ΜΧGP – Νέοι νικητές και διεκδικητές στο Sevlievo(video)

Στον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στο Sevlievo της Βουλγαρίας φάνηκε ότι η νέα αγωνιστική χρονιά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και στις δύο κατηγορίες. Στην ΜΧ1 ο Gautier Paulin πήρε δύσκολα την νίκη από τον συμπατριώτη του Christophe Pourcel ενώ στην ΜΧ2 εξίσου δύσκολα επικράτησε ο Tommy Searle.

Κατηγορία ΜΧ1
Μακριά από τα αμμουδερά GP, φαίνεται ότι φέτος θα αμφισβητηθεί πολλές φορές η κυριαρχία του πρωταθλητή Antonio Cairoli στην κατηγορία. Με πολλούς και νέους διεκδικητές της πρώτης θέσης όπως ο Steven Frossard και Gautier Paulin αλλά και την παλιά φρουρά των Clement Desalle, Christophe Pourcel και Evgeny Bobryshev ίσως ο φετινός τίτλος να κριθεί πιο δύσκολα από ποτέ. Βέβαια ο Cairoli δεν συνηθίζει να πιέζει στην αρχή του πρωταθλήματος περιμένοντας να κατασταλάξουν τα πράγματα και ήδη ο ένας εκ των φετινών διεκδικητών και δεύτερος στην βαθμολογία  Frossard, τραυματίστηκε στο γόνατο στον προκριματικό αγώνα και πιθανότατα θα μείνει εκτός για αρκετό διάστημα.

Οι G.Paulin #21 και C.Pourcel #377 κέρδισαν τα δύο σκέλη της ΜΧ1 βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο σκέλος ο Cairoli πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για περίπου ένα γύρο. Από εκεί και μετά ο Christophe Pourcel πήρε την πρωτοπορία, δημιούργησε διαφορά ασφαλείας και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μέχρι και τον τερματισμό. Για την δεύτερη θέση ο Cairoli έδωσε σκληρές μάχες στην αρχή του σκέλους με τον Deasalle όμως στον τρίτο γύρο ο Paulin ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει και να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση για όλο το υπόλοιπο του αγώνα. Η μάχη του Desalle με τον Cairoli συνεχίστηκε μέχρι και την καρό σημαία με τον βέλγο να επικρατεί τελικά του ιταλού. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο David Philippaerts κερδίζοντας την μάχη με τον έκτο Xavier Boog.Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο C.Pourcel όμως γρήγορα τον πέρασε ο Paulin που οδήγησε σταθερά για το υπόλοιπο του αγώνα και κατάφερε να κερδίσει σκέλος και GP.  Ο C.Pourcel κατάφερε να ακολουθήσει τον συμπατριώτη του αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να τον απειλήσει, τερματίζοντας δεύτερος σε σκέλος και σύνολο. Η μάχη του πρώτου σκέλους μεταξύ του Desalle και του Cairoli συνεχίστηκε και στο δεύτερο σκέλος με τον Ken deDycker να συμμετέχει και αυτός στην μάχη όμως ο Cairoli ήταν αυτός που κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση αφήνοντας τέταρτο τον deDycker και τον Desalle να τερματίζει αρκετά πιο πίσω μετά την πτώση του. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Evgeny Boryshev που φαίνεται να αναρρώνει γρήγορα μετά τον τραυματισμό του στον Valkenswaart ενώ έκτος τερμάτισε ο Sebastian Pourcel.

Αποτελέσματα Sevlievo, MX1
1 Gautier Paulin Kawasaki 47
2 Christophe Pourcel Kawasaki 47
3 Antonio Cairoli KTM 38
4 Ken de Dycker KTM 32
5 Evgeny Bobryshev Honda 29
6 Xavier Boog Kawasaki 29
7 David Philippaerts Yamaha 24
8 Clément Desalle Suzuki 23
9 Shaun Simpson Yamaha 22
10 Sébastien Pourcel Kawasaki 21

Παρά την ατυχία του στο πρώτο σκέλος με το πρόβλημα στο μπροστινό του φρένο ο T.Searle κατάφερε να πάρει την νίκη στην Βουλγαρία.

Κατηγορία ΜΧ2
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει αρχίσει να αποκτά και το πρωτάθλημα της μικρής κατηγορίας αφού εκτός από τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Jeffrey Herlings και Tommy Searle ήρθε να προστεθεί και στην διεκδίκηση του τίτλου και ο Joel Roelants που έδειξε στο Sevlievo ότι δεν είναι πια μόνο καλός στην άμμο αλλά τα καταφέρνει πλέον καλά και στο χώμα.  Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Searle με τον ομόσταυλο του Rolants να τον ακολουθεί. Στον πέμπτο γύρο όμως ο Searle άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το μπροστινό του φρένο γεγονός που τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό και όπως ήταν λογικό να τον περάσει τόσο ο Rolants όσο και ο Herlings που ακολουθούσαν. Έτσι το σκέλος κέρδισε ο Rolants με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Searle, με τον Jeremy vanHorebeek να τερματίζει στην τέταρτη θέση ξεκινώντας από την έβδομη ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Harri Kullas και Max Anstie. Στο δεύτερο σκέλος ο Jake Nichols ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση όμως γρήγορα τον πέρασαν οι Searle και Herlings για την μάχη της πρώτης θέσης σε σκέλος και GP. O βρετανός όμως κατάφερε να κρατηθεί μπροστά παρά την πίεση στους τελευταίους γύρους του Herlings. H νίκη σε αυτό το σκέλος έδωσε τελικά την νίκη του αγώνα στον Searle με απόλυτο δεύτερο της ημέρας τον Herlings. Από την αρχή του αγώνα στην τρίτη θέση οδήγησε ο vanHorebeek την οποία και τερμάτισε ενώ δύσκολο σκέλος είχε ο τέταρτος τελικά Rolants μετά από άγρια μάχη με τον έκτο Anstie.

Αποτελέσματα Sevlievo, MX2
1 Tommy Searle Kawasaki 45
2 Jeffrey Herlings KTM 44
3 Joel Roelants Kawasaki 43
4 Jeremy Van Horebeek KTM 38
5 Max Anstie Honda 31
6 Harri Kullas Suzuki 28
7 Dylan Ferrandis Kawasaki 24
8 Alexander Tonkov Honda 23
9 Jake Nicholls KTM 23
10 Alessandro Lupino Husqvarna

Ο πρωταθλητής Α.Cairoli δεν μπήκε στην "φωτιά" στο Sevlievo, άλλωστε ποτέ δεν το συνηθίζει στην αρχή της σεζόν και ειδικά όταν προηγείται στην βαθμολογία.

Βαθμολογίες
MX1
1 Antonio Cairoli 88
2 Gautier Paulin 78
3 Clément Desalle 67
4 Ken de Dycker 63
5 Christophe Pourcel 59
6 Kevin Strijbos 51
7 Xavier Boog 49
8 Shaun Simpson 45
9 David Philippaerts 44
1h Tanel Leok 42
23 Dean Ferris 7

MX2
1 Jeffrey Herlings 94
2 Tommy Searle 87
3 Joel Roelants 85
4 Jeremy Van Horebeek 74
5 Max Anstie 57
6 Jake Nicholls 51
7 Jordi Tixier 48
8 Dylan Ferrandis 48
9 Harri Kullas 43
10 Alessandro Lupino 38

Επόμενος αγώνας 29/04/12 Fermo Ιταλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...