ΑΜΑ ΜΧ – Αυξάνουν την διαφορά R.Dungey και Β.Baggett(video)

Στον πέμπτο αγώνα του πρωταθλήματος AMA Motocross στο Budds Creek  οι πρωτοπόροι των βαθμολογιών Ryan Dungey στα 450cc και Blake Baggett στα 250cc κατάφεραν να κερδίσουν στις κατηγορίες τους και να αυξήσουν την διαφορά στην βαθμολογική κατάταξη.

Κατηγορία 450cc
Με την πρώτη θέση να έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε αγώνα πηγαίνοντας στον Ryan Dungey αφού πλέον ο James Stewart δεν συνεχίζει την χρονιά, μεγάλη μάχη γίνεται για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου σε κάθε αγώνα. Στο Budds Creek την έκπληξη την έκανε ο Broc Tickle που πέτυχε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Dungey και στα δύο σκέλη. Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο Justin Brayton όμως από εκεί και μετά άρχισε να χάνει θέσεις, με τον Dungey να τον περνάει για την πρώτη θέση και τους Broc Tickle, Mike Alessi και Jake Weimer να ακολουθούν για τις υπόλοιπες. Ο Dungey πήρε άνετα το σκέλος με τον Tickle να τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση και τον Weimer να περνάει στην τρίτη θέση στους τελευταίους γύρους αφήνοντας τέταρτο τον Alessi. Πέμπτος τερμάτισε ο Brayton με έκτο τον Andrew Short.

Ο R.Dungey πέρασε αλώβητος και από το Budds Creek.

Στο δεύτερο σκέλος ο Alessi πήρε την εκκίνηση και οδήγησε πεισματικά τρεις γύρους μπροστά από τον Dungey που τον πίεζε. Στο τέλος όμως ο Dungey βρήκε τον τρόπο να περάσει στην πρώτη θέση την οποία και τελικά τερμάτισε στο τέλος του αγώνα. Ο Alessi θα έχανε στα μισά του σκέλους και την δεύτερη θέση από τον Tickle για να τερματίσει τρίτος σε σκέλος και σύνολο. Στην γραμμή του τερματισμού ο Weimer έχασε την τρίτη θέση του βάθρου αφού δεν κατάφερε να περάσει τον Alessi, τερματίζοντας τέταρτος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Josh Grant με έκτο τον Brett Metcalfe.

Αποτελέσματα Budds Creek, 450cc 
1. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (1-1)
2. Broc Tickle, Holly, Mich., Kawasaki (2-2)
3. Mike Alessi, Victorville, Calif., Suzuki (4-3)
4. Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki (3-4)
5. Justin Brayton, Ft. Dodge, Iowa, Honda (5-8)
6. Brett Metcalfe, Mannum, Australia, Suzuki (8-6)
7. Josh Grant, Riverside, Calif., Kawasaki (10-5)
8. Davi Millsaps, Cairo, Ga., Yamaha (9-7)
9. Andrew Short, Smithville, Texas, Honda (6-10)
10. Ryan Sipes, Vine Grove, Ky., Yamaha (7-11)

Κατηγορία 250cc
Μεγάλη προσπάθεια στο Budds Creek κατέβαλε ο Ken Roczen για να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο ΑΜΑ Motocross. Αφού οδήγησε και στα δύο σκέλη τους περισσότερους γύρους τελικά κατετάγη δεύτερος πίσω από τον νικητή του αγώνα Blake Baggett. Στο πρώτο σκέλος ο Roczen έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση με τους Justin Barcia και Wil Hahn να τον ακολουθούν όμως σταδιακά στην μάχη της πρώτης τριάδας ενεπλάκη και ο Baggett που ως συνήθως ανέβαζε ρυθμό στο τέλος του σκέλους. Η πίεση του Baggett ώθησε τον Barcia να περάσει τον Roczen και το ίδιο έκανε και ο Baggett χωρίς όμως να κατάφερει να απειλήσει τον Barcia  που κέρδισε στο τέλος το σκέλος. Πολύ κοντά στους δύο πρώτους τερμάτισε ο Roczen ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο ομόσταυλος του Marvin Musquin που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πέμπτου Eli Tomac. Την εξάδα έκλεισε ο Wil Hahn.

Πονοκέφαλος για τον συναγωνισμό είναι η επιδόσεις του B.Baggett μετά τα μισά του σκέλους.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Roczen οδήγησε από την αρχή την κούρσα, με τον Musquin στην δεύτερη θέση να φυλάει τα νώτα του. Στην αρχή ο Musquin περιόρισε τον Baggett στην τρίτη θέση και μετέπειτα τον Tomac στην τέταρτη. Στο τέλος όμως ο Baggett κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και λίγο πριν το τέλος του αγώνα πέρασε και τον Roczen για την πρώτη θέση κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Δεύτερος σε αγώνα και σκέλος, τερμάτισε ο φανερά απογοητευμένος  Roczen με τον Tomac στην τρίτη θέση. Ο Musquin κράτησε στο τέλος την τέταρτη θέση αφήνοντας τον Barcia πέμπτο γεγονός που περιόρισε τον οδηγό της Honda στην τρίτη θέση του βάθρου.

Αποτελέσματα Budds Creek, 250cc
1. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (2-1)
2. Ken Roczen, Apolda, Germany, KTM (3-2)
3. Justin Barcia, Monroe, N.Y., Honda (1-5)
4. Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (5-3)
5. Marvin Musquin, La Reole, France, KTM (4-4)
6. Jason Anderson, Edgewood, N.M, Suzuki (7-6)
7. Wil Hahn, Decatur, Texas, Honda (6-7)
8. Jake Canada, Sun City, Calif., Honda (13-8)
9. Travis Baker, Temecula, Calif., Honda (12-10)
10. Phil Nicoletti, Cohocton, N.Y., Honda (14-9)

Πολύ κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη βρέθηκε ο K.Roczen.

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey 236
2. Mike Alessi  182
3. Jake Weimer 179
4. Andrew Short  154
5. Brett Metcalfe 142
6. Broc Tickle 134
7. James Stewart 116
8. Josh Grant  111
9. Nico Izzi  95
10. Justin Brayton  93

250cc
1. Blake Baggett, 222
2. Justin Barcia 209
3. Eli Tomac  200
4. Ken Roczen  200
5. Marvin Musquin 153
6. Wil Hahn 130
7. Jason Anderson  106
8. Blake Wharton  102
9. Ivan Tedesco 99
10. Kyle Cunningham 96

Επόμενος αγώνας 07/07/12 Red Bud MI.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4031 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 πραγματοποιήθηκε υπό βροχή στην Πορτογαλία όπου η...