Παγκόσμιο ΜΧ3/WMX – Επικράτησαν οι τοπικοί Γάλλοι(video)

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX3 και Γυναικών(WMX) πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία και την πίστα του Castelnau de Lévis αυτό το σαββατοκύριακο. Στην ΜΧ3 είχαμε πολλές συμμετοχές από την ΜΧ1 και ΜΧ2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος μια και ο αγώνας ήταν μια καλή ευκαιρία για προπόνηση. Οι γάλλοι, Cedric Soubeyras και Gregory Aranda μοιράστηκαν νίκες αλλά όχι και  βαθμούς με τον Soubeyraw να κερδίζει τον αγώνα, ενώ στις γυναίκες η γαλλίδα Livia Lancelot  πήρε άνετα και τα δύο σκέλη.

Ο C.Soubeyras ήταν ο νικητής της ΜΧ3.

Κατηγορία ΜΧ3
Στο πρώτο σκέλος ο Soubeyras οδήγησε από νωρίς τον αγώνα και δεν άφησε περιθώρια στον συναγωνισμό να τον ακολουθήσει. Δεύτερος τερμάτισε ο Jonathan Barragan μετά από κακή εκκίνηση με τρίτο τον Aranda. Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Aranda να πάρει καλή εκκίνηση και να οδηγήσει το σκέλος μέχρι και την καρό σημαία. Ο Aranda θα κέρδιζε και τον αγώνα αν στους τελευταίους γύρους δεν έχανε την δεύτερη θέση ο Barragan μετά από πτώση.  Έτσι δεύτερος τερμάτισε ο Soubeyras κερδίζοντας τον αγώνα του Castelnau de Lévis. Δεύτερος στο σύνολο τερμάτισε ο Aranda με τρίτο τον Barragan. Με τερματισμούς 7-11 ο αυστριακός Matthias Walkner προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας.

Αποτελέσματα Castelnau de Lévis, ΜΧ3
1 Soubeyras, Cedric
2 Aranda, Gregory
3 Barragan, Jonathan
4 Potisek, Milko
5 Goncalves, Rui
6 Michek, Martin
7 Schmidinger, Günter
8 Pyrhönen, Antti
9 Walkner, Matthias
10 Staufer, Michael

Η L.Lancelot κέρδισε το GP της πατρίδας της αλλά δεν θα ακολουθήσει και αυτή(μετά την πρωταθλήτρια S.Laier) ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Κατηγορία Γυναικών
Όσο εύκολα κέρδισε στην άμμο του Valkenswaart η ιταλίδα Chiara Fontanesi, εξίσου εύκολα επικράτησε η γαλλίδα Livia Lancelot στο GP της πατρίδας. Η Lancelot δεν είχε αντίπαλο στο Castelnau de Lévis κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη και όπως δήλωσε ήταν σημαντικό να  κερδίσει αυτόν τον αγώνα γιατί δεν θα ακολουθήσει ολόκληρο το πρωτάθλημα. Μετά από όχι και τόσο καλές εκκινήσει η Fontanesi βρήκε τον δρόμο προς την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη, διατηρώντας έτσι την πρωτοπορία της στην βαθμολογία. Με τερματισμούς 4-3 η Brittvan der Wekken ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αποτελέσματα Castelnau de Lévis, Γυναικών
1 Lancelot, Livia
2 Fontanesi, Chiara
3 van der Wekken, Britt
4 Kane, Natalie
5 Charroux, Justine
6 Veenstra, Marianne
7 Germond, Virginie
8 Borchers, Anne
9 Pernet, Megane
10 Miller, Joanna

Βαθμολογίες
ΜΧ3
1 Walkner, M
2 Pyrhönen, A.
3 Lonka, Lukasz
4 Schmidinger, G.
5 Soubeyras, C.
6 Wouts, Kevin
7 Aranda, G.
8 Barragan, J.
9 Martens, Y.
10 Sjöberg, R.

Γυναικών
1 Fontanesi, C.
2 Lancelot, L.
3 Kane, Natalie
4 van der Wekken, B.
5 Veenstra, M.
6 Charroux, J.
7 Klink, Nina
8 Borchers, Anne
9 Laier, S.
10 Nocera, F.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα των αγώνων.

4036 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 ξεκίνησε σήμερα στην Ισπανία με τα προκριματικά...