AMA/FIM SX – Οι D.Millsaps και E.Tomac κερδίζουν το απρόβλεπτο Anaheim I

Η μπάρα στο Anaheim I έπεσε και η σεζόν του 2013 ξεκίνησε για το AMA/FIM Supercross προσφέροντας από τον πρώτο γύρο τις εκπλήξεις που περίμεναν με τόσο ανυπομονησία οι fan του αθλήματος. Νικητής στην μεγάλη κατηγορία αναδείχτηκε ο  Davi Millsaps(φωτό) κάνοντας την έκπληξη  στον αγώνα από τα δοκιμαστικά, αφήνοντας πίσω του τα μεγάλα φαβορί που αντιμετώπισαν προβλήματα. Στην μικρή κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής Eli Tomac πήρε άνετα τον τελικό της κατηγορίας.

Κατηγορία Supercross Class
Κατά την διάρκεια της off-seazon όλοι είχαν επικεντρωθεί στους έξη αναβάτες(Villopoto, Stewart, Reed, Dungey, Canard, Barcia) που είχαν ελπίδες να πάρουν νίκες και πιθανότητες να κατακτήσουν τον φετινό τίτλο. Κανένας όμως δεν υπολόγιζε τον Davi Millsaps παρά το γεγονός ότι την περσινή σεζόν είχε τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα. Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση ο Millsaps πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά πίσω από τους Ryan Villopoto και James Stewart, πήρε την προκριματική του σειρά και οδήγησε σχεδόν όλους τους γύρους του μεγάλου τελικού κερδίζοντας τελικά τον αγώνα. Ο μόνος που πίεσε τον Millsaps ήταν ο Trey Canard που μάλιστα κατάφερε να τον περάσει προς το τέλος του αγώνα αλλά ο Millsaps αντέδρασε γρήγορα επανακτώντας την πρώτη θέση. Στην αρχή του αγώνα ο Justin Barcia οδήγησε στην τρίτη θέση με βλέψεις για κάτι καλύτερο αφού βρισκόταν κοντά  στους δύο πρωτοπόρους. Όμως είχε μια πτώση που ουσιαστικά χάρισε την τρίτη θέση στον Ryan Dungey που οδηγούσε στην συντηρητικά τέταρτη θέση. Συντηρητικά οδήγησε και ο Chad Reed στην τέταρτη θέση πίσω από τον Dungey έχοντας όμως κοντά τον πέμπτο τελικά Jake Weimer και λίγο πιο πίσω τον έκτο Andrew Short. Ο περσινός πρωταθλητής Ryan Villopoto δεν είχε καλή εκκίνηση ξεκινώντας λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα και τα πράγματα έγιναν χειρότερα για αυτόν μετά από μια πτώση στα μισά του αγώνα. Άσχημο ήταν το ξεκίνημα και για τον James Stewart καθώς τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά, δεν συμμετείχε στην παρουσίαση των οδηγών κατάφερε όμως να αγωνιστεί και να τερματίσει στην όγδοη θέση στο τέλος της ημέρας.

Αποτελέσματα Anaheim I, Supercross Class
1.Davi Millsaps – SUZ
2.Trey Canard – HON
3.Ryan Dungey – KTM
4.Chad Reed – HON
5.Jake Weimer – KAW
6.Andrew Short – HON
7.J.ustin Barcia – HON
8.James Stewart – SUZ
9.Justin Brayton – YAM
10.Kevin Windham – HON

Eli Tomac

Κατηγορία Lites Δύσης
‘Οπως ήταν αναμενόμενο ο κάτοχος του περσινού τίτλου Eli Tomac εμφανίστηκε δυνατός και έτοιμος να υπερασπιστεί από τον πρώτο αγώνα το Νο 1 της μοτοσυκλέτας του. O Tomac κυριάρχησε στον αγώνα έχοντας τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και οδηγώντας όλους τους γύρους του τελικού, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Ken Roczen ήταν ο μόνος που μπόρεσε έστω και για λίγο να κινηθεί στους ρυθμούς του Tomac ακολουθώντας από την δεύτερη θέση στην οποία και τερμάτισε. Μετά από μια μικρή μάχη ο Cole Seely κατάφερε να περάσει τον Malcolm Stewart και να πάρει την τρίτη θέση. Από εκεί και μετά την εξάδα συμπλήρωσαν οι Jason Anderson, Stewart και Ryan Sipes. Από τα γνωστά ονόματα της κατηγορίας ο Blake Baggett τερμάτισε 14ος, ο Tyla Rattray που επιστρέφει από τραυματισμό τερμάτισε 8ος και ο Zach Osborne 7ος.

Αποτελέμστα Anaheim i, Lites Δύσης
1.Eli Tomac – HON
2.Ken Roczen – KTM
3.Cole Seely – HON
4.Jason Anderson – SUZ
5.Malcolm Stewart – KTM
6.Ryan Sipes –
7.Zach Osborne – HON
8.Tyla Rattray – KAW
9.Max Anstie – SUZ
10.Michael Leib – HON

Βαθμολογίες
Supercross Class

  1. Davi Millsaps – 25
  2. Trey Canard – 22
  3. Ryan Dungey – 20
  4. Chad Reed – 18
  5. Jake Weimer – 16
  6. Andrew Short – 15
  7. Justin Barcia – 14
  8. James Stewart – 13
  9. Justin Brayton – 12
  10. Kevin Windham – 11
  11. Josh Grant – 10
  12. Matt Goerke – 9
  13. Kyle Chisholm – 8
  14. Weston Peick – 7
  15. Matt Lemoine – 6
  16. Ryan Villopoto – 5
  17. Vince Friese – 4
  18. Broc Tickle – 3
  19. R. Kiniry – 2
  20. Mike Alessi – 1

Lites Δύσης

  1. Eli Tomac – 25
  2. Ken Roczen – 22
  3. Cole Seely – 20
  4. Jason Anderson – 18
  5. Malcolm Stewart – 16
  6. Ryan Sipes – 15
  7. Zach Osborne – 14
  8. Tyla Rattray – 13
  9. Max Anstie – 12
  10. Michael Leib – 11
  11. Kyle Cunningham – 10
  12. Christian Craig – 9
  13. J. Savatgy – 8
  14. Blake Baggett – 7
  15. Travis Baker – 6
  16. A Politelli – 5
  17. J Ramos – 4
  18. J Nelson – 3
  19. J Canada – 2
  20. Martin Davalos – 1
4024 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...