωματείο ΜΟΒΕ και σε πιο ενεργό ρόλο η ΛΕσχη ΜΟτοσυκλέτας ΚΑλαμάτας.

Ο Παναγιώτης Κουζής χάριζε θέαμα σε κάθε πέρασμα του από το άλμα του τερματισμού.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Μεσσήνιος οδηγός Παναγιώτης Κουζής κατάφερε σε ρυθμούς προπόνησης να επιβληθεί και στα δύο σκέλη της ΜΧ1, χωρίς όμως να παραλείψει να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο της ημέρας καθώς στον αγώνα συμμετείχε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της MX2 ο Δημήτρης Κοντολέτας. Μετά από δύο όμορφες μάχες και στα δύο σκέλη ο τοπικός Νίκος Βερράρος πήρε  δύο φορές την δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο στο πρώτο σκέλος τον Γιάννη Ελένη και τον Γιώργο Γούναρη στο δεύτερο.

Αποτελέσματα ΜΧ1
Πρώτο Σκέλος – Δεύτερο Σκέλος 

Ο ιπτάμενος Δημήτρης Κοντολέτας.

Χωρίς προβλήματα κύλησε ο αγώνας για τον Δημήτρη Κοντολέτα στην ΜΧ2, οδηγώντας και τα δύο σκέλη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Πίσω του στην δεύτερη θέση τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο περσινός νικητής του αγώνα για την κατηγορία Σαράντης Κουφός ενώ στο πρώτο σκέλος ο Νικόλας Φανουράκης πάλεψε και πήρε την τρίτη θέση μετά από κακή εκκίνηση. Ο Φανουράκης προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο δεύτερο σκέλος όμως είχε μια πτώση στην προσπάθεια του να περάσει τον Ηλία Καραγίαννη που τελικά πήρε στην τρίτη θέση.

Αποτελέσματα ΜΧ2
Πρώτο Σκέλος – Δεύτερο Σκέλος 

Αν και μετά από μικρή αποχή από τους αγώνες ο Νίκος Ανδρέου παραμένει ανταγωνιστικός στην OPEN.

Την πρώτη του φετινή εμφάνιση σε αγώνα πραγματοποίησε ο πρωταθλητής ΑΜΟΤΟΕ της κατηγορίας ΟΡΕΝ Νίκος Ανδρέου που στέφτηκε και αυτή νικηφόρα μετά όμως από φοβερές μάχες και στα δύο σκέλη με τον δεύτερο Νίκο Σωτηρόπουλο. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σταμάτης Δημολιάνης και στα δύο σκέλη.

Αποτελέσματα ΟΡΕΝ
Πρώτο Σκέλος – Δεύτερο Σκέλος 

Από την προετοιμασία της πίστας στο μικρόφωνο για την εκφώνηση του αγώνα και μετά πίσω στο τιμόνι για το σκέλος της Veterans με τελικό προορισμό το βάθρο για τον Δημήτρη Μητρόπουλο.

Στον αγώνα υπήρχε και μια νέα κατηγορία για παλαίμαχους οδηγούς του motocross που δεν συμμετέχουν συχνά στους αγώνες. Εκεί ο Δημήτρης Μητρόπουλος, που έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Καλαμάτα, επικράτησε άνετα και στα δύο σκέλη με δεύτερο τον Σπύρο Σταματόπουλο που οδήγησε σταθερά και στα δύο σκέλη και τρίτο μετά από όμορφες μάχες τον Κώστα Ιακωβίδη που αφιέρωσε το κύπελλο του στην μνήμη του Στέλιου Σπυριδόπουλου που έκλεινε ένα χρόνο μακριά μας.

Αποτελέσματα VETERANS
Πρώτο Σκέλος – Δεύτερο Σκέλος 

Με ελάχιστες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε και ένα αγώνας Junior – Mini με νικητές τους Γιώργο Ευμορφιάδη από την Κόρινθο στην Junior και τον Ανδρέα Ανδρέου από την Χαλκίδα στην Mini.

Αποτελέσματα Mini – Junior

Επόμενος αγώνας Summer Cup Μεσσηνίας 05/08/12, ΜΧ Park Μεσσηνίας.

1825 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...