MXGP – Έφτασε τις 50 νίκες ο A.Cairoli στο Loket(video)

Μετά από μια μικρή διακοπή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επέστρεψε με τον αγώνα της Τσεχίας στο Loket όπου ο Antonio Cairoli πήρε με εύκολο τρόπο και τα δύο σκέλη της ΜΧ1 πετυχαίνοντας την πεντηκοστή νίκη της καριέρας του. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings κατάφερε να πάρει και αυτός τα δύο σκέλη παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Κατηγορία ΜΧ1
Συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία ήταν ο Antonio Cairoli στο Loket της Τσεχίας. Ο ιταλός πολυπρωταθλητής κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα και έβαλε το όνομα του δίπλα σε οδηγούς θρύλους όπως ο Joel Rombert με το εκπληκτικό ρεκόρ των πενήντα νικών. Στο πρώτο σκέλος ο Cairoli έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση με τον Christophe Pourcel να τον ακολουθεί όμως οι δύο πρωτοπόροι δεν απείλησαν ο ένας τον άλλο και τερμάτισαν με αυτήν την σειρά στο σκέλος. Στο Loket είχαμε και την επιστροφή του Max Nagl στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από πολύμηνη  απουσία λόγο τραυματισμού. Ο γερμανός έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού κατάφερε να περιορίσει τους Xavier Βοοg και Gautier Paulin και να τερματίσει στην τρίτη θέση.Ο διεκδικητής του φετινού τίτλου Clement Desalle δεν είχε καλή εκκίνηση και κατάβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει τελικά την τέταρτη θέση μπροστά από τους δύο γάλλους, τον πέμπτο Paulin και τον έκτο Boog.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο A.Cairoli.

Στο δεύτερο σκέλος ο Νagl ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση και οδηγώντας το σκέλος για επτά γύρους. Στον όγδοο γύρο, τον πέρασε ο Desalle για την πρωτοπορία αλλά και αυτός θα έχανε την πρώτη θέση πέντε γύρους μετά από τον Cairoli που πήρε τελικά το σκέλος και τον αγώνα. Τον Desalle για την δεύτερη θέση πέρασε και ο C.Pourcel όμως ένα λάθος του γάλλου επέτρεψε στον Desalle να βρεθεί ξανά στην δεύτερη θέση αφήνοντας τελικά τον C.Pourcel τρίτο. Οι δύο αυτοί οδηγοί συμπλήρωσαν και το βάθρο με τον C.Pourcel να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί και τον Desalle στο τρίτο. Τέταρτος στο σκέλος τερμάτισε ο Nagl που έδειξε ότι είχε την ταχύτητα στην Τσεχία αλλά του έλειπε η αντοχή ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε από νωρίς ο Rui Goncalves όταν περιόρισε στην έκτη θέση τον Tanel Leok.

Αποτελέσματα Loket, MX1
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50
2. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 42
3. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 40
4. Maximilian Nagl (GER, KTM), 38
5. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 29
6. Ken de Dycker (BEL, KTM), 27
7. Rui Goncalves (POR, Honda), 26
8. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 26
9. Tanel Leok (EST, Suzuki), 24v
10. Gregory Aranda (FRA, Yamaha), 23

Κατηγορία ΜΧ2
Μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε ο Jeffrey Herlings επιστρέφοντας από το GP της Ρωσίας, κανείς δεν ήξερε σε ποια κατάσταση ήταν η υγεία του. Στην Τσεχία αν και με ελαφριά τραύματα στο κεφάλι κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη δίνοντας μάλιστα δυνατές μάχες με τον ομόσταυλο του Jeremy vanHorebeek αλλά και με τον Tommy Searle. Στο πρώτο σκέλος ο vanHorebeek κατάφερε να περάσει στον πρώτο γύρο τον Jose Butron που είχε πάρει την εκκίνηση και να ηγηθεί της αρμάδας των ΚΤΜ που βρέθηκαν  στις πρώτες θέσεις να τον ακολουθούν με τους Herlings, Butron, Jake Nichols και Glenn Goldenhoff. Στον έβδομο γύρο ο Herlings βλέποντας τον Tommy Searle(που είχε πολύ κακή εκκίνηση ) να πλησιάζει, έκανε την κίνηση του στον vanHorebeek αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα. Στο τέλος του σκέλους ο Herlings πήρε μια εύκολη σχετικά νίκη από τον δεύτερο Searle που εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του vanHorebeek. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Nichols που κατάφερε να κρατηθεί μπροστά με τέταρτο τον Zack Osborne που ξεκίνησε καλά το σκέλος. Πέμπτος τερμάτισε ο Max Anstie περνώντας στους τελευταίους γύρους τον έκτο τελικά Butron.

Παλικαρίσια νίκη για τον J.Herlings στην Τσεχία.

Στο δεύτερο σκέλος ο vanHorebeek ήταν και πάλι αυτός που οδήγησε τον αγώνα με τον Herlings να τον ακολουθεί και τον Searle να τους καταδιώκει από την τρίτη θέση. Στον ένατο γύρο ο Searle έκανε μια επιθετική προσπέραση στον Ηerlings πετώντας κάτω τον οδηγό της ΚΤΜ αλλά ο Herlings πήρε το αίμα του πίσω τέσσερις γύρους μετά με μια έξυπνη και αποφασιστική προσπέραση στον Searle. Ο Helrings δεν σταμάτησε εκεί και λίγους γύρους πριν την καρό σημαία πέρασε και τον vanHorebeek για την πρώτη θέση στην οποία και κατέκτησε στο τέλος του σκέλους μαζί με το GP της Τσεχίας. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο vanHorebeek με τρίτο τον Searle που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.  Με μεθοδικό τρόπο ο Osborne κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του βάθρο, μόλις στον τέταρτο φετινό του αγώνα αφού δεν αγωνίστηκε στην αρχή της χρονιάς λόγο τραυματισμού. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε Nichols ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Fabvre Romain.

Αποτελέσματα Loket, MX2 
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50
2. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 42
3. Zachary Osborne (USA, Yamaha), 36
4. Jake Nicholls (GBR, KTM), 36
5. Romain Febvre (FRA, KTM), 28
6. Valentin Teillet (FRA, Kawasaki), 26
7. Max Anstie (GBR, Honda), 25
8. Joel Roelants (BEL, Kawasaki), 23
9. Jose Butron (ESP, KTM), 23
10. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 22

Εντυπωσίασε στο πρώτο του φετινό GP ο Max Nagl #12.

Βαθμολογίες
MX1 

1. Antonio Cairoli  492
2. Clement Desalle  462
3. Christophe Pourcel  435
4. Gautier Paulin 402
5. Ken de Dycker 368
6. Kevin Strijbos  319
7. Xavier Boog  306
8. Tanel Leok 277
9. Rui Goncalves 273
10. Shaun Simpson 223

Βαθμολογίες
MX2
1. Jeffrey Herlings 528
2. Tommy Searle  471
3. Jeremy van Horebeek 439
4. Joel Roelants 367
5. Jake Nicholls  325
6. Jordi Tixier  319
7. Max Anstie  263
8. Jose Butron 241
9. Dylan Ferrandis233
10. Alessandro Lupino 214

Επόμενος αγώνας 19/08/12 Matterley Basin Αγγλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...