4ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος, Πύργος – Αγώνας με ένταση

IMG_4907Ο προτελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος στον Πύργο είχε δυνατές μάχες και απρόβλεπτες καταστάσεις ανεβάζοντας σημαντικά το θέαμα και την ένταση. Νικητής στην κατηγορία MX Expert ήταν ο Δημήτρης Κοντολέτας ενώ φωτιά έχουν πάρει οι βαθμολογίες των MX1 και MX2 μετά την νίκη των Κυριάκο Κόττη και Βασίλη Χρυσοχού αντίστοιχα. Ακόμα μια άνετη νίκη είχε ο πρωταθλητής της κατηγορίας Φώτης Κόλλιας στην Junior και ο Ανδρέας Ανδρέου στην Mini. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η πίστα του Πύργου ανέλαβε να διοργανώσει αγώνα motocross μετά την έκτακτη αλλαγή τοποθεσίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ τον περασμένο μήνα αλλά και με τον προγραμματισμένο 4ο αγώνα του Πρωταθλήματος Ν.Ελλάδος. Όπως στον πρώτο αγώνα έτσι και στον δεύτερο η οργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου και μάλιστα διορθώθηκαν ορισμένα σημεία της πίστας από τον πρώτο αγώνα. Με ένα αγώνα του πρωταθλήματος να εκκρεμεί, ενημερωθήκαμε ότι αυτός δεν είναι ο τελευταίος αγώνας του θεσμού οπότε αναμένουμε την σχετική ανακοίνωση για την τοποθεσία και την ημερομηνία του τελευταίου αγώνα.

IMG_4883

Ανεβασμένος είναι αυτή την περίοδο ο Δ.Κοντολέτας.

Κατηγορία ΜΧ Expert
Τον δεύτερο φετινό του αγώνα στον θεσμό κατέκτησε ο Δημήτρης Κοντολέτας πραγματοποιώντας μια δυνατή εμφάνιση με οδήγηση βγαλμένη από την πρόσφατη του νίκη στην Πτολεμαϊδα και την συμμετοχή του στο Motocross των Εθνών στην Λετονία. Και στα δύο σκέλη βρήκε νωρίς τον δρόμο για την πρώτη θέση και μετά από σχετικά μικρή πίεση κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μανώλης Κρητικός(2-2) καταδιώκοντας στο πρώτο σκέλος τον Κοντολέτα και πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο σκέλος τερματίζοντας ξανά στην δεύτερη θέση, ξεκινώντας από τελευταίος μετά από πτώση στην εκκίνηση. Η τρίτη θέση πήγε στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δημήτρη Βαγγελάκο(3-3) που προσπάθησε να πιέσει στην αρχή και τον δύο σκελών τον Κοντολέτα όμως στο τέλος έμεινε από δυνάμεις. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Μανώλης Σκύβαλος(4-4) που πάλεψε για την τρίτη θέση, χάνοντας την μάχη στα μισά του πρώτου σκέλους και πλησιάζοντας απειλητικά στο δεύτερο μετά την πτώση στον τελευταίο γύρο του Βαγγελάκου. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Γεωργούσης(5-5) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπούσδας(6-6).

Αποτελέσματα ΜΧ-Expert
Α Σκέλος Β ΣκέλοςΣύνολο

IMG_4745

Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο της ΜΧ1 βρέθηκε ο Κ.Κόττης μετά και την νίκη του στον Πύργο.

Κατηγορία ΜΧ1
Εντυπωσιακούς αγώνες και δυνατές μάχες είχαμε σε αυτή την κατηγορία με τον Κυριάκο Κόττη(1-1) να κερδίζει σχετικά άνετα το πρώτο σκέλος και με περιπετειώδη τρόπο το δεύτερο. Η επικράτηση στο πρώτο σκέλος ήρθε μετά από μια μικρή μάχη με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κώστα Καράκη ενώ στο δεύτερο μια πτώση στην εκκίνηση έφερε τον Κόττη να ξεκινάει από την τελευταία θέση και να τερματίζει τελικά στην πρώτη κερδίζοντας εντυπωσιακά τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Σωτηρόπουλος(5-2) δίνοντας αρκετές μάχες στο πρώτο σκέλος και με πιο καθαρό αγώνα στο δεύτερο. Πολλές μάχες έδωσε στα δύο σκέλη και ο Αλέκος Καρανάσης(3-4) για να πάρει τελικά την τρίτη θέση στο βάθρο. Ο Καράκης(2-10)  για ακόμα έναν αγώνα είχε προβλήματα, μετά το καλό πρώτο σκέλος αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα στο δεύτερο γεγονός που τον έφερε να μειώνει ρυθμό και να τερματίζει στις πίσω θέσεις για την τέταρτη θέση του συνόλου. Το σημαντικό για αυτόν είναι ότι έχασε 24 βαθμούς από την πρωτοπορία του στην βαθμολογία και τώρα ο Κόττης τον έχει πλησιάσει στους 7.  Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Λάμπρος Κουρής(8-3) με τον ο Διονύση Κονδυλόπουλο(6-5) να κλείνει την εξάδα.

Αποτελέσματα ΜΧ1
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος Σύνολο

IMG_4936

Πέρασε μπροστά στην βαθμολογία της ΜΧ2 ο Β.Χρυσοχός μετά από έντονη μάχη στον αγώνα του Πύργου.

 

Κατηγορία ΜΧ2
Η μάχη για την πρώτη θέση της βαθμολογίας μεταξύ του Βαλάντη Λαγούδη(3-2) και Βασίλη Χρυσοχού(1-1) συνεχίστηκε και σε αυτόν τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση. Στο πρώτο σκέλος οι δύο οδηγοί βρέθηκαν να διεκδικούν την πρώτη θέση την οποία αντάλλαξαν μέχρι την τελευταία κίνηση του Χρυσοχού που έφερε τον Λαγούδη στο έδαφος. Στις δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα ο Χρυσοχός ζήτησε συγνώμη για αυτήν την προσπέραση καθώς δεν ήταν σκοπός του να ρίξει τον συναθλητή του. Στο δεύτερο σκέλος ο Χρυσοχός είχε μια πιο εύκολη επικράτηση αφού ο Λαγούδης δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει, κερδίζοντας έτσι τον αγώνα και περνώντας μπροστά στην βαθμολογία της κατηγορίας. Μετά την πτώση του ο Λαγούδης έχασε και την δεύτερη θέση στο σκέλος, όχι όμως και στην κατάταξη του αγώνα επικρατώντας στην ισοβαθμία με τον Νίκο Ξένο(2-3). Ο αθλητής από την Ζάκυνθο(Ξένος) βρήκε τον δρόμο για την πρώτη τριάδα μετά από δύο μέτριες εκκινήσεις. Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε από τον Κώστα Παπασταυριμούδη(6-4) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση όπως επίσης και από τον δίχρονο Απόστολο Καραφωτιά(9-6) που κατέλαβε την έκτη θέση.

Αποτελέσματα ΜΧ2
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος Σύνολο

kollias

Πήρε και αυτόν τον τίτλο της junior o Φ.Κόλλιας.

Κατηγορία Junior
Εξαιρετικός για ακόμα έναν αγώνα ήταν ο Φώτης Κόλλιας(1-1) κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη του αγώνα εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα του πάνω στην μικρή μοτοσυκλέτα.  Αυτή την φορά ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος(2-2) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της ημέρας. Δύο τρίτες θέσεις έφεραν τον Τάσο Αλειφερόπουλο στην τρίτη θέση με τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Πολλά συγχαρητήρια στον Κόλλια που κατέκτησε μετά τον Πανελλήνιο τίτλο και αυτόν στο Νοτίου Ελλάδος.

Αποτελέσματα Junior
Α Σκέλος Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_4771

Στον δικό του ρυθμό για ακόμα έναν αγώνα ο Α.Ανδρέου στην Mini.

Κατηγορία Mini
Παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) έχει κερδίσει όλα τα σκέλη τις κατηγορίας στον θεσμό, παρόλα αυτά ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα. Αιτία ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(2-2)  που σταθερά βρίσκεται στην δεύτερη θέση χωρίς όμως να απειλεί στους αγώνες τον κυρίαρχο Ανδρέου. Από κοντά και ο Μιχάλης Σαραντινούδης(3-3) τερματίζοντας σε ακόμα μια τρίτη θέση με τέταρτο τον Νικόλα Κανελλόπουλο(4-4) που αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Ζεπάτος(5-5) και Χρήστος Φραγκούλης(6-6) ενώ στον αγώνα συμμετείχε και ο Στάθης Δημητρόπουλος.

Αποτελέσματα Μini
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος – Σύνολο 

Επόμενος αγώνας Θα Ανακοινωθεί.

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...