AMA/FIM SX – O J.ANDERSON ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ SAN DIEGO ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Στο φετινό ΑΜΑ/FIM Supercross συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα σε κάθε αγώνα που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Στον έκτο γύρο στο San Diego ο Jason Anderson πήρε τον τρίτο του φετινό αγώνα αλλά τα μεγάλα νέα ήρθαν από τον ανταγωνισμό του που δεν τα πήγε καθόλου καλά αλλάζοντας την ροή του πρωταθλήματος. Στα 250 Δύσης ο περσινός πρωταθλητής Justin Hill κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο J.Anderson κάνει πάντα αυτό που πρέπει και είναι δίκαια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά.

Κατηγορία 450 
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jason Anderson κατάφερε με μεθοδικό τρόπο να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη πραγματοποιώντας πολύ καλή εκκίνηση και έδειξε υπομονή για να πάρει την πρώτη θέση από τον Cole Seely. H νίκη του σε συνδυασμό με την πτώση και εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη του Eli Tomac αλλά και την πτώση και τραυματισμό του δεύτερου της βαθμολογίας Ken Roczen, του έδωσαν μεγάλη διαφορά από τα φαβορί και προβάδισμα 28 βαθμών στο πρωτάθλημα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Marvin Musquin κάνοντας τις απαιτούμενες προσπεράσεις στους τελευταίους γύρους, αντέχοντας παράλληλα στην πίεση του τρίτου τελικά Blake Baggett. Αυτές οι επιδόσεις έφεραν για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο τους Musquin και Baggett. Ο Seely αν και για δεύτερο συνεχώμενο αγώνα οδήγησε στην πρώτη θέση για πολλούς γύρους, δεν είχε την αντοχή για να κρατηθεί μπροστά πέφτοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Μετά το San Diego πάντως, επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Broc Tickle επιστρέφoντας μετά από καιρό στην πρώτη εξάδα ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Justin Brayton.

Μετά από αρκετές δοκιμές ο J.Hill βρήκε με την καινούργια του ομάδα, αυτό που του έλειπε για να κερδίσει φέτος.

Κατηγορία 250 Δύσης
Στον Τελικό της μικρής κατηγορίας ο Joey Savatgy παρά την άσχημη πτώση του στα δοκιμαστικά κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι να τον περάσει ο Adam Cianciarulo. Όμως o περσινός πρωταθλητής Justin Hill έχει βρει από τον προηγούμενο αγώνα τον καλό του εαυτό και πίεσε σύντομα τον Cainciarulo για να του πάρει την πρώτη θέση, κερδίζοντας έτσι τον πρώτο του φετινό αγώνα. Ο Cianciarulo τερμάτισε δεύτερος με τον Chase Sexton να πραγματοποιεί έναν εξαιρετικό αγώνα πετυχαίνοντας το δεύτερο βάθρο της καριέρας του. Ο Savatgy επιρεασμένος από τον τραυματισμό του έπεσε στην τέταρτη θέση, αλλά κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις βαθμούς την διαφορά του στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Aaron Plesinger που αντιμετώπισε πτώσεις και έδειξε να μην έχει αναρρώσει από την ίωση της περασμένης εβδομάδας στο Oakland. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Shane McElrath μετά από μέτρια εκκίνηση και σχετικά σταθερό αγώνα ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Christian Craig.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 17/2/18 Arlington TX.

 

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...