AMA/FIM SX – Νίκησε ξανά ο D.Millsaps(video)

Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε ο Davi Millspas στην μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας τον έκτο γύρο του AMA/FIM Supercross στο San Diego. Στην Lites Δύσης ο Eli Tomac επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου λίγο πριν το πρωτάθλημα μεταφερθεί στην Ανατολή.

Κατηγορία Supercross Class
Την εξαιρετική φετινή του πορεία συνέχισε ο Davi Millsaps κερδίζοντας και επιβεβαιώνοντας στο San Diego ότι η “μαγική” του χρονιά δεν είναι τυχαία. Ο Millsaps πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τους Broc Tickle και Chad Reed. Ο Reed που έχει κερδίσει τον αγώνα του San Diego έξι φορές στο παρελθόν, κατάφερε να περάσει τον Tickle και άρχισε να πιέζει τον Millsaps. Πιο πίσω οι Ryan Villopoto, James Stewart και Ryan Dungey προσπαθούσαν να ανέβουν θέσεις μετά από κακή εκκίνηση και σταδιακά βρέθηκαν να παλεύουν και οι τρεις για την τέταρτη θέση. Ακριβώς στα μισά του αγώνα ο Reed στην προσπάθεια του να ασκήσει ακόμα περισσότερη πίεση στον Millsaps έκανε το λάθος έχοντας μια πτώση, χάνοντας αρκετές θέσεις. Έτσι στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Justin Barcia που κατάφερε να πλησιάσει τον Millsaps προς στο τέλος στα ντουμπλαρίσματα. Όμως και πάλι ο Millsaps στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων καταφέρνοντας να παραμείνει ψύχραιμος μέχρι το τέλος. Η νίκη του Millsaps ήταν η πρώτη στην ιστορία της Suzuki στο San Diego. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Barcia επιστρέφοντας ξανά στο βάθρο των νικητών ενώ τρίτος τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Dungey. Σταθερό αγώνα στην τέταρτη θέση έκανε ο Jemes Stewart καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Reed που τον καταδίωκε μετά την πτώση του. Ξανά προβλήματα για τον περσινό πρωταθλητή Villopoto που εκτός της κακής του εκκίνησης, αντιμετώπισε προβλήματα στην προσπάθεια του να περάσει τον Dungey τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα San Diego, Supercross Class

  1. Davi Millsaps – SUZ
  2. Justin Barcia – HON
  3. Ryan Dungey – KTM
  4. James Stewart – SUZ
  5. Chad Reed – HON
  6. Ryan Villopoto – KAW
  7. Justin Brayton – YAM
  8. Trey Canard – HON
  9. Andrew Short – HON
  10. Mike Alessi – SUZ

Νίκησε ο E.Tomac τον τελευταίο αγώνα πριν πάει το πρωτάθλημα ανατολικά. Θα επιστρέψει μετά από εννέα εβδομάδες για να βγάλει πρωταθλητή στην Lites Ανατολής.

Κατηγορία Supercross Lites Δύσης
O Eli Tomac πέτυχε την τέταρτη φετινή του νίκη στο San Diego και από εκεί που στους τελευταίους γύρους έβλεπε την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ken Roczen να αυξάνεται, τώρα κατάφερε να το γυρίσει και να μειώσει κάπως την διαφορά. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος Tomac και Roczen είχαν ένα υποτονικό ρυθμό στην αρχή της ημέρας όμως στον τελικό κατάφεραν αν αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Jason Anderson κρατώντας πίσω του για τέσσερις γύρους τον Tomac και για εννέα τον Roczen Μόλις όμως ο Roczen πέρασε στην δεύτερη θέση ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τον Tomac να προσπαθεί να κρατήσει την πρώτη θέση. Χρειάστηκε ο ρυθμός να κρατηθεί ψηλά μέχρι και τον τελευταίο γύρο αφού ο Roczen κατάφερε να φτάσει τον Tomac και να τον απειλήσει για την πρώτη θέση στον τελευταίο γύρο στο άλμα του τερματισμού. Ο Tomac όμως ήταν αυτός που πέρασε πρώτος το νήμα αφήνοντας δεύτερο τον Roczen. Τρίτος τερμάτισε ο Anderson μετά από πολύ καλή εμφάνιση ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Austin Politelli αφήνοντας πίσω του τον πέμπτο Kyle Cunningham και έκτο τον Travis Baker.

Αποτελέσματα San Diego, Supercross Lites Δύσης

  1. Eli Tomac – HON
  2. Ken Roczen – KTM
  3. Jason Anderson – SUZ
  4. Austin Politelli
  5. Kyle Cunningham – YAM
  6. Travis Baker
  7. Zach Osborne – HON
  8. Tyla Rattray – KAW
  9. Martin Davalos – KAW
  10. Jessy Nelson – HON

Βαθμολογίες

Supercross Class

  1. Davi Millsaps – 132
  2. Ryan Dungey – 113
  3. Ryan Villopoto – 105
  4. Trey Canard – 105
  5. Chad Reed – 97
  6. Justin Barcia – 83
  7. Andrew Short – 83
  8. James Stewart – 74
  9. Justin Brayton – 67
  10. Broc Tickle – 57
  11. Matt Goerke – 56
  12. Jake Weimer – 48
  13. Mike Alessi – 40
  14. Josh Grant – 40
  15. Kyle Chisholm – 37
  16. Matt Lemoine – 34
  17. Vince Friese – 30
  18. Weston Peick – 29
  19. Kevin Windham – 21
  20. Jimmy Albertson – 21

Supercross Lites Δύσης

  1. Ken Roczen -138
  2. Eli Tomac – 121
  3. Cole Seely – 95
  4. Jason Anderson – 88
  5. Kyle Cunningham – 83
  6. Martin Davalos – 82
  7. Zach Osborne – 82
  8. Joey Savatgy – 62
  9. Christian Craig – 62
  10. Jessy Nelson – 60
  11. Tyla Rattray – 58
  12. Austin Politelli – 57
  13. Travis Baker – 53
  14. Malcolm Stewart – 46
  15. Max Anstie – 38
  16. Ryan Sipes – 31
  17. Josh Cachia – 29
  18. Jake Canada – 21
  19. Jean Ramos – 21
  20. Michael Leib – 16

Επόμενος αγώνας 17/02/13 Arlington-Dallas TX.

Ακολουθούν video’ s με τους τελικούς αγώνες των δύο κατηγοριών.

4025 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...