ΑΜΑ/FIM SX – A.Short και R.Sipes κερδίζουν στο Seattle(video)

Την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο Andrew Short(φώτο) στον 15ο γύρο του AMA Supercross στο Seattle μετά από ένα όμορφο αγώνα που σημαδεύτηκε όμως από τον τραυματισμό του πρωταθλητή Ryan Villopoto. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος Lites  Δύσης ο Ryan Sipes ήταν ο τελικός νικητής ενός επεισοδιακού αγώνα. 

Κατηγορία Supercross 
Μετά από έξη χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, το αγαπητό παιδί των paddocks ο Andrew Short κατάφερε στο Seattle να κατακτήσει την πρώτη του νίκη. Μια νίκη που τα paddocks του AMA Supercross δεν μπόρεσαν να χαρούν λόγω του τραυματισμού στο αριστερό γόνατο του πρωταθλητή Ryan Villopoto μετά από πτώση στον πρώτο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο AMA Motocross που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες. Ο Short που επέστρεψε από τραυματισμό και αυτός μόλις στον προηγούμενο αγώνα, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε μπροστά από τον Κen Roczen που βρέθηκε στην μεγάλη κατηγορία λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος Lites Aνατολής όπου και αγωνίζεται. Οι δύο πρωτοπόροι του αγώνα δημιούργησαν διαφορά από τους υπόλοιπους και μετά από μια μικρή μάχη μεταξύ τους, τερμάτισαν με αυτήν την σειρά στον αγώνα.  Στην τρίτη θέση οδήγησε από την αρχή ο Jake Weimer την οποία και κατέλαβε αφήνοντας πίσω του στην τέταρτη θέση τον Justin Brayton. Για την πέμπτη θέση υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις με τους Ryan Dungey και Mike Alessi να αντιμετωπίζουν προβλήματα με πτώσεις και λάθη και τον Davi Millsaps τελικά να καταλαμβάνει την θέση, πιέζοντας μάλιστα στο τέλος τον τέταρτο Brayton, μια και οι δύο οδηγοί δίνουν την μάχη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Έκτος τερμάτισε ο Dungey που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Αποτελέσματα Seattle, Supercross Class
1 Andrew Short
2  Ken Roczen
3 Jake Weimer
4 Justin Brayton
5 David Millsaps
6 Ryan Dungey
7 Mike Alessi
8 Broc Tickle
9  Weston Peick
10  Nicholas Wey

Η σταθερά ανοδική πορεία του R.Sipes μέσα στην χρονιά πλαισιώθηκε με νίκη στο Seattle.

Κατηγορία Lites Δύσης
Δύο βαθμοί χώριζαν πριν τον αγώνα τους Seattle τους διεκδικητές του πρωταθλήματος Dean Wilson και Eli Tomac και στο Seattle έδειξαν ότι θέλουν και οι δύο, πολύ αυτόν τον τίτλο. Την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Ryan Sipes έχοντας πίσω του τους Tomac και Wilson που άρχισαν να επιδίδονται σε σκληρές μάχες μεταξύ τους. Σε μια από αυτές ο λεβιές ταχυτήτων του Tomac στράβωσε με αποτέλεσμα να μείνει  με την τρίτη ταχύτητα στο σασμάν ενώ σε μια άλλη επαφή των δύο οδηγών στον όγδοο γύρο, ο Wilson είχε μια πτώση.  Αυτό το σκηνικό επέτρεψε στον Sipes να κάνει διαφορά μπροστά και να πάρει τελικά τον πρώτο του φετινό αγώνα. Μετά από ένα εκπληκτικό αγώνα ο Marvin Musquin κατάφερε από την ενδέκατη θέση να τερματίσει δεύτερος, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας και από τις δύο κατηγορίες, εκμεταλλευόμενος όμως τις πολλές συγκρούσεις και μάχες των αντιπάλων του. Τρίτος τερμάτισε ο Tomac με τον Cole Seely στην έκτη θέση, τον Wil Hahn στην πέμπτη και τον Brad Anderson έκτο.

Αποτελέσματα Seattle, Lites Δύσης
1  Ryan Sipes
2  Marvin Musquin
3  Eli Tomac
4  Cole Seely
5  Wil Hahn
6  Jason Anderson
7  Dean Wilson
8 Billy Laninovich
9  Travis Baker
10 Vince Friese

Άτυχη στιγμή για τον πρωταθλητή R.Villopoto που γύρισε το αριστερό του γόνατο σε προσπάθεια για προσπέραση στην διάρκεια του τελικού.

Βαθμολογίες
Supercross Class 

1 Ryan Villopoto 323
2 David Millsaps 222
3 Justin Brayton 219
4 Ryan Dungey 207
5 Jake Weimer 191 pts
6 James Stewart 178
7 Mike Alessi 176
8 Brett Metcalfe 173
9 Kevin Windham 166
10 Broc Tickle 146

Lites Δύσης
1 Eli Tomac 134
2 Dean Wilson 130
3 Cole Seely 119
4  Marvin Musquin 111
5 Ryan Sipes 78
6 Nico Izzi 78
7 Matt Moss 77
8 Travis Baker 75
9 Jason Anderson 73
10 Billy Laninovich 70

Lites Ανατολής
1: Justin Barcia  185
2: Darryn Durham  143
3: Ken Roczen  143
4: Blake Wharton  142
5: Blake Baggett 128
6:Jake Canada  118
7: Justin Bogle  107
8: Kyle Cunningham  70
9: Alex Martin  67
10: Matthew Lemoine  66

Επόμενος αγώνας 28/04/12 Salt lake City UT.

Ακολουθούν video’s με τους τελικούς αγώνες των δύο κατηγοριών.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...